Hver måned, to kogebøger netop offentliggjort er underlagt mine øjne ikke-ekspert kok: pædagogisk kvalitet af bogen, tilgængelige opskrifter, æstetik, mangfoldighed af ingredienser og afprøvning af opskrifter ... Alt vil passere!

Da jeg opdagede, at en ny bog af Jamie Oliver Køkken Hachette ud i slutningen af ​​august, har jeg ikke tøve et sekund for at bestille det, på forhånd at vide, at denne bog vil gøre overskrifter blogs i september. Samtidig følte jeg et strejf af ængstelse. Og hvis jeg ikke kunne lide bogen? Var jeg kommer til at blive buhet og buhet af fans af den engelske kok? Jamie Oliver er lidt Robin Williams ovne: en slyngel udseende, et smil slem dreng, en tilgang, der appellerer til både unge og gamle og især en fan armada klar til at forsvare den med næb og kløer.

Ikke en del af AAJ (Jamie Venner Association), jeg havde ingen idé om, hvad der var i den bog. Med titlen "30 Minutter Chrono" Jeg gik ud fra det var bare en kogebog hvis indtægter kunne realiseres i en given tid. I 30 minutter, så ... Ring til mig Sherlock Holmes!

30 minutter flad

indholdet

Ring til mig snarere Benny Hill! Da jeg modtog "30 Minutter Chrono"Jeg opdagede, at det var ikke til at køre en flad i 1800 sekunder, men en hel menu til 4 eller 6 personer! Jeg begyndte at få hjertebanken, følelse af sved beading på min pande og en lang gysen ned ad ryggen. Jeg må sige, at jeg er dronningen af ​​Bazard, kejserinde af rod og rod Tsarina. Generelt, jeg har brug for gode 30 minutter til fire rist gulerødder og pak fire skiver skinke (men pas på, jeg gør det godt). Ideen til at komponere en hel menu "30 Minutter Chrono" derfor gjort mig lidt panik som kandidat for en middag næsten perfekt, når det er tid for ankomsten af ​​gæster.

Jamie Oliver har 50 menuer i denne bog (nogle 4, andre for 6), som kan fremstilles ifølge ham i den tid. Disse menuer er grupperet efter tema, så du er nødt til at vælge, afhængigt af det sted i menuen og billeder, der ledsager den.

Som en introduktion, forklarer Jamie Oliver, at idéen med denne bog er at gøre os rigtigt "madlavning maskiner" og behovet, at vores a priori blive sat til side på køkken aften: manglende tid (dermed 30 minutter), at prisen på hjemmelavede retter (så han sammenlignede prisen på menuer i forhold til færdigretter) og mangel på ordentlig udstyr (du finder i bogen starte en liste over vigtige redskaber). Hvis du har denne bog i hånden, gå ikke glip af disse sider, da det indeholder alle de elementer, der gør succes Jamie Oliver: en reel passion, et ønske om at dele og føle at føre et offentligt gode opgave for kongenere spise bedre. Ved afslutningen af ​​aflæsningen, vi ønsker at råbe "Nå sir! Jeg har tænkt mig at nyde min familie, blænde mine gæster, bliver en maskine til at lave mad og gå i krig mod junkfood!".

iscenesættelsen

Så den sindstilstand, som jeg nærmer hjertet af bogen er at sige, menuer og opskrifter, der går med det. Jamie Oliver er far til fire børn, hvilket forklarer de astronomiske mængder af visse måltid. Den advarer også: forsøg ikke at "freestyle" tilføje eller fjerne ingredienser og ikke forsøge at reducere mængderne. Alt er blevet testet og inspiceret flere gange, så hvis du ønsker at lykkes det "30 Minutter Chrono"Det er obligatorisk at følge instruktionerne til punkt og prikke. Jeg har intet imod, jeg vil bare spise igen den næste dag i dette tilfælde.

Menuerne består normalt af en hovedret, en eller flere side retter og dessert eller drikke. De har alle den samme måde: en dobbelt side med det sted i menuen og et foto præsentere, en anden dobbelt side med forklaringer og fotos, der viser nogle øjeblikke af præsentationen og endelig en dobbelt side med et billede eller to af nogle retter fra menuen.

menu 30 minutter flad

opskrift 30 minutter flad

Præsentationen jeg pakket og effekten var den samme for mine kolleger, som jeg viste bogen. Vi ønsker at prøve alt, for at sidde på de gigantiske diners, som vi ser i de billeder, som går tilbage en gruppe af venner og nyde sammen en god guf. Billederne er som taget fra livet og alle gør det hele meget naturligt, uden humbug og uden kunstgreb. Vi overvejer og sige: "Jeg ønsker at være!".

Valget af ingredienser

Ok, jeg ønsker at være, men jeg ønsker ikke at være den, der går shopping. Jeg kan forsikre dig, alle opskrifter er ikke så, men for nogle, de "30 Minutter Chrono" vil hurtigt blive til "2 timer Chrono Shopping". For nogle ingredienser, vil du hurtigt blive konfronteret med den engelske madkultur, der kan finde i Frankrig af Coleman sennep pulver? Og for Patak produkter, det er lidt af en træk. Selvom Jamie forbyder os at gøre i improvisation, må vi gøre det med vores franske funktioner! Så for mig vil det Amora og Ducros, hvad det! Jeg beklagede også, at ingen yderligere forklaring af visse produkter, såsom, for eksempel, chapattis, de pappadums og andre lucernespirer. Jeg vil stadig gå til en uvidende, men hvor kan jeg finde det? En sidste ting: madlavning Jamie Oliver er hævet nok, vil du ofte finde peber og andre krydderier. Hvis du ikke kan lide krydret mad, ikke sikker på, at dette køkken er lavet til din gane.

De didaktiske opskrifter

I betragtning af indholdet af bogen, var det normalt, at denne del være særlig forsigtig. Glem ikke, at det endelige mål er at give dig nøglerne til succes komplet menu på 30 minutter. Særlig opmærksomhed er blevet betalt til at skrive på det sted i menuen. Vi starter med en liste over ingredienserne separat for hver opskrift og hvordan man kan forberede din arbejdsplan, fordi alle opskrifter starter med det samme princip: "Forbered alle dine ingredienser og alle dine redskaber". Det særlige ved denne bog er, at det giver dig rækkefølgen at komponere hele menuen, vil du derfor starte med en opskrift og derefter starte en anden (mens den første kogt for eksempel), så du løber ind i en tredje, etc. Den fremgangsmåde er ganske sjovt, fordi man føler, at det haster overalt: gøre dette, gør det, se denne, vaske, vaske hænder, slid tabel. Intet behov for et stopur lige ved hånden, teksten beder i sig selv til at gå hurtigt! Originaliteten af ​​denne præsentation vil alligevel medføre opmærksomhed, hvis du ønsker at forberede en enkelt fad menu: i dette tilfælde vil du nødt til at finde selv de skridt, med risiko for at mangle.

For nogle operationer, der er et lille kamera ikon, betyder det, du kan se en video af teknikken på www.jamieoliver.com/jamies-30-minutes-meals side: praksis, selv om vi behersker sproget Shakespeare!

For mig, kun én ting mangler: til listen over redskaber bruge. Hvis Jamie Oliver tager tid i indledningen til at gentage behovet for at have godt udstyr og forberede sig på forhånd sine værktøjer på sin arbejdsplan, han glemmer at fortælle os i starten af ​​hver opskrift, som vil blive brugt redskaber . Det var nødvendigt, at jeg finder en lille kritik at gøre!

testen

Mit valg stopper på menuen "Skewers af kylling satay sauce utrolig, nudel salat, frugt og sukker mynte". Hvorfor denne ene frem for en anden? Fordi det var en 4 personer menu, der matcher næsten præcis den størrelse med mit hjem, og at der siden jeg gik til Indonesien Jeg elsker denne sauce. Hvis jeg skrev dig denne præambel, er det fordi mine faldgruber begyndte under mine løb. Jamie Oliver indført i dets ingredienser frisk rød peber i supermarkedet jeg har valget mellem fuglen peber og chili. Kendskab til den første jeg allerede fundet meget stærk, jeg vælger sidstnævnte med henblik på at skåne slottet af mine børn. Indtægter løb, jeg forespørge og falder på Scoville, som er en slags barometer for styrken af ​​peberfrugter. Det synes jeg købte en bombe mere kraftfuld end fugl peber og så jeg besluttede at fjerne opskriften (ked Jamie!).

11 er: Jeg forlader mig selv en god fleksibilitet, fordi i tilfælde af komplet fiasko, må jeg i alle tilfælde fremlægge en spiselig ting ved middagstid på smerte batteri skal sættes af børn. Jeg indrømmer uden skam, jeg snydt lidt ved at forberede på forhånd alle ingredienserne: mit køkken stadig i konstruktion og med kun en bordplade 50 cm bred, jeg organisere mig selv som jeg kan.

30 minutter flad implementering

11:04: 4 minutter gået, og jeg er altid det første skridt. Bogen er i min ryg og jeg holder gør frem og tilbage mellem robotten og bogen, jeg flippede på idéen om at glemme en ingrediens.

11:06: Det er, hvad jeg troede, jeg glemte en ingrediens! Den satay sauce er for tyk, måtte jeg tilføje i lidt vand. Jeg genlæste igen trin for at være sikker. I øvrigt, satay sauce bliver den nye udsmykning af bogen.

11:08: Jeg begynder at sætte kyllingefileterne på spyd. Teknikken er faktisk hurtigt, men det giver mig store bidder. Ærgerligt! Ingen tid til at være i detaljen!

11:10: Kebabs endeligt bagt. Jeg er nødt til at forberede de salatblade i coaching og jeg kan ikke få fat i salat spinner. Jeg krydser lejligheden skrigende "Hvor er det spinner salaaaaaaade ???"

11:15: Jeg smider nudler og ... det føles ikke lidt brændt? Jeg kontrollere spyddene, der ser på baggrund sort, jeg slå dem hverken set eller kendt.

11:18: Nudel, som jeg hældte kogende vand bliver kogt i en skål. De har i 6 minutter, mens jeg tilføje mit job at tage et kig på uret, da jeg knust cashewnødder.

11:20: Cashewnødder er hårde, Jamie anbefaler en kagerulle, men jeg har mere plads, så jeg gør mørtel.

11:22: Jeg skåler valnødder i en gryde, det nåede det kritiske punkt. Så jeg kan huske, at jeg har en stegepande, koge nudler og grillspyd i ovnen.

11:25: Udover det ikke føler sig lidt brændt? (Ja, igen) Jeg sætter hovedet i ovnen og saucen er faktisk viste sort. Jeg besluttede at frigive dem, vi skal holde facaden alligevel.

11:28: Ouch jeg brændte mig ud spyd! Aaaaaah nudler! Siden hvornår er de opvarmning? Jeg skynder sig at komme ud i vandet, og jeg tilføje de øvrige ingredienser.

11:31: Alt er på bordet! Jeg er virkelig stolt af mig selv, men ... øh ... jeg glemmer dessert. Denne gang jeg tøver med at smide forklædet, alt for dårlige til dessert! Et minut er stadig sker før jeg genvinde mine sanser: Jeg underskrevet, så jeg har tænkt mig at slutningen, selv om vi skal spise kold.

11:41: Dessert er endelig ved bordet. Familien er glad og den ældre udbrød "Men det er smukt, har vi aldrig set det her!". De hyldet mig "Men du behøver ikke bare spise?". Hem, nej, jeg vil først tage et brusebad!

30 minutter flad måltider

dommen

Forældrene elskede børnene på alle (også koriander, lime smag, som de ikke er brugt). Som for mig, aldrig, aldrig, jeg ville deltage i Top Chef, betyder haster ikke passer mig. Så Jens, bebrejder ikke mig, jeg retenterai dine opskrifter med glæde, men jeg tager min tid med en meget britisk slim.

30 Minutter Chrono Jamie Oliver Køkken Hachette, 288 sider, € 24,90