En välkomnande trädgård för fåglar

Vintern är på väg och fåglarna inte migrera till varmare länder behöver oss. I själva verket, i trädgården, är det möjligt att installera skyddsrum för att skydda dem från kylan men också att ge dem vad de ska mata dem. Hur att mata trädgårdsfåglar? Hur man väljer livsmedel för att erbjuda dem? För att ta reda frågade vi proffs för råd pet Maxi Zoo utanför Angers.

tits
© Oldiefan

När ska man börja mata fåglarna i trädgården?

Det är absolut nödvändigt att vänta tills vädret är riktigt dåligt att börja mata djuren i trädgården. Vi rekommenderar att vänta på första frosten innan dess, fåglarna kommer att äta. Vi måste stoppa matningen när temperaturen mjukas upp så att de återupptar sina vanor.

Fåglar och frön
© Kapa 65

Vad betyder det att erbjuda dem?

Det måste finnas flera olika typer av mat för att locka många fågel familjer. Du har att erbjuda fröblandningar som solrosfrön för fåglar, vattenmelon frön för mesar och frön för sparvar. Det bör också finnas fett (smör, Anka fett, etc.) för att slutföra.

Man måste alltid fokusera på blandningar gjorda för fåglar. Vissa fröblandningar som säljs i livsmedelsbutiker är salt och därför män och fåglar.

fågel
© TinaKirk

Hur man underhåller matsal fåglarna?

I renare, helt enkelt. En eller två gånger i veckan, kontrollera tillgången på mat och fyll vid behov. Gör plats tydlig men inte använder hushållsprodukter som kommer att skrämma fåglarna bort i stället för att bevara dem.

Blanda inte elementen. Placera varje typ av frön i olika behållare och utrymme dessa behållare för att möjliggöra mer tomgång njuta fritt.

Var att placera fågelmat?

Det beror på vilken typ av mat. Fröna placeras i matare eller ombord på golvet. Om du väljer bollar eller pinnar, placera dem högt i träden till exempel. Var medveten om att efter några veckor, kan du placera mat nära ett fönster. Unga och gamla kan beundra fåglar vintern.

fågel House
© ivabalk

Måste ge vatten till fåglarna?

Nej, det är meningslöst, fåglar kan, om de så önskar, att återfukta med naturliga källor vatten, såsom sjöar, floder eller dammar.

Är det nödvändigt att mata trädgårdsfåglar?

Både ja och nej. Frankrike är fortfarande ett tempererat land där fåglarna lätt kan mata hela året. Om du erbjuder mat till fåglarna, de kommer att göra din trädgård deras livsmiljö och ger en hel del liv till din utomhus. Men om du inte vet att fåglar hitta resurser på annat håll, naturligtvis.