Όλες οι καλές πρακτικές για την καλλιέργεια σπόρων γίνει ένα αεράκι

Κάνει κρύο. Μπορείτε, κούραση σας και σιντριβάνι αντί της μύτης ξέρετε ότι λείπει τρομερά βιταμίνες για την καταπολέμηση της. Μπορείτε καλά θα κάνει ένα φυτικό θεραπεία, αλλά, αν έχετε επενδύσει σε ένα σπίτι στις Μπαχάμες αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να αναπτυχθεί πολύ στον κήπο σας. Και έτσι, σε θέση να καλλιεργούν φυτά, σπόροι τρώγονται; Αυτό το έτος, αντιμετωπίζουν το κρύο να πάρει για να βλαστήσουν οι σπόροι δική σας.

Οι καλύτεροι σπόροι να βλαστήσουν

Χάρη στα οφέλη του λάχανα, θα είστε σε θέση να πει αντίο στο κρύο που μεταφέρετε από την αρχή της σεζόν. Είναι ο κατ 'εξοχήν υγιεινής διατροφής! Επειδή γνωρίζουμε λίγο, αλλά οι σπόροι είναι μια πραγματική συγκεντρωμένη ενέργεια. Πέραν του ότι είναι φυσικά πλούσια σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες και ορυκτά απαραίτητα για το σώμα μας, βλασταίνουν πολλαπλασιάσει τη θρεπτική τους αξία. Για παράδειγμα, μετά από πέντε ημέρες της βλάστησης, βιταμίνη Α και Β των αυξήσεων σίτου αντίστοιχα του 300% ... 600%! Έτσι εκεί, προφανώς, θέλετε να κάνει το μεγάλο βήμα, αλλά στην επίσκεψη του καταστήματός σας βιο πλησιέστερο έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι σπόροι, υπάρχουν ... πολλές ποικιλίες. Για να αποφευχθεί η άσκοπη μετατρέψει ορόσημο της κουζίνας σας για σπόρους φαγητό, κάναμε μια μικρή επισκόπηση των σπόρων που μπορούν να βλαστήσουν εύκολα να κάνετε στο σπίτι.

αρωματικός

Οι αρωματικοί σπόροι φορά βλαστήσει, μπορεί να παίζουν διαφορετικούς και συμπληρωματικούς ρόλους στη διατροφή σας. Οι σπόροι του κορίανδρου και μάραθου, πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, είναι εξαιρετική για γεύση ένα πιάτο. σπόροι κύμινου είναι γνωστό ότι βοηθούν την πέψη και βοηθούν ηρεμία πόνος στο στομάχι, ενώ οι σπόροι μαϊντανό, πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών.

όσπρια

Φακές, μηδική, μπιζέλια, φασόλια mung ... ψυχανθών σπόροι είναι, για τις πιο άριστες πηγές πρωτεΐνης. η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει την ένταση, τη μείωση της χοληστερόλης ή ενεργεί εναντίον κόπωση.

δημητριακά

Δημητριακά όπως το σιτάρι, η όλυρα, βρώμη ή κινόα, έχει αποκατάστασης ιδιότητες και συνιστάται ιδιαίτερα για τους αθλητές. Μόλις φύτρο, οι σπόροι τους είναι καλές θεραπείες κατά της κόπωσης και του ουροποιητικού προβλήματα.

γλοιώδης

Πίσω από αυτό μερικές φορές παρεξηγημένος όρος απόκρυψη, μεταξύ άλλων, τους σπόρους βασιλικού, μουστάρδα, κάρδαμο και λευκά είδη. Οι γλοιώδης σπόροι έχουν διεγερτικό, χωνευτικό και διουρητικό. Ορισμένα έχουν άλλα χαρακτηριστικά, όπως σπόρους βασιλικού τα οποία, μετά από τη βλάστηση, βοηθά κατά της ημικρανίας.

Μαγειρική σπόρων με φύτρο
© Pexels

Οι νεαροί βλαστοί είναι ένα μεγάλο πυκνό ζωτικότητας για τον οργανισμό μας

ελαιώδης

Οι ελαιούχοι σπόροι είναι γνωστό ότι είναι υψηλά σε λιπαρά. Σε ντουλάπες μας, βρίσκουμε τη μορφή του πετρελαίου και σπάνια με τη μορφή σπόρων. Ωστόσο, οι σπόροι ηλίανθου ή σουσάμι είναι πραγματικές πηγές βιταμινών και μετάλλων.

τοξικά μικρόβια

Με όλες τις αρετές αυτών των μικροβίων, που θέλετε να μπει στο απολύτως όλα καλλιέργεια σπόρων μας. Αλλά πριν από την έκδοση που τρέφονται με σπόρους διατροφή, καλό είναι να μάθουν για τους σπόρους που έχουν βλαστήσει επειδή κάποιοι είναι αλήθεια δηλητήρια για τον άνθρωπο. Αυτή είναι η περίπτωση των σπόρων των ραβέντι, μελιτζάνα και ντομάτα.

Οι διαφορετικές μέθοδοι για βλαστήσουν σπόροι

Για να διασφαλιστεί η φρεσκάδα των σπόρων με φύτρο που καταναλώνουμε, είναι σαν τα πάντα, το καλύτερο είναι να αυξηθούν οι ίδιοι. Εξαντλημένοι από επαναλαμβανόμενες κρυολογήματα σας, η ιδέα να επιχειρήσει τη μεγάλη κουλτούρα Δεν ψάχνει καθόλου. Μην ανησυχείτε: για να βλαστήσουν εφαρμογή μηδέν άγχος, λίγο υπομονή. Και αυτό πέφτει αρκετά καλά, γιατί από τη στιγμή που côtoyiez τα παιδιά, «υπομονή» είναι το μεσαίο όνομά σας. Άλλωστε, γιατί να μην κάνουμε μια δραστηριότητα για να μοιραστούν μαζί τους; Εδώ είναι μερικές τεχνικές για να μετατρέψει τους σπόρους σας, έτοιμο να φάει τα λάχανα.

Βλάστηση: πώς λειτουργεί;

Οι σπόροι που έχετε στα χέρια σας είναι πραγματικά για ξεκούραση και τα παρόμοια Ωραία Κοιμωμένη, θα τους έχουμε τη σωστή φόρμουλα για να τους βγάλουμε από τον ύπνο τους. Εδώ, δεν Prince Charming ή μαγικό φιλί. Για να πάρετε τους σπόρους της περιόδου τους αδράνεια, θα απολαύσετε απλά τα σε νερό (θα διευκολύνει τη ζωή πολλών πρίγκιπες). Αυτή είναι η φάση μούλιασμα. Μερικοί σπόροι χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άλλους για να βλαστήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, θα σκεφτεί να αλλάξει το νερό τους καθημερινά. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι θέμα ημερών για τα πιο σκληρά σπόρους. Μετά από μία έως δύο νύχτες κατά μέσο όρο μούλιασμα, οι σπόροι εισάγετε τους φάση βλάστηση. Ήταν σε εκείνο το σημείο που γίνονται μικροβίων. Ανάλογα με το σπόρο, περιμένετε λίγες επιπλέον ημέρες πριν από την κατανάλωση του.

Βλαστήσουν οι σπόροι μου σε ένα βάζο

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είναι πάνω από εξοπλισμένο για να συμμετάσχει στην καλλιέργεια των σπόρων. Με ένα απλό κανάτα, μπορούμε να είμαστε πολύ επιτυχημένη βλάστηση. Ξεκινάμε με μας απορροφούν τους σπόρους σε ένα βάζο γεμάτο με νερό. Μόλις οι σπόροι από λανθάνουσα κατάσταση τους, ξεπλένονται με νερό. στη συνέχεια να τα τοποθετεί στο βάζο που έχουμε αδειάσει το νερό. Έχει κανείς το κάλυμμα και να το αντικαταστήσει με ένα κομμάτι ύφασμα αεριζόμενο τύπου κομμάτι τούλι, γάζα ή μουσελίνα. Για την αποφυγή τους σπόρους να σαπίζει, πιστεύεται να γείρει το βάζο στους 45 ° προς τα κάτω και ξεπλύνετε δύο έως τρεις φορές την ημέρα, οι αναδυόμενες μικρόβια. Θα πάρει κατά μέσο όρο τρεις έως πέντε ημέρες πριν από όση μπορούν να καταναλώσουν τα λάχανα.

Χρησιμοποιήστε ένα φυτώριο για την καλλιέργεια των σπόρων μου

Για να βλαστήσουν οι σπόροι φυτώριο
© Ikea

Με την διασπορέας μπορούν να προστεθούν όσες δίσκους όπως αυτό που θέλουμε να βλαστήσουν οι σπόροι. Πρακτική!

Μπορείτε επίσης να βλαστήσουν οι σπόροι σας με ένα διασπορέας. Όπως και με το πρώτο τεχνική αρχίζει με εμβάπτιση των σπόρων για όλη τη νύχτα (διάρκεια πρέπει να προσαρμόζονται στον τύπο του σπόρου.) Αφού ξεπλύθηκαν και στραγγισμένα, κατανεμήθηκαν σε διάφορα στάδια της θερμοκήπιο τότε κλείσουμε καλύπτουν. Οι σπόροι θα πρέπει να ξεπλένονται δύο έως τρεις φορές την ημέρα. Για το σκοπό αυτό, περνάμε διάφορες δίσκοι βλάστησης που καλύπτεται με το κάλυμμα απευθείας κάτω από το νερό. αποστράγγισης αφήνεται 15 έως 20 λεπτά στη συνέχεια τοποθετούνται οι κλιμακωτών δίσκους για τους σπόρους είναι καλά αεριζόμενο. Σε γενικές γραμμές, όπως και για το βάζο, οι σπόροι είναι έτοιμα για κατανάλωση μετά από τρεις έως πέντε ημέρες από τη βλάστηση.

Να κάνει τους σπόρους μια φορά βλαστήσει;

οικονομική, διατροφή και πλούσια σε βιταμίνες, μικρόβια είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε το γεύμα μας. Είναι τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα. Μπορούμε να ενσωματώσει τις σαλάτες μας, σάλτσες μας ή πασπαλίζουμε κάποια από ζεστά πιάτα μας. Πηγαίνουν πολύ καλά με σούπα, μια ομελέτα ή δημητριακά. Συνιστάται να μαγειρέψουν τους σπόρους οσπρίων. Για να το κάνετε αυτό, απλά βυθίζονται τα δύο λεπτά σε βραστό νερό. Long καταλογογραφηθεί ως τρόφιμο που προορίζεται για χορτοφάγους, το φυτρωμένο σπόρο αρχίζει σιγά-σιγά να εκδημοκρατιστεί ... προς τέρψη του οργανισμού μας!