användning gödselanläggningar Även

De miljövänliga trädgårdsentusiaster har en naturlig och effektiv lösning för att behandla sina anläggningar: gödselanläggningar. Vad denna trolldryck gjort? Vilka är dess förtjänster? Lär dig allt om gödselanläggningar och hur man använder det, har vi religiöst lyssnat till den fantastiska Pauline råd Jardiland.

Vi hör mer och mer om växter gödsel som en märklig växt lösning. Vad är denna blandning, exakt?

Gödselanläggningen är verkligen en otrolig blandning så effektiv oförarglig för miljön. Anläggningen gödsel glatt ersätter vissa bekämpningsmedel som används i trädgården som gödningsmedel eller att befria parasitväxter. Den enda klagomål man kan göra honom är hans illaluktande lukt under maceration. Men det är fortfarande möjligt att köpa växter redo att använda flytande gödsel.

nässla
© Acre Nouricier

Åt helvete med lukten! Så vad är det förfarande för att förbereda dig en gödselanläggningar?

Gödseln anläggningen är lätt att förbereda och ekonomiskt. Just hacka grovt tusen gram av växter som valts i enlighet med deras specifika växtskydds- och sedan låta dem njuta i solen i tio liter regnvatten för tio till femton dagar undantag. Denna blandning bör omrördes dagligen. Efter filtrering, erhålles en naturlig behandlingsvätska som håller borta från ljus i en icke-metallisk behållare.

Hur man använder gödselanläggningar och vid vilken dos?

Lätt flytande gödsel växter på växter, de helst använda en trädgård spruta. I allmänhet, är den rekommenderade dosen 90% vatten och 10% av växtgödsel.

kompost
© botaniska

Vilka växter kan användas för beredning av en flytande gödsel?

Det beror på de resultat som önskas. Vilka behov av växter som kommer att avgöra valet av växter. En gödselanläggningar kan fungera som svampmedel, gödningsmedel eller insektsmedel. Ta fern purin både insekticid och fungicid: utspätt till 10%, utrotar det bladlöss använde snyggt det fungerar mot rost och mjöldagg. Om du har rabarber i din trädgård, tveka inte att förbereda ett slam av rabarber lämnar toxicitet lökmal och bladlöss förödande berömda redovisas. Observera att rabarber blad är giftiga för människor. Vi kan använda denna gödselanläggningar i köksträdgård förebyggande och botande.

Är gödsel vallört verkligen effektivt för att öka blomningen?

Slammet av vallört är en grön gödsel, såsom gödsel, som inte bara främjar blomning utan fruktkroppen. Rik på kalium, magnesium, zink och andra mineraler och spårämnen, är denna kompost aktivator väsentlig för trädgården för fruktgrönsaker såsom tomater, för kronärtskockor och rotfrukter. Detta är vän av odlingen om du har buskar bär. Inte beröva antingen din rosor som skyddar mot sjukdomar och samtidigt främja blomning.

gödsel nässla växter
© AlsaGarden

Vad sägs om åkerfräken och nässlor flytgödsel?

De är effektiva och ansedda. Slammet av kiselrika fräken växter gör dem starkare att kämpa mot mögel, mjöldagg, skabb. Detta är en utmärkt naturlig avvisande för sniglar och bladlöss. Som för den kväverika nässla flytgödsel, är det både fungicid, insekticid och kompost aktivator. Men var försiktig när du förbereder det: maceration av nässlor ska pågå en dag och det tar bara 5% av gödsel till 95% vatten.