Lysekrone eller lampe? Se vores tips til at vælge og passere&# 039; belysning i dit værelse og skabe en kokon til&# 039; hyggelig og afslappende atmosfære.

I det ene værelse belysning er kritisk. Den bestemmer den atmosfære, som vi ønsker at give et værelse og den tilhørende energi flow. For et rum, er det generelt foretrukket søde og fredelige lys, der deltager i skabelsen af ​​et reelt afslapningsområde. Se vores tips til at vælge din lysekrone eller lampe og videregive belysningen i dit værelse.

At vælge den rigtige lys til at lykkes hans værelse belysning

Vælg din type lys synes mærkeligt for dig? Men det er grundlaget for at sætte en stemning. For at vælge dit lys, der skal tages to parametre i betragtning: dens intensitet og varme farver.

Intensiteten af ​​lys er kvalificeret til watt pærer og lumen for lysdioder (almindeligvis kaldes LED). Til belysning et soveværelse, vælge en blid intensitet, mellem 2,5 og 5 watt pr m² til energibesparende pærer og 25 til 50 lumen pr m² til lysdioder.

Varmen fra farven vil også spille på den samlede atmosfære, som du ønsker at give dit værelse. Varmen bliver målt i Kelvin, og definerer om dit lys er temmelig blå (så cool) eller gul (så varmt). For et værelse foretrækker en lavere lys ved 4000 Kelvin derfor mellem blød hvid og gul, farverne vil deltage i den ønskede hyggelig effekt.

Vælg lys stemning værelse
© La Redoute Interiors

Kombineret med den skygge, bør farven på pæren bringe et varmt lys.

Hvad lampe fokus til belysning dit værelse?

I ét rum, sove ... men ikke kun! den er baseret på, læser vi, vi klæder .. det er derfor et soveværelse normalt kræver flere typer af lysarmaturer og deromkring. Ideen er at finde en afbalanceret belysning. Rummet skal være hverken som oplyst eller belyst og for dette, den bedste opskrift er at variere kilderne til lys.

Grundlæggende skal du vælge en temmelig stærk almen belysning, der vil tjene dig hver dag for at gøre din seng, dressing, opbevaringsrum. Den mest passende lys til en behagelig lysspredning i rummet er loftet eller lysekrone. Afhængig af den ønskede stemning og udsmykning stil på dit værelse, justere affjedring: flet til en hyggelig stil, metal og geometrisk til et rent skandinavisk stil eller en ret nuancer til en moderne stil. Den lille ekstra, der gør forskellen? Tænk integrere skifte en lysdæmper, der gør det nemt at justere dens intensitet i henhold til dine behov i dag eller aften.

For bogorme, vælge en anden type belysning komfort for at læse om natten uden at forstyrre din seng nabo At tror på læselamper, væg lamper drejelig nemt artikuleret eller små lamper.

Vælg lyskilde værelse
© Maisons du Monde

Multiplicer lyskilderne i plads til forskellige stemninger.

Hvad fejl for at undgå at vælge sit værelse suspension?

Nu ved du, hvordan du vælger din type af lys og dine lamper, men pas på der er stadig nogle punkter for at undgå at opnå en perfekt belysning i dit soveværelse.

Først, er opmærksomme på højden af ​​dit lys for at undgå, at lyset er fejlplaceret eller bliver aggressive til dine øjne. For eksempel til lamper, er det bydende nødvendigt, at de er i øjenhøjde for at gøre behagelig læsning enten med en 1 meter over jorden i gennemsnit.

For at maksimere lysspredning, undgå stramme lampeskærme og små uigennemsigtig uegnet til at sprede lyset. Opt for skygge eller cylindrisk tromle, off diameter, der vil tillade en blød og hyggelig lysspredning.

Endelig forkæle dig selv og ikke overse den overordnede stemning, du ønsker at give dit værelse. Du er velkommen til at tilføje små belysning til hyggelige taster: LED Garland, en diskret lampe på dressing ... Målet er at føle sig godt i dit værelse!

Vælg suspension rumbelysning
© La Redoute Interiors

Tricket Deco? Kombiner to eller tre lys i forskellige størrelser.