Όταν ο καιρός είναι ζεστός έρχεται, η επιθυμία για να απολαύσετε τον κήπο και al fresco δείπνο είναι συχνά αισθητή. Για να μην χαλάσει την απόλαυση, μπορεί να είναι σκόπιμο να εξεταστεί καθαρισμό του βεράντα που τον περασμένο χειμώνα ήταν σε θέση να κακομεταχειρίζεται. Μερικές συμβουλές για να επιστρέψει το ξύλο, πλακάκια ή σκυρόδεμα.

Καθαρίστε μια συγκεκριμένη αυλή: την καταπολέμηση της βρύα και ζιζάνια

Οι αρμοί μεταξύ των πλακών τσιμέντου είναι συχνά ιδανικά μέρη για τα ζιζάνια μπορούν να αναπτυχθούν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίξουμε με το χέρι τις λεπίδες του χόρτου που εμφανίζονται και να γεμίσει το χώρο μεταξύ των πλακιδίων με άμμο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σαπουνόνερο και ένα σφουγγάρι μπορεί να είναι αρκετή για να επιστρέψει το σκυρόδεμα. Εάν είναι απαραίτητο, μια σκληρή βούρτσα βουτηγμένη σε ζεστό νερό και σόδα μπορεί να συμβάλει στην άρση τα μεγαλύτερα σημεία. Η τελευταία επιλογή είναι η ροδέλα πίεσης, χρησιμοποιήστε τη μετριοπάθεια.

Καθαρίστε ένα ξύλινο deck: υγρασία, αλλά όχι πάρα πολύ

Για καταστρώματα, σκούπες ή βούρτσες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό λεπίδες ξύλου πρέπει οπωσδήποτε να περάσει προς την κατεύθυνση του ξύλου. Η γενική αρχή είναι να υγράνετε την βεράντα να διευκολύνει τρίψιμο τις αυλακώσεις και αφαιρέστε συσσωρευμένη βρωμιά με μια απλή βούρτσα τριψίματος ή ξέστρο ή σπάτουλα. Οι γέφυρες έχουν την τάση να χάνουν το φυσικό τους χρώμα: υπάρχουν προϊόντα «dégriseurs» να εφαρμόσει σκόνη με λίγο νερό και στη συνέχεια ξέπλυμα.

Καθαρισμός πλακόστρωτη αυλή: απλά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα

λευκό ξίδι, μαγειρική σόδα, λάδι λιναριού, σαπούνι ... όλα αυτά τα προϊόντα, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι φυσικό και έτσι προστατεύει τα λουλούδια που μπορεί να περιβάλλουν το αίθριο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρίψετε την εξωτερική κεραμίδια . Με μια βούρτσα τρίβει βρεγμένο με ένα μείγμα από αυτά περισσότερο ή λιγότερο συμπυκνωμένο ανάλογα με βρωμιά, πάει σε όλη την επιφάνεια με το τρίψιμο. Η χρήση μιας ροδέλας πίεσης πρέπει και πάλι να γίνεται με προσοχή.