Kläder, tyg soffa ... Här är tips för att rengöra&# 039; katt urin om textil

Alla kattägare bör veta: bakom oskyldiga och bedårande en katt döljer ibland en riktig liten djävul ... Och när vår katt avlastar sig vart han vill, är samboende inte lika bra som förväntat.

För mig, detta är min liten djävul: Gally. Denna kattunge samlades av en sammanslutning och jag fick vårdnaden tills hon hittat en adoptivfamilj. Författare till olika brott, Gally hjälpte mig utveckla mina rengöring tips.

Innan du börjar att polera varje hörn, är det bäst att förstå beteendet hos din katt. Vi kommer inte att ligga: den ultimata lösningen för att bli av katt kissa är att din katt är ren. Dirtiness av katten kan förklaras av många anledningar: sin utbildning, en smutsig låda eller felplacerad, stress, hormoner (för män), förekomsten av ett annat djur hemma ...

En regel: Använd inte blekmedel för att rengöra katt urin!

Det var ett fan av blekmedel runt omkring oss som säger: "Jag kommer att använda blekmedel att rengöra, desinficera det och mycket mer! "Det är faktiskt tvärtom kommer att hända: katter älskar lukten av blekmedel. Och när din städning, kommer ditt husdjur avkastning och risk lindra exakt samma ställe.

Istället kan du sätta några droppar blekmedel i sin kull, för att locka dem.

Hur man rengör katt urin på kläder och textilier?

Du kommer att märka: Cats föredrar att befria sig på ganska absorberande underlag. Detta kommer inte att hjälpa vår verksamhet! Efter att ha testat flera lösningar, ger jag dig mitt recept favorit mormor: den ultimata mixen bakpulver - vinäger - eterisk olja.

Principen är enkel:

1 - Skölj en gång vävnaden i kolsyrat vatten.

2 - Häll generöst bikarbonat direkt på fläcken. Att gnida den tränger något in i fibrerna.

3 - Häll ättika på maskinen (observera att skum!).

4 - Passera hela maskinen, på schemat. Jag föreslår att du lägger till en liten lavendel eterisk olja att hälla in i mjuk doft.

5 - Torr och njuta av resultatet! Men om det finns fortfarande en liten lukt, gärna upprepa operationen.

eterisk olja tvättning
© Eugénie BASTIN

Efter att ha haft en komplicerad period med Gally testade jag denna metod på täcken och kuddar, som uppstår luktfri. Kom ihåg att ju mer du tvättar din textil snabbare, lättare blir det att få lukten. Vänta inte!

Hur man rengör katt urin på ett tyg soffa eller madrass?

När det är en soffa eller en madrass som påverkas, det är en annan kamp! På en soffa tyg, är urin absorberas snabbt. Ge upp idén att komprimera madrassen eller kuddar för att pressa, kommer detta bara sprida urin över ett större område.

Ännu mer än för textilier från maskinen, ju längre du väntar, desto mer kommer du att ha svårt att städa upp. För tyg soffor, efter kontroll på ett dolt område av soffan finns det ingen risk för missfärgning:

1 - Häll kolsyrat vatten på plats och absorbera upp med hushållspapper.

2 - Upprepa för sköljning.

3 - Häll bikarbonat generöst för att absorbera den återstående vätskan och att deodorisera. Låt stå 15 minuter och ta bort ungefär bakning.

kolsyrat vatten bikarbonat
© Eugénie BASTIN

4 - Sätt ihop följande blandning: 3 delar vatten, 1 del vit vinäger och tio droppar lavendel eterisk olja.

5 - Häll blandningen på fläcken.

6 - Upprepa operationen om det behövs.

eterisk olja vinäger vatten
© Eugénie BASTIN

En vattensköljning kan krävas för att bikarbonatet av rester som lämnar en vit fläck.

Jag försökte flera metoder och tyvärr har jag inte hittat en mirakellösning. Det återstår ofta en liten lukt mycket svårt att lämna. För att vara mer lugn, valde jag för prevention: en madrass pad på sängen och filtar i soffan!

Vad att komma ihåg: välj förebyggande!

Cat urin har en stark lukt och är svåra att rengöra, gå för att förebygga. Skydda känsliga platser eller blockera åtkomst när du inte är där. Ha alltid baka, vinäger och eterisk olja flaska hem. Du kan göra underverk!