Vattning en gång i veckan

Idag, föreningar och andra forum talar för sig själva, vi är fler och fler fans av orkidéer. Hon är vacker, majestätisk men sårbar ... Véronique fröken, blomsteraffär som bär hans namn, ger oss några knep för att förlänga denna inte konstigt att så kortlivad det!

Intervju av Emmanuelle Maran

Vilka är de idealiska klimatförhållanden för orkidén?

Den orkidé växt som kräver en mild temperatur, det känns mycket bra när den lägsta temperaturen är 15 ° C, men kan också bo i ett växthus eller veranda som är om graderna är mellan 15 och 24 ° C . Varning, det stöder inte förslaget och solinstrålning kan vara dödlig, är sidofönster öst fram som den idealiska platsen!

Vilken tjänst skulle du rekommendera?

Tvärtemot vad många tror, ​​kräver orkidén ingen särskild underhåll, det är främst vatten doseringen är viktig. Vattna din orkidé med en hastighet av en gång i veckan, för att undvika temperaturskillnader mellan vattnet och utomhus. Om du har en för hårt vatten, späda ut det med några citron droppar, är orkidén en fläkt. Undvik också att få vatten på bladen, kommer det inte att återhämta sig. Kom ihåg att gödsla med särskild orkidé gödningsmedel var fjortonde dag.

Tips: blomman stjälkar av stor orkidé (stammar) ofta tenderar att bryta under tyngden av sina blommor, tänk på att stärka med handledare. Slutligen, efter blomningen, vara säker på att skära stammen ovanför den andra noden, vilket säkerställer en livslängd på 3 till 7 år!

Omplanteringen, när, varför och hur?

Orkidén drar många mineraler och andra ämnen som är nödvändiga. Dessa reserver nedbrytande att försvinna helt vid infall av successiva vattningarna. Det är därför nödvändigt att fylla på repot dessa bidrag, men också för att tillåta rötter, ofta för trånga i sin kruka, bättre utveckling. För att ta reda, än att komma in i anläggningen vid basen av stammen, ryggen och ta bort den från potten om rötterna utan mark visas finns inget enklare repotting nödvändigt. Ta bort den använda blandningen, döda rötter, eventuellt förkorta alltför långa rötter och plantera plantan i en något större kruka.