8 gode materialer til en moderne etage i gangen

Et af de mest frekvente områder af en lejlighed eller et hus er entreen. Det fungerer som en skillevæg mellem det ydre og det levende miljø, hvilket giver en grad af privatliv for beboerne. Forventede og uventede besøgende vil blive hilst velkommen her. I modsætning til venner, der inviteres til at gribe ind, er det for fremmede - som eksempler her kaldes leverandører - på dette tidspunkt endelig, er en dybere indsigt i private værelser normalt forbudt. 

For beboerne i hallen er også det første skridt i den indenlandske vægge - at få ret hjemme på hvis du kun har ændret en gang en gade sko mod hus hjemmesko og hængte sin jakke til garderoben. Han har også ofte fungerer som en midlertidig oplagring site: den fulde affaldspose, voluminøse varer, der skal bortskaffes eller endda de førnævnte materiel - alle lander første sted på gulvet i gangen, hvorfra det tager sin videre vej inde i hjemmet eller udenfor. Og som så ofte sker med frekventeres steder, kræver også gangen gulvet på grund af sin høje eksponering af en egnet, robust og let at rengøre gulvbelægning. I det følgende viser vi dig nogle muligheder for passende gulvmateriale samt deres fordele og ulemper.

træ

Foto: Lennart Wiedemuth / Fotografi

Selvfølgelig anvendes træ, en af ​​de ældste materialer, også som gulvbelægning - og har været i århundreder. I modsætning til simpelt laminat, der består af limet chip, er sådanne gulve naturligvis lavet af rent massivt træ og opfylder de højeste kvalitetsstandarder. Med en beskyttende belægning kan planker eller parketgulve imponere med deres naturlige udseende, men kan også males i ønsket farve, men under visse omstændigheder bør en primer påføres på forhånd. 

En ordentlig forsegling af trægulvet giver mening, da det er ekstremt modstandsdygtigt og modstår selv tung belastning nemt. Selv skader kan let repareres, ødelagte elementer kan let udskiftes, eller, for mindre pletter, male og male. Kommercielt tilgængelige rengøringsmidler er den bedste mulighed for rengøring. Hvis du kan lide det skinnende, kan du også bruge møbler poleret. Men pas på præfabrikat parket - ligner laminat, det er kun delvis reparerbart.

Gulvbrædder eller parket?

Så hvad slags trægulv kan det være? Gulvbrædder eller parket - der er selvfølgelig smukke gulvbelægninger, men på trods af det samme materiale er der subtile forskelle. Det begynder allerede med udseendet: parketmønsteret er baseret på dets konstruktion, det består af mange små elementer. Dette kan komplicere strukturen - resultatet ser jo bedre ud. Derfor er designet lidt foran, fordi valget af forskellige parketmønstre er næsten uendelige  

Planker består derimod af faste plader, også kaldet træplanker med en tykkelse på 4 cm. På grund af deres konstruktion behøver de ikke nødvendigvis en stabil grund, men kan - f.eks. I træhuse - behandles direkte ved blot at fastgøre gulvbrædderne på gulvbjælkerne på det underliggende gulv. Men hobbyhåndværkere bør konsultere en specialist i sådanne tilfælde på trods af den massive statiske, ellers kan det føre til alvorlige ulykker! 

Parket på den anden side anvendes normalt på et bærende lag, men på grund af sin parrede konstruktion er den så robust som et gulvbræt. Gulvbrædder eller parket - begge konstruktioner har etableret sig med rette og begge imponerer med deres succesfulde udseende. Nu er det op til dig: Hvilken variant kan det være?

Leder du efter en arkitekt?
Skriv os! Vi er glade for at hjælpe.

Få gratis råd

flisebelægning

En af de mest minimalistiske og samtidig nemme at vedligeholde muligheder er helt sikkert den velprøvede flisegulv. Især i moderne boliger finder vi dette slidstærke og robuste, men samtidig mindre atmosfæriske gulvbelægning. Ikke meget atmosfærisk - ikke til lejligheder med gulvvarme! Mens træ er temmelig isolerende, udfører fliser meget godt, hvilket er grunden til, at det ofte bruges i disse tilfælde, og enhver der går barfodet over varme fliser vil nyde den trøstende følelse. Men hvis du ikke har gulvvarme, vil du kunne opleve en af ​​ulemperne ved flisebelægning om vinteren på din egen hud, fordi disse gulve bliver meget kolde, især i tilfælde af grundniveauer. Du kan modvirke dette med et lille tæppe. Men rengøring er slet ikke noget problem: det flisebelagt gulv kan nemt rengøres med en falsk.

Lad os komme til en anden ulempe, mere specifikt reparationen, som desværre er en hoppepunktPå trods af deres robuste ydre kan fliser bryde på grund af aldersrelateret slid eller hård belastning, måske fordi noget tungt falder på dem. I dette tilfælde er en lille kosmetisk korrektion normalt ikke mulig, skovlen skal løbe og erstatte varen professionelt. Derfor skal du være opmærksom på den relevante kvalitet og ikke at falde tilbage på den billigste løsning. Så du nyder det så længe som muligt.

vinyl flise

I modsætning til navnet handler vi ikke her virkelig med en stenflise, men snarere med en plastikbelægning i det tilsvarende fliseudseende. På samme måde som konventionelle fliser er dette kendetegnet ved sin nemme rengøring, men i modsætning til fliser er ikke så koldt. En af de absolutte fordele er det alsidige design: vinylfliser er tilgængelige i mange forskellige modeller! Uanset om træ look, klassisk flise udseende eller noget ekstravagant med et usædvanligt mønster - der er noget for alle med vinylfliser. For vinylgulve taler også købsprisen, fordi denne gulv er tilgængelig som ruller og alt andet end dyrt.

Vinylgulve er meget lette at passe på og konventionelt snavs er let at vaske af. Men du skal være forsigtig med kemikalier, der indeholder rengøringsmidler - de kan beskadige gulvbelægningen på en bæredygtig måde. De kan også ikke bryde som en normal flise, plastbelægningen er ekstremt resistent og belastningsikker. I modsætning til mulige aftryk, der efterlader tunge genstande på materialet. I dette tilfælde kan det pågældende stykke ikke let repareres, men skal udskiftes, hvilket kan forstyrre udseendet permanent. 

keramiske fliser

Hvem kan lide at spille det, kan udtrykke sin passion med et passende gulvbelægning. Især i ældre lejligheder finder vi stadig et gulvbelægning, der har været brugt siden middelalderen: keramiske fliser. Disse fungerer i modsætning til moderne sten flise selv med en kort strejf af høj kvalitet, udstråle mere varme og ofte husker den lykkelige barndom i bedsteforældres hus. 

Hvad robusthed er bekymringer dog at gå på kompromis: Keramiske fliser er mindre hårdt end sten fliser og dyrere at købe eller reparation. Men de er bare populære hos folk med allergi, lette at passe på og meget holdbare - kun for tung byrde bør du beskytte dem.

mosaikfliser

Fliser er tilgængelige i en række forskellige variationer og modeller, i mellemtiden, og det er ingen joke, de findes endda i træ look. Men det drejer sig om en meget mere almindelig variant, de gode gamle mosaikfliser. Fås i mange forskellige størrelser, det er en velkommen mulighed, især for kreative design ideer. 

Ærligt, mosaikfliser i gangen er temmelig modløs. Selvom de er så hårde som konventionelle fliser, men langt ikke så robuste, og hvem vil se det smukke gulvmønster ødelagt af ridser. Et gulv bør snarere karakteriseres af dets funktionalitet - igen et negativt punkt for mosaikken. Mosaic fliser er æstetiske elementer og ikke lavet til permanent stress - men vi har andre muligheder. 

natursten

Ud over træ er brugen af ​​sten sandsynligvis den mest naturlige løsning, når man vælger et passende gulvbelægning. Den største forskel mellem de to materialer er atmosfæren: Mens et trægulv sædvanligvis udsender en vis mængde varme, skiller et stengulv sig ud for sin klarhed og dets koldhed - så det er ikke til fastboende. Der er næppe noget så varieret som et natursten gulv! I modsætning til mange andre materialer er ridser, urenheder & Co med denne gulv ikke noget problem, men snarere gøre appel af naturlige sten. Rustikke og alligevel let at vedligeholde - disse to udtryk formentlig bedst beskriver hvorfor natursten gulve nyder sådan popularitet.

Imidlertid skal der tages hensyn til kalkindholdet i materialet: Kalkstenholdige stenarter, for eksempel marmor, kræver forskellig pleje, ellers bliver de dårlige eller overskyet. Derfor skal man altid se på den neutrale pH af rengøringsmidlet her. Imidlertid er specielle rengøringsmidler til rådighed uden problemer i den specialiserede handel. Hvis du virkelig vil nyde marmorgulvet i lang tid, bør du tænke på et beskyttende lag hårdt voks.

beton

Langt den mest modstandsdygtige variant til gulvbelægningen er placeret i næsten hvert hus: et lag cementbeton, også kendt som plade. Især i de senere tid, jo mere og mere i private hjem og er populært blandt beboerne ved udseendet, det er let at pleje og nem rengøring. Taler om rengøring: På trods af den hårde struktur skal et betonggulv forsegles, for ellers kan det komme til grimme pletter specielt med fedtet snavs. Denne proces skal gentages hvert 2-4 år afhængigt af belastningen på jorden, men det bør ikke være et problem.

Lad os komme til udseendet, fordi beton ikke automatisk betyder et gråt farveskema - komprimeret og slibet, det kan være designet med en farve i en farve i overensstemmelse med beboernes ønsker. Her spiller imidlertid tidsfaktoren ingen væsentlig rolle, fordi et stort betongulv ikke er muligt natten over, men det kan tage flere uger at afslutte hærdningen. Men det er meget billigere at købe end sammenlignelige gulve lavet af træ eller sten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 + = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: