Återvinn din sko lådor och kartonger&# 039; förpackning vackra prydnadsföremål!

Kartongen är disciplin kreativa bricoleuses ... och ett mycket bra sätt att göra återvinning attraktivt och användbart!

Den cartonnage, vad är det?

Det definieras ofta, alltför restriktivt, som konsten av design alla typer av lådor med som basmaterial, kartong. I själva verket är det konsten att papp mer än så, det är en teknik som ger dig möjlighet att skapa en otrolig mängd objekt: den lilla bärbara datorn till bröstet, genom nästan allt vad du vill: dekorativa föremål för barnens rum ljusstaken, smyckeskrin, box ansiktsservetter, handväskor, tidningsställ, kontorskomplex, lågt bord, säng eller vardagsrummet ... . Och med enkla kartongark mer eller mindre styv enligt ditt projekt, kan du köpa utan att bryta banken eller ens återhämta sig mycket lätt. Om du tror att du försöker konsten av kartong så det är dags att återvinna skokartonger och pappförpackningar!

Kartongen med vilket material?

Det är en teknik som har fördelen med att använda ett enkelt material, tillgänglig för alla. För att sedan arbeta här rutan, du kommer naturligtvis layoutverktyg, skärning, vikning och limning: kriterium, suddgummi, linjal, fyrkant, kompass, kniv, sax (för kartong och tyg), kapning mattor martyr eller papp för att uppnå de mallar och skapa de olika delarna, vinyl lim, tejp av kraftpapper, penslar och rullar för limning, falsning blad, tråddragningsmaskin eller för att upprätthålla bindningen till monteringsfasen, brevpapper sand, målarfärger, fernissor, papper eller utsmyckning tyger som Skivertex (läderimitation papper) till exempel den del huden. I detta skede kan du också prova några andra hobby tekniker såsom servett eller Decopatch.

För att starta kartongen ...

Nivå lärande, kartong, är i sig inte är en mycket svår disciplin, men det kräver tålamod och känsla för detaljer. Alla steg måste utföras med omsorg om posten är en besvikelse. Du kan bara lära dig några grundläggande tekniker (s) genom ett flertal böcker och tidskrifter i ämnet, men att effektivt avancera, det bästa är ändå att erbjuda (eller att erbjuda!) Carton kurser. Du kommer att hitta på många ställen är det trendigt!