Idegran, ceder, cypress, tall, ceder, enbär ...

Bär frukt i en skalformad kon, barrträd är särskilt resistenta, bästa träd i en trädgård, i häckar eller isolerade.

Barrträd, permanent dekoration i våra trädgårdar

Som namnet antyder, är Conifer ett träd som bär frukt i ett skal formade koner. Den vintergröna är förmodligen den främsta intresse av denna stora familj med några undantag, dock: lärk, ginkgo biloba eller sumpcypress som förlorar sina blad på vintern. De olika bladfärger - blå, grön, grå, doré- och varierande silhuetter av barrträd är träd eller prydnadsbuskar oundvikliga i en trädgård, i häckar eller isolerade.

Det finns två typer av barrträd. Barrträd av stor utveckling, riktiga träd och dvärg barrträd (liten utveckling), perfekt för stenpartier och små trädgårdar. Höjden av barrträd och är mycket varierande, amerikanska jätten Redwoods över 100 meter hög med miniatyr sorter. Den stora variationen av storlekar, former och färger gör ett val oavsett ytor, konfigurationer eller kvaliteter i landet. Den barrträd-porten kan vara vertikal (kolonn, avsmalnande, konisk), avrundad (boll eller buske) eller horisontell (spridning eller krypa). Vissa träd förändras även form under sin tillväxt ceder växer i första kon och sedan sprider ut som en vuxen. Evergreen har Conifer den märkliga livslängd, kräver lite skötsel och underhåll och kräver ofta ingen storlek utom sådana som är avsedda att vara häckar.

När det gäller marken, måste det vara genomsläpplig och fräsch. Om barrträd är så krävande, kan vi dock erbjuda från tid till annan någon lämplig gödsel om jorden är dålig. Behandlingarna är praktiskt taget värdelösa i barrträd, bara några sorter rädsla sjukdomar och speciellt spinn attacker (utseende av bruna fläckar på bladen som demon) eller armémaskar.

Tiden för att plantera

Det var i september-oktober, när jorden fortfarande är varm, böka garanteras. Efter denna period var det inte förrän följande april. Tänk på planteringsavstånden! Vissa barrträd upplever betydande utveckling, så be om deras storlek i vuxen ålder, och deras Pace tillräckligt med ledigt utrymme.

Cedar, mycket snabb tillväxt

Mestadels används för att bilda en hög häck eller visuell barriär gardin, är ceder inte den mest estetiska barrträd men dess snabba tillväxt och härdighet är dess huvudsakliga tillgångar. Det är lätt att känna igen för sin vintergröna grön eller guld, som består av överlappande fjäll på varandra.

Dvärg eller jätte (30m) beroende på sort, kan ceder användas både i grönt gardin som gräns, i sten eller isolerade. Cone, boll, kolumn, i trädgården, en terrass och även krukväxter ceder finner sin plats överallt. Detta barrträd passar alla situationer. Han har ingen anledning krav som jorden är frisk och väldränerad, eller till och med klimat, och gillar överallt. En soligt läge eller partiell skuggning passar honom i det ögonblick han är skyddad från solljus (som kan bränna bladverket). Plantering sker på våren eller hösten. Det rekommenderas att lämna ett utrymme på minst 1 meter mellan fötterna: du lämnar dem väl tillräckligt med utrymme för tillväxt.

även stödja de upprepade storlekar på grund av dess snabbväxande, ceder är idealisk för att forma en häck. Men efter några år, kan underhåll vara mycket restriktiv. En annan nackdel sjukdomar och parasiter som resulterar i brunfärgning av tips av skott, som sedan når de grenar och hela busken. Denna bryning beror på närvaron av svampar. På sommaren, värme och fuktighet bidrar till sitt utseende över häck ceder. Behandla på de första symptomen, för att undvika den mycket snabba spridningen från ena foten till den andra.

Idegran, skulpturala

Idegran är idealisk för att skapa häckar och topiary. Faktum är att om det är känt Metamorphose som passar dina önskemål och dina behov: ristade små låg häck, topiary trimmas i enkel- eller disciplinerade geometrisk eller fantasifull form, allt är möjligt! Dess bark form av stora lila-brun eller röda fläckar. Dess vintergröna blad är nålformade platt och mörkgrön. I höst, är frukten av idegran klarröd, innehållande ett enda frö, mycket giftigt.

Robust, idegran motstår allt, eller nästan: hårda klimat, magra jordar, skuggande träd, utkast ... Och bäst av allt, anpassar den till alla typer av exponering. Detta är en riktigt irriterande liten barrträd! Förutom sin legendariska hållbarhet (upp till nästan 2000 år!). Enda nackdelen: tillväxten av idegran är relativt långsam.

Det ideala är att plantera på våren och hösten (oktober eller mars). Dess rötter kommer att kunna lösa innan torkningen kall vinter eller varma sommardagar. Vid plantering, lämna i en häck, 1 meter mellan ämnen. Enstaka träd når 5-6 m bred eller mer, men vi måste ha tålamod! Om du vill klippa din idegran höjd, vänta tills den når önskad storlek. Den bästa tiden att beskära? I april för formatering och augusti för tweaking.

Juniper, prydnads

Enar är en stor familj och representerar många arter av träd eller buskar barrträd vintergröna blad grön frank, ibland blåaktig eller gyllene, beroende på sort. Det är verkligen ett barrträd i olika hamnar: kolumner, konisk eller rundad botten och spridning, eller ens krypa. Krypande sorter är särskilt uppskattad som marktäckande plantor. De gröna, guld eller silver blad har skalor, andra nålar.

Särskilt uppskattad för sin tät vegetation och vackra bark, enbär passar både med jord som kulturplatta, på en terrass eller balkong. Mycket Rustik, enbär anpassar sig till någon jord, tål skugga och inte fruktar kylan. Inrymt i sol eller halvskugga, kommer den att använda fast, stenparti, marktäckande, isolerad eller facket. Juniper är inte en svår växt. Rustik, stöder de flesta jordar, även kalkhaltig, sandiga eller dåliga, förutsatt att marken är väl dränerad och det är inte alltför tung. Juniper stöder spray, föroreningar och även höjden (upp till 4500 m)!

Juniper är idealiskt växt under hösten för att underlätta böka och därmed återhämtningen under våren. Men du kan också plantera den på våren vattning lite tidigt. Underhållet av enbär är mycket lätt eftersom det kräver nästan ingen vård. Storleken är värdelös på enar. Vid behov kommer den att minskas till det minimum som krävs, noga med att inte toppade träden skulle bära fel, särskilt eftersom det är skönheten av enbär är dess vackra naturhamn, är det i kolumn eller spridning.

Cedar, ståtlig

Cedar är säkerligen en av de vackraste barrträd och en av de mest majestätiska. En konisk eller spridning krona, är det anmärkningsvärt med dess grenar horisontellt sprids och överlagrade plan. Cedar används i stor utsträckning för utsmyckning av parker.

Det finns fyra varianter av cederträ: cederträ av Libanon, som namnet antyder, född i Libanon, blåaktig gröna blad, Atlas cederträ, hemma i Nordafrika, deodar och ceder gråt vars grenar faller på golvet. Cedrarna kan växa till stora storlekar (25 till 50 m hög), även om mycket mindre sorter är perfekta för små trädgårdar.

En anläggning på en vanlig, väldränerad jord och soligt. Isolerade, ceder tar det lugnt!

Cypress, legendarisk

Cypress är en del av familjen Cupressaceae, som omfattar 24 arter av vintergröna barrträd med ursprung i de flesta av dem, USA. den vanligaste odlade arter är dock utan tvekan äkta cypress, den berömda italienska cypress, hemma i östra Medelhavet. Med sin slanka figur påminner oss om den toskanska landsbygden, och Provence ... Simply legendariska!

Trônant ensam på en gräsmatta eller häck linje vindskydd, detta barrträd nådde 10 till 20 m i höjd. Den älskar värme och mycket tolerant av torka. Men se till att vattna ordentligt under sommaren under de första tre åren. Väljer också ett hörn skyddad från vindarna och företrädesvis soligt. De unga skotten bör skyddas från frost. Bland de härdiga arter, den italienska cypress eller äkta cypress tål frystemperaturer ner till -20 ° C.

Plantera din cypress i sur jord eller väldränerad kalksten. Cypress, en gång planterade, kräver ingen vård. Det kommer att skära cypress häckar två gånger per år, i april och augusti-september.

Tallen, den mest utbredda barrträd

De vanligaste barrträd är tall. Det finns ett hundratal arter, den mest kända är den österrikiska tall, tall förekommer i många franska skog, tall, kännetecknande för Medelhavsregionerna och maritima tall, typisk för Landes. Bladverket hos stiftet (grön, grå-grön), ihållande, är grupperade i buntar med två, 3 eller 5 nålar. Vi uppskattar tall för lukt, ofta smal port, dess vintergröna bladverk och färgstarka bark till rost toner, röd, brun eller orange. Dess dimensioner varierar beroende på art, under 2 meter hög till dvärg art till mer än 40 meter hög. Tall och alltid finner sin plats i en liten trädgård, en sten, i en park. Det kan också odlas som bonsai.

Mycket Rustik, tall uppskattar väldränerad jord och soliga exponeringar. Det är företrädesvis planteras på hösten, så att tillräckligt utrymme för att kunna utvecklas. Lätt att underhålla, behöver den inte storlek om inte en eventuell beskärning av döda grenar. Tall fruktade spindelkvalster, mealybugs, rost, processionary larv vilka det finns silkeslen bon vitaktiga och orsakar en snabb gulfärgning av nålar.

Att behandla en bonsai

Våra praktiska trädgårds videor