Ένα υπόστεγο κήπων μπορεί να είναι ένα υπόστεγο σε ένα πραγματικό μικρό σπίτι.

αποθήκη, εργαστήριο ή ακόμα και το καλοκαίρι κρεβατοκάμαρα φιλοξενουμένων, καταφύγιο στον κήπο μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες. Όμως, ένα καταφύγιο της ποιότητας πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες. Εύχρηστο οδηγό.

Ποια μέγεθος για ποιο σκοπό;

Ένα υπόστεγο κήπων μπορεί να είναι ένα υπόστεγο σε ένα πραγματικό μικρό σπίτι. Ένα καταφύγιο κάτω των 6 στρεμμάτων είναι ιδανικός για την αποθήκευση ποδήλατα, τον εξοπλισμό και τα εργαλεία κηπουρικής. Μεταξύ 6 και 14 τ.μ., υπάρχει χώρος για την εγκατάσταση περισσότερο ράφια και ένα παγκάκι, για παράδειγμα. Ιδανική λύση για ένα εργαστήριο! Πέρα από 14 τ.μ., το καταφύγιο μπορεί να μετατραπεί σε σαλόνι: υπνοδωμάτιο, σαλόνι ή ακόμα και εξωτερική κουζίνα. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να κάνετε τα προς το ζην, παρέχουν ένα ελάχιστο ύψος 2,20 m, έτσι ώστε να είναι βολικό και άνετο στη χρήση.

AbriJardin5
© Jardiland

Η επιλογή του υλικού για το υπόστεγο κήπου σας

Υπάρχουν τρεις κύριες υλικά για ένα υπόστεγο κήπων: ξύλο, PVC και μέταλλο (χάλυβα ή αλουμίνιο).

Το ξύλο είναι η πιο αισθητική και είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. Επιπλέον, είναι ένα καλό μονωτικό υλικό. Ωστόσο, αυτό απαιτεί τακτική συντήρηση και είναι πλέον να αναρριχηθεί. Είναι επίσης το πιο ακριβό υλικό. Ναυτικό ξύλα έχουν μια πολύ καλή ζωή.

PVC είναι εύκολο στην εγκατάσταση, αλλά και να διατηρήσει. Ωστόσο, είναι πολύ λιγότερο αισθητικό και μπορεί να παραμορφωθεί και να αποχρωματίσει την πάροδο του χρόνου. Χρησιμοποιείται κυρίως για υπόστεγα κήπων για την αποθήκευση και την αποθήκευση.

Γαλβανισμένο μέταλλο είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και χαμηλό κόστος συντήρησης. Είναι επίσης φθηνά. Μόνο αν έχει διπλό τοίχωμα, που προσφέρει καλή θερμική μόνωση. Ωστόσο, είναι ακατάλληλο δίπλα στη θάλασσα και σε πολύ θυελλώδεις θέσεις.

Το αλουμίνιο είναι ελαφρύ και χωρίς συντήρηση. Δεν σκουριάζει. Όπως γαλβανισμένο μέταλλο, πρέπει να εφοδιάζεται με ένα διπλό τοίχωμα για να μονώσει θερμικά.

Η κατασκευή του κήπου ρίξει

AbriJardin7
© OogardenLes υπόστεγα κήπων είναι σχεδόν πάντα πωλούνται σε συσκευασίες έτοιμες να οδηγούν. Τοποθετήστε ένα υπόστεγο στον κήπο, χωρίς μια σύνθετη λειτουργία απαιτεί ακρίβεια και αυστηρότητα. Έτσι μπορείτε καλύτερα να είναι ένας έμπειρος πολυτεχνίτης. Σε γενικές γραμμές, οι τεχνικές τοποθέτησης είναι απλά και διαγράμματα είναι σαφείς. Ωστόσο, ρωτήστε μερικούς φίλους για να σας δώσει ένα χέρι. Θα είναι πολύ χρήσιμο για το χειρισμό των πινάκων.

Κατά προτίμηση επιλέξτε ένα καλό επίπεδο τοποθεσίας. Διαφορετικά θα κάνετε χωματουργικών εργασιών, μακρά και δύσκολη.

Μην χάσετε στις βάσεις. Είναι αυτοί που θα καθορίσουν τη σταθερότητα της στέγης σας. Για το καταφύγιο του μικρού μεγέθους, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε τα τσιμεντόλιθους στις γωνίες, είτε να εγκαταστήσετε μια ξύλινη πλατφόρμα. Αν ρίξει σας είναι αρκετά μεγάλο, να πάρει μια τσιμεντένια πλάκα ή σκυροδέματος με χτίστη.

Αν δεν είναι πολύ καλή πολυτεχνίτης, το λόγο σας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, θέλετε ένα καταφύγιο πολύ συγκεκριμένη μορφή ή ότι το κτίριο σας είναι πολύ μεγάλη, ίσως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα επαγγελματικές: τεχνίτη ή ακόμα καλύτερα, ειδικός υπόστεγα κήπων (κατασκευαστή ή τον ειδικό αντιπρόσωπο). DIY υπερκαταστημάτων και κέντρα κήπου, από την πλευρά τους, δεν προσφέρουν την εγκατάσταση.

Ένα υπόστεγο κήπου, πόσο κοστίζει;

AbriJardin2
© Company CerisierPour ένα υπόστεγο κήπου με έκταση μικρότερη από 5 τ.μ., μετράει από το 150 1000 ευρώ. Από 5 έως 10 τ.μ., θα κοστίσει μεταξύ 500 και 2000 ευρώ. Από τις 10 έως 5 m², επιτρέπει μεταξύ 700 και 5000 ευρώ. Και για να καταφύγιο 15-20 τμ, έχει τουλάχιστον 1000 και μέχρι το 8000 ευρώ.

Ποιες ρυθμίσεις για τον κήπο σας ρίξει;

Αυτή είναι η περιοχή που καθορίζει τα διοικητικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Δεν έχει σημασία το υλικό. Αν καταφύγιο σας είναι λιγότερο από 2 τ.μ., που υπόκεινται σε καμία ρύθμιση. Για μια περιοχή μεταξύ 2 και 20 τ.μ., θα πρέπει να καταθέσει δήλωση της εργασίας για το δήμαρχο της πόλης σας. Και για να καταφύγιο πάνω από 20 τ.μ., θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για πολεοδομική άδεια.