En oklanderlig arbor canvas

Att ha en berså är mycket bekvämt. Denna struktur ger skugga i hjärtat av trädgården medan definiera din stil relaxavdelning. Anpassnings är bersån en tillgång. För att dra full nytta måste den underhållas. Detta kräver en vanlig rengöringsduk, bra underhåll av trä eller aluminium struktur och naturligtvis goda vanor under hela året. Idag skriver att ge dig råd om underhåll av arbor duk. Hur man tvättar den, ta bort och bevara den? Här är våra svar.

En väl placerad arbor

För att säkerställa att tyget finns bevarad i tid, måste vi välja platsen för sin berså. Detta bör helst monteras på en öppen plats i proportion till dess storlek. Vi måste fokusera på områden där det finns några träd så att tyget inte skadas av grenarna.

trädgård arbor canvas Leroy Merlin
© Leroy Merlin

En välskötta trädgård

För att bevara en berså duk, ta hand om sin trädgård. Regelbunden beskärning av träd är viktigt. Vi måste också särskilt uppmärksamma buskar och alla växter som skulle pryda bersån. Att ha en välskötta trädgård kommer också att visa upp lusthus!

Truffaut trädgård berså
© Truffaut

Ett regelbundet tvättade duk

För att upprätthålla en berså bakgrund måste den tvättas regelbundet. För att göra detta måste du avmontera och sedan utvidga det på en yta där det inte är sannolikt att skadas. Skanna tyget för att bli av med smuts och sedan tvätta den med tvålvatten med användning av en svamp eller borste. Detta kommer också att hjälpa dig att övervinna de tuffaste fläckarna. Skölj tyget och en gång torr, placera den på dess struktur.

arbor kiosk
© Jardiland

Att övervinna fläckar

Vissa fläckar är inte lätt att ta bort. Sålunda bör rengöras saven inlämnad av tallar exempelvis med terpentin eller alkohol. Om tyget är mögel fläckar vända sig till citronsaft gör underverk. Vissa målningar bär blekmedel, men om så inte är fallet, kan skadan vara betydande, särskilt obotliga. Observera att när din lösa linne måste tvättas för att bli av avfallsprodukter.

Ranger duk vinter

Det är sällsynt att berså tjänstgör under hela året. Även i slutet av våren, måste vi ta isär, tvätta och förvara. När våren kan du njuta igen av arbetsytan!