De webbläsare är välkomna!

Insekterna är våra vänner, de är oumbärliga till naturen och därmed i vår trädgård. Men i dag, den massiva användningen av bekämpningsmedel och passionen för oklanderlig trädgårdar dramatiskt minska mängden små djur. Du tror på den biologiska mångfalden? Du vill göra något för vår planet? Kom ihåg att det är möjligt att ha en vacker trädgård och välkomnande både anta honung växter. För mer information, vi drog fördel av en solig helg att få oss i en trädgård i Loiredalen, några kilometer från Angers och där träffade vi Philippe, en entusiast som arbetar uteslutande med kulturer ekologiska och lokala.

Qu'Appelle ni honung växter?

Honung växter är växter som lockar fjärilar, bin och generellt alla typer av webbläsare. Dessa växter har egenskapen består av blommor som erbjuder en vacker reserv pollen för pollinerande insekter.

timjan
© Truffaut

Varför är det så viktigt att hålla dessa insekter?

Eftersom dessa insekter är avgörande för vårt ekosystem. Tack vare pollinering, växter blommar igen varje år, fruktträd har fler blommor och frukt, växter är tätare, etc. Att ha bee växter också tillåter insekter att föda och fortplanta sig.

gurkört
© fotolia

Vilken typ av växter rekommenderar ni?

Vi måste välja honung växter som kommer att frodas i ditt område och som passar din jord och solljus din trädgård. För mig är det särskilt viktigt att skapa fler platser i trädgården. Föredrar ljusa färger av växter som lockar pollinerare och spela på höjderna så att varje art har sin plats. Se till att ha flera sorters honung växter för varje säsong att det finns blommor i din trädgård.

mint
© Truffaut

Vilka är de vanligaste honung växter?

Den mest kända honung anläggningen är lavendel. Tvärtemot vad många tror, ​​kan du ha hela Frankrike. Detta är inte en exklusiv Provencal! På samma sätt kan du välja drottningen-des-Prés, i småborre, gurkört, Agastache eller Abélia. god matälskare kan glädja många aromatiska växter tillhör familjen av honung. Detta är fallet med oregano, timjan eller mynta.

Abélia
© Jardiland

Vilka misstag att inte göra med honung växter?

Om du väljer honung växter för att locka pollinerande insekter, förvisa gödseln i din trädgård. I allmänhet väljer en ansvarsfull hållning. Satsa på naturliga produkter och lämnar en del av naturen i din trädgård. Insekter behöver skydd och logi sådan död trädstam, en hög med trä eller ogräs.