Η οικοδομική άδεια είναι απαραίτητη.

Μεγέθυνση σπίτι του με τη μετατροπή γκαράζ του σε κατοικήσιμο χώρο: πολύ καλή ιδέα! Προσοχή, όμως, να συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες και κυρώσεις πρόσωπο. Εστίαση σε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την επιβίβαση.

Γιατί να μετατρέψει το γκαράζ του σε κατοικήσιμο χώρο;

Επειδή χρειαζόμαστε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο ή γραφείο, είτε γιατί θέλουμε να δούμε τη διάταξη του ισογείου και η κουζίνα θα απαίσια καλύτερη θέση ... Με λίγα λόγια, οι λόγοι για τη χρήση η επιφάνεια του γκαράζ του ... τόσα πολλά δελεαστικό.

Μετατρέποντας το γκαράζ σας σε κατοικήσιμο χώρο: τον έλεγχο των δικαιωμάτων κτίριο

Πρώτα απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε το δικαίωμα να χτίσει στη γη σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε COS σας (Συντελεστής χρήσης γης), η οποία δείχνει το ποσοστό των κατοικήσιμη κατασκευής του κάθε πεδίου του δήμου. Εάν το δέμα σας είναι 100 τ.μ. και οι COS είναι 0,70, το σπίτι σας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70 m². Η αίτησή σας για τη χορήγηση άδειας για την κατασκευή για να χρησιμοποιήσετε το γκαράζ σας 20 τ.μ. είναι επομένως πιθανό να απορριφθεί. Αν έχετε εξαντλήσει το δικαίωμά σας να χτίσει, θα δείτε μια CAUE αρχιτέκτονα (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος) στο τμήμα σας. Μπορεί να βρείτε έναν νόμιμο τρόπο για να ολοκληρώσετε το έργο σας.

Μετατρέποντας το γκαράζ σας σε κατοικήσιμο χώρο: προσοχή στην PLU

Πρώτα απ 'όλα, πηγαίνετε στο δημαρχείο σας στο τμήμα σχεδιασμού και ζητήστε να δείτε το PLU (Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης) και POS (Σχέδιο Χρήση Γης) εάν ο δήμος δεν έχει καμία PLU. Αυτό είναι ένα έγγραφο που διέπει όλους τους κανόνες σχεδιασμού στην πόλη, γειτονιά με γειτονιά: ύψος κτιρίου, απόσταση από τα γειτονικά κτίρια .... Είναι πιθανό ότι το PLU αναγκάζοντας τους κατοίκους της πόλης έχουν ένα γκαράζ ή χώρο στάθμευσης, και μάλιστα έχουν δύο ή περισσότερα, ανάλογα με το μέγεθος του οικοπέδου και το καθιστικό. Στη συνέχεια, θα αναγκαστεί να χτίσει ένα άλλο γκαράζ για να νοικιάσετε ένα (ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιούν) ή να καταβάλλουν ένα τέλος συμμετοχής για το δικαίωμα να παρκάρουν σε δημόσιους δρόμους. Εάν ζείτε σε μια υποδιαίρεση, να ζητήσει από τον κανονισμό υποδιαίρεση.

Μετατρέποντας το γκαράζ σας σε κατοικήσιμο χώρο: Τι δικαιώματα;

Όποια και αν είναι η περιοχή του γκαράζ σας, ακόμα και αν είναι λιγότερο από 20 τ.μ., θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για πολεοδομική άδεια. Πράγματι, η μετατροπή ενός γκαράζ σε κατοικήσιμο χώρο μοιάζει με ένα «αλλαγή προορισμού», για την οποία η οικοδομική άδεια είναι υποχρεωτική.

Μετατρέποντας το γκαράζ σας σε κατοικήσιμο χώρο: θα πρέπει ο αρχιτέκτονας;

Ζητήστε αρχιτέκτονα είναι υποχρεωτική μόνο εφόσον ο χώρος στάθμευσης του μετασχηματισμού φέρνει το συνολικό εμβαδόν των κατοικιών σε πάνω από 170 τμ. Σε αντίθετη περίπτωση, τίποτα δεν σας υποχρεώνει εκεί. Ωστόσο, μέσω ενός αρχιτέκτονα είναι μερικές φορές μια καλή λύση για να βρείτε το τέλειο σχεδιασμό, αλλά και απαλλαγούν από την επιλογή της εταιρείας και την παρακολούθηση του έργου.

Μετατρέποντας το γκαράζ σας σε κατοικήσιμο χώρο: το κάνουμε εμείς πληρώνουμε περισσότερους φόρους;

Η επέκταση του ζωτικού χώρου έχει πάντα συνέπειες για την τοπική και την περιουσία τους φόρους, καθώς και δημοτικά τέλη. Δεν έχετε καμία δήλωση να κάνει. Από τη στιγμή που θα καταθέσει αίτηση άδειας για την κατασκευή, τις υπηρεσίες εσόδων ενημερώθηκαν.

Ένα κουτί με πρακτικά εργαλεία, έξυπνη και φθηνή για το γκαράζ