Βάψτε ένα διάζωμα τοίχος μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά υπάρχουν μερικά βήματα που ακολουθούν για βέλτιστη απόδοση και καθαρό. Μην χάσετε 4 συμβουλές μας.

Γεμάτη χαρακτήρα, ένα στερεό διάζωμα τοίχος μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα σε ένα δωμάτιο. Κάθετη ή οριζόντια, λεπτή ή παχιά, χρώματος, τόνο σε τόνο ή μαύρο, σε έναν τοίχο ή τέσσερις τοίχους ... Όποια και αν είναι η επιλογή που σας δελεάζει, ένα χρώμα πανό θα μπορούσε να είναι η λεπτομέρεια που θα φέρει επανάσταση στο σπίτι σας. Εδώ είναι 4 συμβουλές για να ζωγραφίσει ένα διάζωμα τοίχο ομαλή.

1- Καθορίστε τη θέση της ζωφόρου τοιχώματος

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εξετάσει τη θέση της ζωφόρου τοίχο σας. Οριζόντια ή κάθετη για μια κομψή εμφάνιση για να αυξήσει το ύψος της οροφής; Πάνω πλίνθοι ή το ύψος των επίπλων; Τα πάντα εξαρτώνται από το αρχείο που θέλετε. Σημειώστε, ωστόσο, ότι σε γενικές γραμμές, τα χρώματα οριζόντια διαζώματα ζωγραφισμένα με 1,10μ από το έδαφος σε μια ωραία ισορροπία με το υπόλοιπο κομμάτι των επίπλων. Θα πρέπει επίσης να καθοριστεί το πλάτος της ζωφόρου του τοίχου σας: 5, 10, 15, 20 εκατοστών ...; Δεν είναι εύκολο να διαλέξετε. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε, τίποτα δεν εμποδίζει να προσομοιώνουν τη ζωφόρο με φύλλα χαρτιού. Έτσι, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το τελικό αποτέλεσμα και ρυθμίστε το πλάτος για να ταιριάζει στο γούστο σας.

Έμπνευση διάζωμα τοιχογραφία
© Castorama

Οι οριζόντιες χρωματιστές διαζώματα βαμμένα συνήθως 1,10μ από το έδαφος!

2- Η τέχνη των ακίδων κλήρωσης

Αυτό το βήμα είναι ίσως το πιο σημαντικό: αυτό είναι να σχεδιάσετε δείκτες στο σωστό ύψος και στη συνέχεια να έχουν μια ευθεία γραμμή και έτσι ... μια ευθεία διάζωμα. Οπλιστείτε με μέτρο και σχεδιάστε με μολύβι πολλά ορόσημα σε χαμηλό ύψος της ζωφόρου σας από το έδαφος (1m10 για παράδειγμα). Μόλις σημειώνονται ορόσημα σας, σχεδιάστε την πρώτη γραμμή της ζωφόρου σας. Ανάλογα με το πλάτος της ζώνης σας, να πάρετε νέα σήματα (5, 10, 15 ή 20 εκατοστά) από το πρώτο που γραμμή. Στη συνέχεια επιστήσει την δεύτερη γραμμή του banner σας. Τόσο εδώ είστε με δύο γραμμές σας των συνόρων που με μολύβι. Αρχίζει να παίρνει μορφή!

Συμβουλές ζωγραφισμένο διάζωμα τοίχο
© Μικρή Greene

Πού θα τοποθετήσετε τα σύνορά σας;

3- Υιοθετήστε κατάλληλη τεχνική για ζωγραφική

Πριν πετάξετε το σώμα και την ψυχή στη ζωγραφική, πάρτε το χρόνο να ταινία κολλητική ταινία (μια ειδική ταινία για την εργασία βαφής που αφαιρείται εύκολα χωρίς να καταστραφεί το τοίχωμα) ή κολλητική ταινία. Ρίξτε μια ζώνη πάνω από την κορυφή της γραμμής και μια άλλη μπάντα κάτω από την κάτω γραμμή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κύλινδρο (ρυθμίσετε το μέγεθος του εξοπλισμού σας στην περιοχή που θα ζωγραφισμένα, είναι απαραίτητο) να διαδώσει το χρώμα, τη διέλευση των περάσματα. Μη διστάσετε να ζωγραφίσει λίγο έξω από την κολλητική ταινία. Υπερφαλαγγίσει θα πάρετε πραγματικά μια απότομη γραμμή μετά την αφαίρεση της ταινίας. Εφαρμόστε δύο στρώσεις για την απόδοση ομοιογενή και πάντα τελειώνουν με μία κατακόρυφη δίοδο του κυλίνδρου από τον πυθμένα προς την κορυφή. Όμορφα αποτελέσματα!

τοίχο ζωγραφική ζωφόρο του Συμβουλίου
© Dulux του Αγίου Βαλεντίνου

Πάρτε το χρόνο για να έχουν κολλητική ταινία για να αποκτήσετε ένα σαφές αποτέλεσμα.

4- Αφαιρέστε απαλά το μασκαρίσματος κορδέλα

Μόλις επαρκώς στεγνώσει η βαφή δεν ρέει, αφαιρέστε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία την κολλητική ταινία, έτσι ώστε η μπογιά στον τοίχο δεν αφήνει με. Η τεχνική είναι να τραβήξετε απαλά την ταινία προς τα άνω (προς την άνω γραμμή), και να τραβήξει προς τα κάτω (για την κάτω σειρά). Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια τέλεια ευθεία λωρίδα των τακτοποιημένο σύνορα: η πρόκληση της ζωφόρου είναι εκεί.

χρώμα του τοίχου κεφαλής ζωφόρου
© Μικρή Greene

Είναι καιρός να δείτε το αποτέλεσμα: bravo!