Hvordan til at lave mad med en dehydrator? Oplev 5 enkle opskrifter med en dehydrator!

Historisk set har mænd tørrede frugt og grønt i solen for at formere deres smag og butikken så længe som muligt. I dag er denne konservering teknik er tilbage på mode, fordi det ikke kun kan spise sundere, men også for at holde maden helt økologisk. For at komme i gang, her er 5 opskrifter enkle at gøre med en dehydrator!

tørret frugt at nippe skamløst med din dehydrator

Tørring ved lav temperatur i lange timer i en dehydrator, frugt koncentrere deres smag og bevarer deres næringsstoffer. I modsætning til kogte fødevarer, de holder i kraft af de enzymer og antioxidanter så værdifuld for vores sundhed. Tørrede frugter er generelt sælges ret dyrt i handel, tillader en dehydrator i gang med sin egen produktion af rosiner, men også tranebær, bananer og tørrede æbler. Du gør det?

Vælg uforarbejdede frugter og vaske dem under vandhanen. For store frugter som æbler, bananer, pærer eller mangoer, skæres tynde skiver ved hjælp af en mandoline. Små frugter som tranebær, druer, men også figner eller abrikoser, placerer sig i modsætning hele på pladen. Start derefter tørring ved den temperatur, anbefales på din enhed, normalt omkring 40 ° C. Tørretiden afhænger af modellen, men har mindst 8 og højst 48 timer. Når frugterne er tørre, kan du smage morgenmaden i en müsli eller ost, men også som et sundt mellemmåltid med nogle mandler eller en hjemmelavet wienerbrød. Tørrede frugter holde i flere måneder i en lufttæt krukke.

tørrede tranebær
© Fotolia

Tørrede tranebær, et koncentrat af ydelser

vegetabilske crisps til aperitif

Vegetabilske Chips voksende succes blandt gourmeter. Meget let at gøre derhjemme, de tillader foruden masser af vitaminer som en aperitif ... Skær en rå rødbeder, to gulerødder, pastinak og søde kartofler i tynde skiver ved hjælp af en mandoline, derefter arrangere dem på dehydrator bakker. Tør ved 40 ° C mellem 10h og 20h, for at få gode chips sprøde grøntsager, serveret almindelig eller med bare en knivspids salt Guérande en aperitif.

roer Chips
© Fotolia

som smukke roer chips, god

tørrede tomat skiver at øge vinter retter

Store klassiske tørret frugt opskrifter, tomatskiverne er afgørende for at opfylde vinter retter med et strejf af solen! Vælg smukke velsmagende tomater og skære skiver vandret. Hvis du ikke har mulighed for at følge den oprindelige opskrift ved at lade dem tørre i mange timer under Middelhavets sol, placere dem i din dehydrator til tørring, hvis varighed vil være mellem 6 og 18 timer, afhængigt af din model. Når tørrede tomater, kan du enten beholde og at indarbejde dem i supper, saucer eller kager eller marinere i olivenolie til at tilføje til salater.

tørrede tomat skiver
© Fotolia

Tomat skiver til at nyde hele året

Frugt læder til børn

Ultra gourmet, vil frugt læder opskrift gør du ønsker at investere straks i en dehydrator! Den reelle behandler er et kompendium af naturlige fordele, som hjælper os til at spise 5 frugt og grønt om dagen. Lykke, ikke?

Vi starter med at lave en rå frugtkompot ved at blande i en blender. Bland fx æbler, pærer, bær, mango eller bananer. For at styrke den søde smag, tilføje et par stykker af datoer eller agave sirup, og muligvis hæve alle med lidt pulveriseret ingefær, kanel eller vanilje. Når din homogen rå æblemos, sprede det på en Teflex ark. Nogle dehydrators modeller sælges med en bestemt bakke, hvor du kan sprede direkte din forberedelse. Lad tørre i 8 til 20 timer ved 40 ° C, indtil en plade af tørret frugt, der vil være nok til at skære i stykker på størrelse med en slik! En overraskende og lækker opskrift.

frugt læder
© Fotolia

Sunde snacks, vitaminer og hjemmelavet!

Hjemmelavet te

Endelig kan naturlægemidler entusiaster bruge deres mad dehydrator til at komponere deres egne hjemmelavede opskrifter til urtete. For eksempel kan du tørre mynteblade, timian, rosmarin, salvie, men også verbena blade, kamille, citronmelisse eller koriander ... For at gøre en frugtagtig note til din te, også gjort tørre på en anden bakke af jordbær, blåbær, grapefrugt eller tranebær. Endelig lad tørre på en tredje plade af knopper, hibiscus blomster og ingefær skiver. Du vil ikke længere blive ødelagt for valg til at komponere et velvære i henhold til dine ønsker og dine behov på tidspunktet te. God tørring!

Te tørrede planter
© Fotolia

En haveplante te ...