Provencalsk og farverig stil

Vedtage den stil af Provence, er at vække solen, syngende accent og sydlige landskaber. En varm og homoseksuelle stil - ved velovervejet valg af farver - husk lavendelmarker og oliventræer, provencalsk bondegård med gamle sten eller markedsfører dufte så speciel. Provencalsk stil griber alle rum i huset, hvor vægge, gulve, møbler og pyntegenstande spille kortet af autenticitet.

Den okker at minde om Colorado Provencal

Varm og typisk for Roussillon, okker farve er uden sidestykke at belyse boligindretning. Dens variation i multiple toner kan beundres når man rejser stierne i ochres i hjertet af Luberon. Denne palet er et must i køkkenet til stuen til badeværelset til soveværelset. Saffron gule til orange-rød, okker varme provencalske udskrifter, som vi valgte naturligvis til sengetøj eller fliser i køkkenet og bruser. Okker er farven på god humor, der minder om provencalsk stil og markedsfører blidt krydrede dufte. Man kan lige så i dækningen køkkengulvet som stuen eller post via terracotta fliser, typisk for de sydlige regioner. Den okker guddommeligt gift med en mur malet med kalk.

rumatmosfære provence
© Maisons du Mondespise atmosfære provence
© Maisons du Monde

Billeder: Huse i hele verden

Blå monokrom duftende lavendel

Ingen kan vedtage den stil af Provence uden om lavendel og lækre olfaktoriske minder det vækker i os alle. Raffineret, lavendel bringer dette væsentlige notat af friskhed, når middagssolen synger cikader. Liggende på træ skodder, det forstørrer natursten vægge provencalsk mas og andre huse. Indvendigt er gardinerne prydet med den symbolske farve som baldakin, luft. Vi kan lige så godt male stole, borde, taburetter, kister og andre små gamle møbler i blå Provence og spille på forskellige nuancer af blå til en monokrom ser godt at vågne op et par safran noter af røde og ren hvid eller linned.

blå værelse
© Dulux Valentineturkis
© Dulux Valentine

Foto kredit: Dulux Valentine

Den grønne, der minder om olivenlunde

For at associere med okker, bud grønne er også uløseligt forbundet med provencalsk stil. Ved enkle knapper eller brugte mere generøst, det bringer et notat af absolut sødme til boligindretning. Det provencalske grøn er også i overensstemmelse med en lys gul vanille og selvfølgelig ren hvid. Det kan ligeledes være forbundet med lavendel så symbolsk af Provence. Oliven grøn, lavendel, gul og okker halm blande skælmsk i autentiske trykte puder, dynebetræk, duge og håndklæder eller badehåndklæder. Glem ikke, stemningsfulde mønstre af vores smukke Provence, og at animere de morgenmad retter, tjener bakker, små potter med blomster og andre dekorative elementer: grøn og lilla til bundter lavendel, mørk grøn til lys grøn for olivengrene til små delikate frugt, rosmarin og krydrede. Mønstre muntert forbedret med et strejf af rød lækker, symbolsk for Espelette så kær den provencalske køkken.

grøn
© Dulux Valentine

Foto kredit: Dulux Valentine