Vad plancha är bäst för dig: att upptäcka fördelarna med vardera.

För dem som vill glömma köket att grilla men vill fortfarande njuta av matlagning utomhus, är grillad lösning för dig. På uppgång under de senaste åren, grillad aldrig upphör att omvandla fler och fler franska. Tillverkare, för sin del innovativa erbjuda modeller för att möta alla utmaningar. Marknaden konkretisera det blir mer komplicerat att välja den mest lämpliga för sin behov plancha. Bland de egenskaper som skall bestämmas använde utbudet frågan är av största vikt: plancha gas eller el? Vilken är den bästa lösningen? Gör rätt val genom att upptäcka fördelarna med vardera.

Fördelarna med gas plancha

Traditionellt plancha snarare är gasdrivna enheter. Detta val av energi motsvarar den första användningen av grillen. Det går snabbt och starkt sätt makt uppvärmd utomhus platta att laga mat där. Gasbrännarna inte är likvärdiga i fråga om värmeeffekt och hastighet. I allmänhet, gas grillar är mer kraftfull och snabbare än elektriska grillar. En annan fördel, särskilt när man betänker att detta är ett utekök: gas grill är helt självständig. Hon behöver inte ett eluttag för att driva och du kan äta lunch i trädgården om du vill.

Cuisinart elektrisk grill
© Cuisinart

Inomhus, är den elektriska plancha valt.

Fördelarna med elektrisk plancha

Å andra sidan, är den elektriska plancha beroende på det av närvaron av ett elektriskt uttag som är ganska lätt att hitta. Plancha gas, i sin tur, är beroende av en gascylinder. Om du har glömt ditt butan eller propan, kan du säga adjö till din måltid. Det är sant att gasanslutningen också kan kyla vissa heat. Även säkerhetssystem och installation av idag har ingenting att göra med plancha innan gas, en del fruktar att använda sådana enheter. För dem som bara har en liten balkong eller direkt utan yttre elektrisk grill finns som bordsmodell. Du kommer inte att ha samma makt som en konventionell plancha men ändå hålla vänskaplig anda av denna typ av matlagning. Slutligen noterar att elektriska modeller är i allmänhet mer ekonomiskt att köpa än dieselmodeller.