Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή, την τηλεόραση και τα φώτα

Είναι ζεστό. Πολύ ζεστό, ακόμη. Έτσι, αν δεν έχετε κλιματιστικό, αυτές τις λίγες συμβουλές γεμάτο καλή αίσθηση θα σας κάνει να χάσετε αρκετούς βαθμούς μέσα στο σπίτι.

Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τη φωτιά στο σπίτι, έκανε φράγμα στον ήλιο

Η απλούστερη μέθοδος είναι να κρατήσει τις κουρτίνες κλειστές ή μισάνοιχτες παραθυρόφυλλα. Αν δεν έχετε παραθυρόφυλλα, ταινίες πάστα προστασία από τον ήλιο στις πιο εκτεθειμένο στον ήλιο παράθυρα. Αυτά τα φίλτρα απορρίπτουν το 75% της θερμότητας του ήλιου και αποφύγετε τη χρήση κλιματισμού. Οι καλύτερες ποιότητες των ταινιών εγγυηθεί ακόμη και ένα αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ζωντανέψτε σαν τις γιαγιάδες μας

Τοποθετήστε ένα υγρό πανί πάνω από τα παράθυρα και ψεκάστε το νερό άπαξ και έχει στεγνώσει. Στην ως ύγρανση του εδάφους, δροσερό αποτέλεσμα θα πολλαπλασιαστεί.

Απενεργοποίηση ηλεκτρικών συσκευών

Αφήστε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή σε κατάσταση αναμονής καταναλώνει τόση ενέργεια όση και αν ήταν επάνω, η οποία παράγει θερμότητα (και αυξάνει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος). Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές όταν δεν έχετε τελειώσει μαζί τους.

Σβήστε τα φώτα

Κάθε φως θερμαίνει την ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι, να συνηθίσουν να ζουν σε μια ημι-σκοτάδι, το οποίο είναι πολύ ευχάριστο κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Τοποθετήστε φυτά

Τακτοποιήστε γλάστρες μπροστά από την πιο εκτεθειμένη πρόσοψη και παράθυρα, περβάζια, σκέφτεται πολύ νερό τα φυτά σας (κατά προτίμηση το βράδυ) για να αποτρέψει τους κάψει. Για την επόμενη χρονιά, φυτό αμπέλια που λειτουργούν με πρόσοψη σας. Η πρασινάδα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία των τοιχωμάτων έως 7 °. Πράσινα φυτά πλατύφυλλων μέσα στο σπίτι θα βοηθήσει επίσης να φρεσκάρετε τον αέρα, ενώ την εξάλειψη του διοξειδίου του άνθρακα.

Μπαλκόνι άνθος ορειβάτες γλάστρες
© vicspacewalker - Fotolia.com

Τα φυτά βοηθούν την ψύξη του αέρα μέσα στο σπίτι.

ανεμιστήρας

Απολαύστε το δροσερό αέρα τη νύχτα με τον αερισμό του σπιτιού σας. Ανοίξτε δύο απέναντι παράθυρα για τη ροή του αέρα. Διαφορετικά, ένας μηχανικός ανεμιστήρας, ακόμα και σε χαμηλή ταχύτητα, προωθεί ύγρανση και μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του περίπου 2 °.

Τακτοποιήστε λεκάνες νερού

Προκαλούν ένα δροσιστικό εξάτμιση και μπορείτε να απολαύσετε τα πόδια σας σε ορισμένες περιπτώσεις, να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός σας ώστε να μπορείτε πραγματικά πάρα πολύ καυτό.

Και φυσικά, το ποτό και τον ανεμιστήρα σας!

Δροσιστείτε επίσης από μέσα από πίνοντας πολύ, κατά προτίμηση νερό σε θερμοκρασία δωματίου (πάγος κομμένα δίψα). Τρέξτε λίγο πολύ κρύο νερό στους καρπούς σας και να λάβει τα λουτρά κατεψυγμένα πόδια. Το σώμα σας θα ανταποκρίνεται πλήρως ανανεωμένοι. Χρησιμοποιήστε μια σειρά και όχι έναν ανεμιστήρα που καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Μια τελευταία συμβουλή; Να, όπως το ιαπωνικό: Δεν βγαίνουν χωρίς την ομπρέλα σας!