Κόκκινο, κίτρινο, μπλε πάπια ... Έχετε έναν σκληρό χρόνο επιλέγοντας τι χρώμα σε ποιο δωμάτιο; Deco.fr σας δίνει τα κλειδιά για την επιτυχή πολύχρωμη διακόσμηση!

Το χρώμα είναι σίγουρα μέρος μιας επιτυχημένης Deco: φέρνει τη χαρά και το ύφος στο εσωτερικό σας! Αλλά ξέρετε ότι για να χρωματίσει το σπίτι τους, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που να ξέρει. Fancy μια πικάντικη κουζίνα, μουστάρδα σαλόνι και ένα Zen μπάνιο; Deco.fr σας δίνει τα κλειδιά για την επιτυχή πολύχρωμη διακόσμηση!

Τι πρέπει να ξέρετε για τα χρώματα στο ντεκόρ

Τα χρώματα είναι ευπρόσδεκτοι στο σπίτι σας. Να ξέρετε ότι μπορείτε να συνδυάσετε διάφορα χρώματα στο ίδιο δωμάτιο, αλλά δεν είναι ένα οποιοδήποτε. Επιλέξτε συμπληρωματικά χρώματα που συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους: κίτρινο και μοβ, μπλε και πορτοκαλί, πράσινο και κόκκινο ...

Ο βασικός κανόνας deco είναι να τα χρησιμοποιούν με φειδώ, αλλιώς κουραστικό γρήγορα. Το ιδανικό είναι να συνδυάσει δύο χρώματα: τα φωτεινά και ωχρό ή σκούρο χρώμα σε ένα ελαφρύ χρώμα. Παίξτε για αντιθέσεις, αποχρώσεις και αν βάλεις ένα χρώμα ψηλό τείχος, μαλακώνει όλα με πιο μαλακό επίπλωση. Και το αντίστροφο. Για να είναι ασφαλής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα διάγραμμα χρώμα και τα δείγματα των χρωμάτων πριν ξεκινήσετε. Εμφάνιση off κατάσταση μπορεί να αποτρέψει σας μετανιώσετε αργότερα!

αντίθεση χρωμάτων ράφια μείνετε
© Tollens / Farrow & μπάλα

Χρώμα καθορίζει την διάθεση ενός δωματίου. Στο αριστερό, ποπ και σύγχρονη, δεξιά, πιο μαλακά!

Τι χρώμα να θέσει στην είσοδο;

Η είσοδος είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν παίρνετε το σπίτι: καλύψουν το χαρούμενο και φιλόξενο! Για παράδειγμα, με ένα άγγιγμα του κίτρινου, ζωντανή αριστείας χρώμα άρτιο, που συμβολίζει την έμπνευση και την επικοινωνία. Παίξτε την κάρτα της αισιοδοξίας, να ορίσετε τον μια αφίσα, μια αφίσα κρέμεται με μια λέξη καλωσορίσματος (Καλώς ορίσατε, χαμόγελο ...) ή ένα lightbox με ένα θετικό μήνυμα! Fancy μια νότα θράσος; Ένα ή δύο νότες νέον μπορεί να λαμπρύνει την είσοδο, και να παρέχουν πραγματική κλείνει το μάτι Deco (βαμμένα πόδια καρέκλα, μερικά χαρακτηριστικά στην κολλητική ταινία στους τοίχους γύρω από μια εικόνα ...). Ιστορικό για να ξεχάσουμε όλες τις παρενοχλήσεις του γραφείου, όταν παίρνετε το σπίτι!

Είσοδος φωτεινά χρώματα
© Farrow & μπάλα

Κοίτα μετά την είσοδο σας να αισθάνονται καλά στο σπίτι από την προσγείωση!

Ποιο χρώμα για την κουζίνα;

Οι σχεδιαστές της κουζίνας γίνονται όλο και πιο τολμηροί χρώματα δίπλα-Deco: περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα όμορφο κόκκινο κουζίνα, παγώνι μπλε, παστέλ ή πολύχρωμο! Αυτό φέρνει μια νέα προοπτική για την αίθουσα και τις υποσχέσεις γεύματά σας από κοινού σε μια καλή διάθεση.

Εάν η συνολική εμφάνιση σας τρομάξει, να επιλέξουν για τα χρωματιστά κουμπιά (μόνο ένα κομμάτι του τοίχου π.χ. μελιτζάνες δούμε μεγάλη σε μια κουζίνα). Σηκώστε το ντεκόρ με αξεσουάρ κουζίνας (μαχαιροπήρουνα, τραπεζομάντιλα, πιάτα και ποτήρια), σε βιταμίνες και αντίθεση χρωμάτων για να ζεσταθεί το τραπέζι σας. Σκεφτείτε, επίσης, πολύχρωμα καθίσματα (σκαμπό, ακατάλληλα καρέκλες ...).

Ο συνδυασμός του μαύρου και του λευκού παραμένει ένα must για μια κλασική και μοντέρνα διακόσμηση σε μια στιγμή, και να φέρει μια αφή του γιν και του γιανγκ στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε όμορφα πλακάκια σε μαύρο και άσπρο καρό ή μαύρο σχέδιο εργασίας για λευκά έπιπλα: κομψό και κομψή! Σε κάθε ύφος του.

μαύρο άσπρο κουζίνα
© Dulux του Αγίου Βαλεντίνου

Μια κουζίνα σε μαύρο και άσπρο: ένα μηδενικό σφάλμα της γεύσης εγγυημένα!

Τα χρώματα στο σαλόνι και τραπεζαρία

Εμείς περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στο σαλόνι ή τραπεζαρία: Είναι τα σαλόνια των σπιτιών μας. Προσέξτε την ατμόσφαιρα! Στην ιδανική περίπτωση, θέτοντας ένα κυρίαρχο χρώμα και συμπληρωματικά. Με ουδέτερους τόνους και κάποια ισχυρά τεμάχια: όπως γκρι ή γκρι τοίχους, που συνδέονται με λάδι μουστάρδας ή μπλε καναπέ. Και αξεσουάρ από εδώ και εκεί επαναλαμβάνοντας το έντονο χρώμα: ένα μαξιλάρι, μια λάμπα ....

Επίσης, εξαρτάται από τη διάθεση σας αρέσει ... Για ένα σκανδιναβικό στυλ, θα επιλέξουν φωτεινά χρώματα και παστέλ χρώματα, γεωμετρικά μοτίβα και ένα πολύ μαλακό διακόσμηση φυσικό ξύλο. Για βιομηχανική διακόσμηση, πιο σκούρο ξύλο, μέταλλο, δέρμα, μαύρο, μεταλλικό κόκκινο, κίτρινο Νέα Υόρκη ταξί ή καφέ! Να είστε συνεπείς με το θέμα σας, τα χρώματα επιβάλλουν οι ίδιοι.

γεωμετρικά σχήματα φανταχτερά χρώματα Salon
© Dulux του Αγίου Βαλεντίνου

Μπορούμε να τολμήσουμε να το χρώμα στο σαλόνι, δεν υπάρχει πρόβλημα!

Και για το δωμάτιο, τι χρώμα να επιλέξετε;

Στο δωμάτιό σας, αίθουσα ανάπαυσης, εξ ορισμού, οπότε στοιχηματίσετε σε μαλακό ατμόσφαιρες και το φενγκ σούι. Το ιδανικό χρώμα είναι το μπλε και οι παραλλαγές του (τυρκουάζ, λουλακί, ναυτικό ...), διότι είναι η κατευναστική χρώμα κατ 'εξοχήν, να επιστρέψει το σύμβολο ήσυχο. Παστέλ ή σάρκα αποχρώσεις είναι επίσης απαραίτητη για ένα δωμάτιο σε ένα πνεύμα "κουκούλι".

Για ένα πιο φυσικό περιβάλλον, μπορείτε επίσης να παίξει το χαρτί απαλό πράσινο. Ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Η νίκη combo είναι να αναμίξετε λευκούς τοίχους, γκρι τμήμα του τείχους και πολύχρωμα αξεσουάρ για τη γεύση του παιδιού σας! Δεν total look, αλλά λεπτότητα.

πράσινο δωμάτιο
© Dulux του Αγίου Βαλεντίνου

Δεν νομίζω, όμως θάλαμο πράσινο νερό θα είναι ειρηνική.

Σε ένα μπάνιο; Πράσινο ή ενεργοποίηση χρώματα!

Το μπάνιο είναι ο τέλειος χώρος για διασκεδαστική πλευρά χρώματα: στοίχημα σε ένα φωτεινό και πολύχρωμο ντεκόρ. Ως μέσο πέρασμα υπάρχει μία ώρα την ημέρα, έτσι ώστε να πάρει πνεύμα το πρωί για να αντιμετωπίσει την ημέρα: μπλε, μοβ και πορτοκαλί ακόμα και για τη βιταμίνη ξυπνήματα! Το φυσικό πράσινο αντι-στρες δώσει μια ζεν στο μπάνιο σας, μπορείτε να επεκτείνετε με έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο!

Δύο επιλογές: Βάλτε το χρώμα στους τοίχους με πίνακες ζωγραφικής και της ενέργειας μάλλον νηφάλια έπιπλα, ή, αντίθετα, μια off-λευκό χρώμα, ή το φως και μια σειρά από πολύχρωμα γκρι έπιπλα. Επιλέξτε το είδος της διακόσμησης που σας αρέσει (σχεδιασμός, pop, vintage, κλασικά ...) και accessorize σύμφωνα με!

μπάνιο τυρκουάζ Δωμάτιο
© Άγιος Maclou

Το μπλε είναι ιδανικό στο μπάνιο. Αλλά το τιρκουάζ προσθέτει μια πινελιά!