Han gifte sig med någon form och någon terräng.


Calcia har utvecklat en ny murbruk tillägnad dekoration och interiör och exteriör design, Effix Design. Färdig att använda, den har många tillämpningar inom tillverkning av föremål och möbler.

Vad kreativa murbruk Effix Design?

Under de senaste åren har betong tjänat sina meriter för att bli en trendig dekorationsmaterial. Han prisade designers men också individer som söker efter en urban anda och / eller industriella för deras inre. Cement Calcia surfar på denna våg och har utvecklat en kreativ bindemedel säljs sedan juni 2008. Denna ultrahög prestanda murbruk (MUHP på fackspråk av cement) ny generation är å ena sidan mycket hållbara tack vare glasfibrer som innehåller. Å andra sidan är det mycket lätt att arbeta: den böjs, form, slät eller tar ett avtryck av något stöd, även de mest känsliga. Effix Design säljs i påsar om 25 kg. Lägg bara till exakt dosering av vatten (2,75 L per 25 kg) och blanda alla blandaren för erhållande av 12 liter av en mortel redo att böja alla dina kreativa önskningar.

De tekniska fördelarna med kreativa murbruk Effix Design

Är mycket vätska, självutjämnande och formbart, matchar det någon form och någon terräng. Om den hälls i en träform, tar det fingeravtrycket av barken. Om vi ​​lägger ett ark i botten av en form, det tar fingeravtryck av alla revbenen. Men man kan också få en mycket jämn, nästan som Corian, genom att hälla den i en silikonform. Effix Design är mycket bra, inga luftbubblor och något porös, vilket inte hindrar att undvika rengöring med aggressiva produkter.

Färgerna på Effix Design

Den finns i två neutrala färger: elfenben och moln. Men han pigmente från någon oorganiskt pigment.

Tillämpningar av Creative Design murbruk Effix

Vi kan tillverka möbler för inomhus eller utomhus, objekt som vaser, krukor, bänkskivor, badkar, handfat, bänkar etc. Emellertid, till skillnad från en konventionell betong, är det inte lämpligt för konstruktionselement såsom väggar, till exempel.

Vänligen Effix Design designers

Många designers som testade Effix Design och antog det. Den designkollektivet Blackmamouth utarbetat en "axel till bord", ett stöd som passar runt en trädstam och fungerar som en bänk eller konsol. Patrick Le Ray används för att göra möbler och prydnadsföremål, som en konkret skorsten klassiskt utseende, och omvandlas hans bror skulptör. Jean-Eudes Massiou, snickare artist, har utformat soffbord för hem och trädgård och mycket designlampor med olika kombinationer av lättnad, slipning och polering. Ana Laura Basurto Saenz har skapat en stor schäslong för två personer hängmatta sinne. Coloco utformade jätteplanterings för den nya parisiska kultur plats, 104 etc.

Var kan man köpa den kreativa murbruk Effix Design?

För nu är det marknadsförs endast i "Modern Method" i Saint-Soupplets i Seine-et-Marne (77), ett företag som specialiserat sig på innovativa lösningar för betong (speciellt betong, matriser, formar, efterbehandling verktyg, utbildning ...). Modern metodbok i hela Frankrike.

För mer information:

www.ciments-calcia.fr

www.moderne-methode.com

Bild: 1/6 |
starta bildspel

 
 

 • Gatumöbler Arbratable i Effix Design by Blackmamouth
 • Hall of BNP Palace Hanover Effix Design
 • Fireplace Effix Design av Patrick Le Lay
 • Planterings Effix Design vid 104 av Thierry Mamberti
 • köksbänken Effix Design av Thierry Rabardy
 • Effix soffbord Design av Jean-Eudes Massiou
 • Gatumöbler Arbratable i Effix Design by Blackmamouth

  Blackmamouth

 • Hall of BNP Palace Hanover Effix Design

  Calcia

 • Fireplace Effix Design av Patrick Le Lay

  Patrick Le Lay

 • Planterings Effix Design vid 104 av Thierry Mamberti

  Calcia

 • köksbänken Effix Design av Thierry Rabardy

  Thierry Rabardy

 • Effix soffbord Design av Jean-Eudes Massiou

  Jean-Eudes Massiou

Föregående
nästa

 
 
 

Gatumöbler Arbratable i Effix Design by Blackmamouth

Hall of BNP Palace Hanover Effix Design

Fireplace Effix Design av Patrick Le Lay

Planterings Effix Design vid 104

Krukor som gjorts av den kollektiva Coloco

© Henri Rabardy

köksbänken Effix Design av Thierry Rabardy

Effix soffbord Design av Jean-Eudes Massiou