Trädgårds med månen i November 2016

I över ett sekel, har generationer av trädgårdsmästare och lantbrukare fann påverkan av månen på kvaliteten på sina grödor. Jämföra observationer och experiment har flera principer markerade som har etablerat motsvarigheter mellan månens faser, dess väg på himlen och växtutveckling. Om den mest kartesiska trädgårdsmästare är skeptiska, de som är baserade på månkalendern snabbt hitta de verkliga fördelarna med månen på växter. Så vad väntar du på att njuta av denna himmelska hjälp?

I november grödor skiljer sig från region till region, men överallt i naturen mellan viloperiod. För trädgårdsmästare, är det dags att skörda trädgård grönsaker men framför allt för att förbereda våren. När ska man beskära, växter eller sår? Genom att övervaka vädret men också respektera månen rör sig att dra nytta av dess många fördelar på växter.

Calendar November 2016 för att ladda ner "här"

Button nedladdning trädgård

November 2016 månen Typ av kultur råd
tisdag 1 växer och avtagande måne blomma trädgårdsarbete månkalendern Beskära rosor genom att ta bort döda grenar och kvistar och hålla endast ett fåtal friska stjälkar minskat med en tredjedel.
Onsdag 2 växer och avtagande måne blad lunar garde kalender November är månaden för att plantera träd och buskar. När månen går ner och det är i konstellationen Scorpio som idag och i morgon är det idealiskt att växtsorter med dekorativa bladverk.
torsdag 3 växer och avtagande måne blad lunar garde kalender Plantera en japansk lönn, brokig murgröna, en vinstock eller en gyllene Catalpa, den vackra gyllengul bladverk.
fredag ​​4 växer och avtagande måne fruktträdgårds månkalendern Månen fullbordar sin nedåtgående, bråttom att plantera ett plommon eller körsbär i trädgården.
lördag 5 växer och vaxning Crescent fruktträdgårds månkalendern Månen tar sin uppgång, är det en bra dag för att ta transplantat på äpple.
söndag 6 växer och vaxning Crescent fruktträdgårds månkalendern I köksträdgården, skörd pumpor, de spricker med vitaminer genom påverkan av stigande månen och kan lagras under lång cellaring.
måndag 7 växer och vaxning Crescent rot lunar garde kalender I trädgården, sår morötter våren och arbeta i jorden genom att tillhandahålla en grundläggande gödningsmedel. Gå som en åktur på sidan av potatis som lagrats för att säkerställa att de inte gro.
tisdag 8 växer och vaxning Crescent rot lunar garde kalender I väntan på din framtida plantering och innan den första frosten, gräva i marken från trädgården och så småningom förbereda hålen. Passa på att sätta vårdnadshavare av efter att ha desinficeras.
onsdag 9 växer och vaxning Crescent blomma trädgårdsarbete månkalendern Det börjar bli kallt och månnod av denna eftermiddag risken att förstöra era ansträngningar, passa på att hålla värmen i dag.
torsdag 10 växer och vaxning Crescent blomma trädgårdsarbete månkalendern I trädgården, sugga fjäder blomkål enligt chassi och buttez kronärtskockor med jord och ett skikt av kompost.
fredag ​​11 växer och vaxning Crescent blad lunar garde kalender Månen flyttar in konstellationen av fisk i tre dagar. Uplink månen, tidpunkten för sådd örter som persilja eller körvel.
lördag 12 växer och vaxning Crescent blad lunar garde kalender I söder, lämnar skörd bay och torka dem i en väl ventilerad plats för att införliva dina grytor.
söndag 13 växer och vaxning Crescent blad lunar garde kalender Visste du att raketen var känd för sina afrodisiakum egenskaper? Om det inte har frusit, skörda det idag och njuta av det i en sallad, det kommer att svälja vitaminer.
måndag 14 Hela vaxning månen fruktträdgårds månkalendern Idag är inte bara månen full, men dessutom den når perigeum: två goda skäl att avstå från trädgårdsarbete. Desinficera sekatör och eventuellt din handledare innan det kalla vädret.
tisdag 15 fallande och stigande månen rot lunar garde kalender I köksträdgården, gräva i marken och till organiska gödselmedel, kommer hon att vara bättre förberedda för framtida planteringar.
onsdag 16 fallande och stigande månen rot lunar garde kalender Har du vuxit tuberös körvel? Den gamla kastanj grönsaker i smaken på modet igen och det är en bra dag att så. Rita grunda fåror, inte begrava frön också och låt månen göra resten.
torsdag 17 Avtagande och vaxning Crescent blomma trädgårdsarbete månkalendern Månen nådde sin klimax igår och återtar sin nedåtgående: vi går för plantering! Växt bare rot rosor i trädgården, på terrassen och balkong.
Fredag ​​18 Avtagande och vaxning Crescent blomma trädgårdsarbete månkalendern Om du ännu inte har gjort det, installera vårlökar i trädgården, på gräsmattor och på kanterna av dina fönster: du kommer inte ångra i april!
lördag 19 Avtagande och vaxning Crescent blad lunar garde kalender I helgen, plantera en vinstock eller kaprifol, är detta en perfekt tid.
söndag 20 Avtagande och vaxning Crescent blad lunar garde kalender Glöm inte att regelbundet håva löv i trädgården, utan att vänta för dem att bryta ner, vilket skulle gynna groning av ogräs. Om de är friska, lägg dem i komposten.
måndag 21 Avtagande och vaxning Crescent fruktträdgårds månkalendern I fallande moon, dessa två dagar frukt är gynnsamma för beskärning av fruktträd. Du kommer att få vackrare frukt nästa säsong.
tisdag 22 Avtagande och vaxning Crescent fruktträdgårds månkalendern I trädgården, ger månen dig en knuff för att lyckas beskärning äppelträd och storleken på hasselnötter.
onsdag 23 Avtagande och vaxning Crescent rot lunar garde kalender I stjärnbilden Jungfrun, hjälper månen dig att lyckas din plantering vitlök och schalottenlök, men väljer sorter anpassade till ditt område.
torsdag 24 Avtagande och vaxning Crescent rot lunar garde kalender Om du odlar potatis i din trädgård, kom ihåg att skörda innan ikväll, bör de vara särskilt välsmakande och näringsrik. Har du någonsin försökt att göra sylt?
fredag ​​25 Avtagande och vaxning Crescent rot lunar garde kalender "På St. Catherine, tar varje trädrot! ". Hör säger och plantera träd i ditt val, konstellationvirgoen hitta något att klaga på.
lördag 26 Avtagande och vaxning Crescent rot lunar garde kalender Samla morötter, kronärtskockor Japan, palsternacka och kålrötter.
söndag 27 Avtagande och vaxning Crescent blomma trädgårdsarbete månkalendern Vi är redan slutet av november, det skulle ha avslutat alla dina plantera vårlökar före i morgon kväll.
måndag 28 Avtagande och vaxning Crescent blomma trädgårdsarbete månkalendern Om det inte fryser, det är en stor dag för att plantera en clematis längs en vägg. Dessa vinstockar kan nå 10 meter i höjd och deras blommor är sublim.
tisdag 29 New avtagande måne blad lunar garde kalender Vid den här tiden på året kräver bakgård och trädgård mindre underhåll, och det är bra: nymånen inte bidrar till trädgårdsarbete idag. Håll dig varm.
onsdag 30 växer och avtagande måne blad lunar garde kalender Om det inte fryser, håll plantera träd och buskar med dekorativa blad, kommer de sannolikt att slå rot och vara vacker i ett par månader.

Behandla potatisplantor

Alla våra filmer Doctor Plants