Cirka 50 liter&# 039; vatten som användes per session

Du vet duschar med hydromassage, strålarna massera dig bekvämt rygg och nacke, men förbrukar en hel del (alltför mycket) vatten. Alternativet: vattenåtervinning till duscharna. Med fashionabla spa och thalassoterapi de hydromassage duschar är fler och fler anhängare. Negativt: de använder en hel del vatten, vilket som alla vet, är mot reglerna för en hållbar utveckling. Det är därför vissa tillverkare har ökat på den nisch av vattenåtervinning duschar, annars känd duschar sluten krets, upp när de används i fitness center. Även om det fortfarande en nisch på grund av deras höga pris, dessa miljö spa duschkabiner sälja mer för varje år.

Hur duschar sluten krets? Den inneslutna duschkabin är utrustad med en mottagare lite djupare än vanligt, i sig försedd med en vattentank placeras under ett gitter. Beroende hydromassage, cirkulerar en pump vattnet från tanken in i munstyckena genom en sluten krets. Flödet är 300 liter vatten per minut, perfekt för en kraftfull session thalassoterapi hemma. Inget tryck eller flödesproblem eller slösa vatten. Systemet förbrukar endast 50 liter per session, mindre än en konventionell dusch (75 liter i genomsnitt).

Naturligtvis hjälper en vattenåtervinnings dusch också göra "normala" duschar öppen krets för tvätt. Vattnet då inte återvinns. Om principen kan drömma, är priset i allmänhet mindre attraktiva. Det tar inte mindre än € 5000 för en stuga med denna ekologiska funktion. Den Aurlane företaget dock skapade den första kabinen duschvatten återvinning till överkomligt pris och säljs i byggvaruhus mindre än 1000 € för liten version och mindre än 1500 € för hög.