För en veranda på 20 m² eller mer, du behöver bygglov.

Att bygga en vinterträdgård att vara en avsiktlig handling. Administrativa förfaranden, stil, öppningar, solskydd, yrkesval, Jean-Luc Burlaud, chef för publikationen "Framgångsrik veranda" ger oss nyckeln till det korrekta sättet.

Ska behörighet att bygga en vinterträdgård?

Om veranda är 20 m² eller mer, eller om ytan av huset tillade att framtida veranda totalt 170 m² eller mer, måste ansöka om bygglov. Väntetiden är minst tre månader. För maximal 20m² veranda, och om området med huset inte överstiger 170 kvadratmeter, en redogörelse för arbete som utförts för endast borgmästare. Perioden är en månad. Om veranda är i en skyddad eller klassificeras sektor måste vi också söka tillstånd National Architects Frankrike, som i allmänhet acceptera att stål verandor, eller trä för uterum ligger i bergen. Det är bäst av alla sätt att se staden eftersom vissa har speciella krav.

Vilken stil som material?

Det finns tre grundläggande material för att bygga en vinterträdgård. Aluminium är väl lämpad för flera samtida verandor. Det är också det billigaste materialet. Wood, lite dyrare, gör det möjligt att tillverka mer rik verandor, en stil mer "brittiska". Slutligen stål, dyrare material, lämpar sig väl för en vinterträdgård finess och tradition. De tre materialen hålls i mer än 20 år. Det finns mer underhåll problem för trä och stål.

Hur man väljer en veranda tak?

Man kan välja en ogenomskinlig tak, tillverkade av sandwichskivor och aluminiumskumisolering. Det är lätt, isolerande bra och anpassningsbar. Men det mörknar rummet. Så vi förlorade i boendekomfort. Man kan föredra ett tak alla glas. I detta fall är det viktigt att ge en sol kontroll inte kväva på sommaren. Det ideala är en blandning av båda. Vi sätter glaset över öppningarna i huset, fönster och dörrar, till exempel, gör det möjligt att dra nytta av ljuset även inne i huset. Dessutom innebär det en ogenomskinlig tak.

Hur kan vi kontrollera solen i en veranda?

Av yttre solskyddsmedel, första: fönsterluckor, till exempel, som ger termiska och akustiska samma mot regn, eller duk markiser, men är endast lämplig för offentlig rektangulära fönster och är endast effektiva mot värme. Man kan också välja justerbara persienner integrerade i dubbelglas, som har fördelen att den inte kräver något underhåll. Alternativt rullgardiner utrustade med en reflekterande yta, som är att föredra när en trapetsformade fönstren.

Vem ska jag ringa för att bygga en vinterträdgård?

I en riktigt professionell i veranda! Undvik kontakt med en hantverkare som byggde en eller två per år om vi ska kunna undvika problemen med felaktig arbete: dålig tätning, inramning alltför bräcklig, oförseglade fönster etc. Det är viktigt att fråga om den professionella har alla nödvändiga försäkringar och garantier. Vi måste också fråga honom hur han gjorde verandor år och en lista med kunder, inklusive viss kontakt dig för sin åsikt om kvaliteten på arbetet.