Delade trädgårdar skapar sociala band.

Trädgårdarna delade stad eller i förortsområden är allt populärare med stadsbor längtan natur. Laurence Baudelet, chef för föreningen Seed Garden, förklarar hur man gå med i eller skapa en gemensam trädgård.

Vad är skillnaden mellan delade trädgårdar och hem trädgårdar eller arbetare?

Målen är olika. Delade trädgårdar gör det till en hederssak att trädgård i den största respekt för miljön. De är nära till trädgårdar, som kan vara i livsmedel avsedda eller inte. Tomten storlek är mindre där eftersom trädgården är ofta belägna i staden. Det finns ingen begränsning för vad kan planteras där, till skillnad från hem trädgårdar. Dessutom, gemenskap trädgårdar har en socio-kulturella dimensionen i närhet. När dörren öppnas, de är tillgängliga för icke-medlemmar. Det organiserar ibland händelser öppna för alla målgrupper: grannskap måltid, kör etc.

Hur man går med en gemensam trädgård?

Bäst att gå till en trädgård vi vilja träffa trädgårdsmästare och prata med dem. Sedan kan du ansöka om att gå med. Det är fullt möjligt att bli medlem utan att vilja trädgård, bara att gå runt eller delta i organisationen av händelser. Detta skapar sociala band.

Är de enskilda tomter fortfarande en gemensam trädgård?

Nej, tomterna är antingen individuellt eller kollektivt. I delade kollektiva trädgårdar, är plantager ofta organiseras av tematiska undergrupper: gurkväxter, örter etc. Kollektiva tomter kan integrera en grupp trädgårdsmästare även om man inte har någon kunskap om trädgårdsarbete eller lite tid till trädgården regelbundet. Dessutom skapar detta möten mellan människor.

Hur man skapar sig en gemensam trädgård?

I allmänhet människor intresserade av idén om en gemensam trädgård plats en fritt fält, som kan tillhöra en person (måste då komma överens), kommunen, till en social hyresvärd eller andra. Folket skapade en förening och uppfyller den valda av deras gemensamma stöd av grönområden för att uttrycka sina projekt. Om projektet godkänns och investeringskostnaderna budgeteras i staden, det tar ungefär ett år att montera tala grannskaps rådet, rekrytera framtida trädgårdsmästare och gör utvecklingsarbetet på marken.

Hur är kostnaden för att driva?

Kostnaden för att driva en gemensam trädgård är låg. Ansvarsförsäkring kostar mindre än € 100. Inköp av verktyg, frön och tidningar täcks av mängden medlemskap. För utgifter för vatten och organisationen av händelser, är det möjligt att söka bidrag till kommunen.

Hur organiserade delas trädgårdar i Frankrike?

Det finns ett nationellt nätverk med lokala och regionala korrespondenter, som Seed Garden i Ile-de-France, Green Garden i Storbritannien, Pass Gardens i Rhône-Alpes ... Dessa korrespondenter kan informera, ge råd och även hjälpa dig i möten med förtroendevalda.

För mer information:

www.jardins-partages.org

"Gemensam trädgård: Utopia, ekologi, praktiska råd," Laurence Baudelet Frédérique Basset, Alice Le Roy. Editions Terre Vivante.