Det är viktigt att behandla sitt hem i fall&# 039; angrepp

95% av markerna är inte på ditt husdjur, men i ditt hem! Man förstår snabbt att det är viktigt att behandla sitt hus för ett angrepp: annars är det garanterat återfall!

Loppor: behandla dess inre längs dess djur

Om små, kan chips verka sårbar: pschitt ett skott och det är över! Förutom att bakom denna lilla parasiten döljer en formidabel inkräktare. Kapabel att producera 50 ägg per dag under 3 veckor, kan ett enda chip vara källan till en hel koloni!

Oidentifierbart för blotta ögat, markerna är speciellt närvarande från mars till november. Men se upp: en larv kan stå hela vintern, gömd i hundens kornbod. Bara komma våren kommer det att omvandlas.

Du kommer att förstå: Eftersom uppspelningshastigheten av chips och motståndet av larver, behandla djuret är inte tillräckligt. En starkare hushåll krävs för att ta itu med dem. Men för att undvika återkontaminering, behandla din inredning tillsammans med dina djur!

Steg 1: attacker textilier!

Samla alla kast, kuddar, filtar och båtplatser för ditt husdjur. Tvätt maskin, helst vid 60 ° C för att döda larver. Efter att ha passerat maskin, använd en loppa spray för lokala åtgärder.

Din katt eller hund kommer (även mycket sällan) på sängen? Ta inga chanser och tvätta lakan och täcke.

Steg 2 sugs och rengöras

bakgrundsvakuumförpackas i ditt hem. Vuxna loppor och ägg är väl dras. Tveka inte att gå ombord flera gånger på samma ställe.

Det är lämpligt att bränna innehållet i din dammsugare. Men för människor som har varken trädgård eller skorsten, kan uppgiften vara svårt (och riskabelt!). Du kan sätta några droppar eterisk olja av lavendel i påsen eller direkt in i tanken innan dammsugning. omedelbart tömma dammsugaren efter användning.

Rengör dina golv med mycket varmt vatten och lite eterisk olja av lavendel. Om du har en ångtvätt, är det ännu bättre!

Om du har trägolv, vet att loppor kan gömma sig i spåren. I detta fall, efter att ha sög och rengöras, spraya en anti loppa spray på golvet. Det finns också kemiska distributörer att döda loppor. Men de är i allmänhet giftiga och kräver många försiktighetsåtgärder.

parkett
© Eugénie BASTIN

Steg 3: frågan om mattan

Bekvämt för män kommer mattan att vara även för ägg och lopplarver, särskilt om de har långt hår. Börja med att suga rigoröst mattor, stryk flera gånger.

Täck din matta med ett lager av salt, tveka inte att vara mycket generös. Låt det sitta över natten och sedan vakuum. Saltet torkar och döda ägg och nästa kull av marker. Använd samma metod för en matta.

mattan salt behandling
© Eugénie BASTIN

Du har nu de viktigaste nycklarna för att bli av med loppor. Vi önskar er lycka till! Ett sista tips för vägen: att minska risken för återkontaminering, glöm inte att behandla din bil!