Hvilken gulv til køkkenet?

At finde den rigtige gulv til køkkenet er ikke så let, fordi du ofte har den fornemmelse at du skal vælge mellem et smukt design og funktionalitet. At dette ikke er nødvendigt, viser vi dig i denne artikel. 

Utvivlsomt skal gulvet i køkkenet udholde en masse trængsler. Fordi Fakta: I modsætning til stuen, hvor du oftest sidder på sofaen, køkkenet er et sted, hvor man står, går frem og tilbage eller fra tid til anden også sidder ved bordet for at få noget at spise. På denne belastning tilføjet fedt pletter, vand pletter, mad krummer, og i værste fald, faldende genstande såsom træske eller at overleve uden en eneste Macke køkkengulvet i bedste endda potter. 

Vi har kigget på gulvbelægningen til køkkenet og vil hjælpe dig med at finde den rigtige til din smag.

Den klassiske: fliser

Fliserne tilhører de klassiske køkkengulve. I de fleste tyske køkkener finder du de klassiske hvide keramiske fliser, der hver er forbundet med en mørkegrå ledd. Selvfølgelig passer dette ret simple design ikke til alles smag. Men heldigvis er udvælgelsen af ​​fliser faktisk væsentligt større. For eksempel kan du vælge farverige eller vilde mønstre motiver. Ideelt set bør udseendet af fliserne matche køkkenets stil og skabe et harmonisk overordnet billede. 

Men hvorfor kan du lide at lægge fliser i køkkenet? Dette skyldes hovedsagelig, at de er meget holdbare og lette at passe på. Som regel betragtes fliser som ekstremt robuste - men for at spille det sikkert anbefales det, at de køber på Slidegruppe 4 at være opmærksom. En højere pris på fliserne afspejles i den forbedrede levetid. Desuden skal fliserne glaseres, så de er mere modstandsdygtige. Og hvis en flise skulle brydes, kan den let udveksles. Desuden er denne gulv vand- og varmebestandig og ufølsom over for de fleste husholdningskemikalier. En anden fordel ved denne gulv bliver, da den også er ideel til installation af gulvvarme.

PVC som et ideelt køkken gulv

Så populært som fliser er et PVC-gulv i køkkenet. Dens fordele er oplagte: Det er billigt, hurtigt og nemt at lægge, men holdbart og let at rengøre. Takket være stramme svejsede samlinger kan denne gulvbelægning rengøres meget godt. Da PVC også påvirker lyden, gør du også dine naboer en fordel, hvis du lægger denne etage i køkkenet. Igen er det vigtigt at sætte værdi på en bestemt skala. den Brug klasse 22+ garanterer længere nydelse af materialet. 

Dem, der forbinder udtrykket PVC med kemikalier og kedeligt design er forkert. For PVC-gulve, almindeligvis kendt som vinylgulv, er det hovedsageligt fremstillet af rocksalt og mineralolie samt naturlige fyldstoffer som kridt og kalksten. De indeholder ikke tvivlsomme blødgørere, tungmetaller eller bly. Og hvad angår designdiversitet er valget af farver og strukturer ekstremt stort. Hvis vinylen er skummet, fx får du et perfekt efterlignet fliseudseende. 

Leder du efter en arkitekt?
Skriv os! Vi er glade for at hjælpe.

Få gratis råd

Linoleum i køkkenet

I modsætning til PVC er linoleum en af ​​de såkaldte naturlige gulvbelægninger. Den består af naturlige råvarer som linolie, kork eller træmel og jute. Takket være denne kloge kombination af materialer er denne etage skridsikker, antistatisk og nem at pleje. Hvis du kan lide designet lidt mere avanceret, vil du også finde masser af farverige modeller på Linoleum.

Med denne dækning er det vigtigt, at han lægges professionelt. Til dette er en speciel Linoleum lim nødvendig. Derudover kan du forhindre med en stærkt slidbestandig, satin-matt glasur, der trænger ind i dækvandet for at rotte materialet. Hvis gulvet er ulasteligt hensigtsmæssigt, står ingenting i vejen for årtier med brug.

På grund af sin naturlige sammensætning og en simpel rengøring, hvor gulvet kan blive hygiejnisk perfekt, er Linoleum endda egnet til allergikere.

Et trægulv i køkkenet

I stuer er trægulvet længe siden ankommet. Han er varm på fødderne, god for indeklimaet og giver en hyggelig atmosfære. Og disse tre faktorer gør det også til et ideelt gulvbelægning til køkkenet - fordi det kunne være pænere end at gøre dit køkken hjemligt?

Med et parketgulv kan næsten ethvert køkken være forskønnet: mens træet er ideelt til rustikke køkkener, sætter det en spændende kontrast til den industrielle køkkenstil. Derudover bringer den enkelte farve og korn af hvert træ livlighed ind i et ellers ret sterilt rum.

Naturmaterialet er dog ikke meget holdbart. En overfladeforsegling er derfor et must for at undgå mindre quirks som ridser eller vandmærker. En vis pleje og regelmæssig pleje er derfor afgørende, hvis du beslutter dig for et trægulv i køkkenet. Og hvis du lægger et spisebord med stole i køkkenet, skal du lægge på såkaldte feltglider for at beskytte gulvet.

Vores indretningstip: Når du vælger træet på kontrastsæt og kombinerer kun et mørkt træ med lyse køkkener og omvendt.

Laminat til gulvet i køkkenet

Et alternativ til ægte trægulve er laminat. Dette er meget billigere, da det kun er en lag-for-lag-forbindelse af forskellige trædele som chips og fibre. Ved høj temperatur presses de sammen og til sidst forsynes med et digitalt print. På grund af dette digitale aftryk er mange forskellige designs mulige med laminatet. Så du kan vælge et farverigt udseende eller en bedragerisk ægte træimitation. 

Ved rengøring af laminatgulvet skal det bemærkes, at det kun skal tørres med en fugtig klud og ikke være våd. Hvis jorden er for fugtig, er der risiko for, at det svulmer op og forårsager permanent skade. Desuden kan faldende genstande efterlade quirks i det materiale, der er vanskeligt at reparere. På grund af disse begrænsninger anbefales laminat kun delvis som et køkkengulv. 

Alle værd at vide forskelle mellem parket og laminat kan du læse her.

Natursten som køkkengulv

Natursten er ideel som gulvbelægning i køkkenet, fordi han generelt er kendt for at være ekstremt robust. Naturmaterialet er vand- og opløsningsmiddelresistent og har således under alle omstændigheder været i stand til at modstå køkkenets stivhed. Afhængigt af din smag kan du vælge den natursten, der passer bedst til køkkenet og dine egne krav. 

Hvis du vælger mørk granit, har du valgt en af ​​de hårdeste og mest robuste sten. Travertin er en porøs limsten, der har en overraskende tæt struktur og giver en fornemmelse med sine sandfarvede variationer. Særligt velkendte og populære er marmorgulve. Denne natursten er dog meget mere følsom end for eksempel granit og kræver derfor særlig pleje. Så pletter og pletter skal fjernes så hurtigt som muligt for at undgå et permanent indtryk.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

29 + = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: