Yew, cedertræ, cypres, fyr, cedertræ, enebær ...

Bærer frugt i en skålformet kegle, nåletræer er særligt modstandsdygtige, bedste træer i en have i hegn eller isoleret.

Nåletræer, permanent udsmykning i vores haver

Som navnet antyder, Conifer er et træ, der bærer frugt i en skalformede kegler. Den stedsegrønne er nok den største interesse for denne store familie med nogle undtagelser, men: lærk, ginkgo biloba eller den skaldede cypres, der mister deres blade om vinteren. De forskellige blade farver - blå, grøn, grå, doré- og varierede silhuetter af nåletræer er træer eller prydbuske uundgåelige i en have, i hække eller isoleret.

Der er to typer af nåletræer. Nåletræer af stor udvikling, virkelige træer, og dværg nåletræer (lille udvikling), perfekt til rock haver og små haver. Højden af ​​nåletræer og er meget varierende, amerikanske Giant Redwoods over 100 meter høje med miniature sorter. Den brede vifte af størrelser, former og farver giver et valg uanset overflader, konfigurationer eller kvaliteter af landet. Nåletræet port kan være lodret (søjle, tilspidset, konisk), afrundet (bold eller bøsning) eller vandret (spread eller gennemsøgning). Nogle træer endda ændre form under deres vækst som cedertræ vokser i første kegle og derefter breder sig som en voksen. Evergreen, Conifer har den bemærkelsesværdige levetid, kræver kun lidt pleje og vedligeholdelse og kræver ofte ingen størrelse undtagelse af varer bestemt til at være hække.

Som for jorden, skal det være gennemtrængelig og frisk. Hvis nåletræ er så fordringsløs, kan vi dog give fra tid til anden nogle passende gødning hvis jorden er dårlig. Behandlingerne er næsten ubrugelig i nåletræer, kun nogle få sorter frygter sygdomme og især edderkop mide angreb (udseende af brune pletter på bladene, som nedlægger) eller hærorm.

Tiden til at plante

Det var i september-oktober, hvor jorden stadig er varm, rode er garanteret. Efter denne periode, var det ikke før den følgende april måned. Husk plantning afstande! Nogle nåletræer oplever markant udvikling, så spørg om deres størrelse i voksenalderen, og deres Pace nok ledig plads.

Cedar, meget hurtig vækst

Mest anvendt til at danne en høj hæk eller visuel barriere gardin, cedertræ er ikke den mest æstetiske nåletræ, men dens hurtige vækst og hårdførhed er de vigtigste aktiver. Det er nemt anerkendt for sin evergreen grøn eller guld, bestående af overlappende skæl på hinanden.

Dværg eller giant (30m) afhængig af sorten, kan ceder anvendes både i grøn curtain, grænse, i stenbede eller isoleret. Cone, bold, kolonne, i haven, en terrasse og endda pottede cedertræ finder sin plads overalt. Denne nåletræ passer til alle situationer. Han har ingen krav om jorden, da jorden er frisk og godt drænet, eller endda klima, og kan lide overalt. En solrig position eller delvis skygge passer ham det øjeblik, han er beskyttet mod sollys (som kan brænde bladene). Plantning sker i foråret eller efteråret. Det anbefales at lade en afstand på mindst 1 meter mellem fødderne: du lader dem godt nok plads til vækst.

selvom understøtte de gentagne størrelser på grund af sin hurtigt voksende, cedertræ er ideel til at forme en hæk. Men efter et par år, kan vedligeholdelse være meget restriktive. En anden ulempe sygdomme og parasitter, der resulterer i brunfarvning af spidsen af ​​skud, som derefter kommer frem til grene og hele busken. Denne brunfarvning er på grund af tilstedeværelsen af ​​svampe. Om sommeren, varmen og fugtigheden er befordrende for deres udseende i løbet af forhindringer cedertræ. Behandl på de første symptomer, for at undgå den meget hurtige udbredelse fra den ene fod til den anden.

Den taks, skulpturelle

Yew er ideel til at skabe hække og topiary. Faktisk, hvis kendt Metamorphose der passer til dine ønsker og dine behov: udskårne lille lav hæk, topiary trimmet i enkelt eller disciplineret geometrisk eller fantasifuld form, alt er muligt! Dens bark form af store lilla-brune eller røde pletter. Dens stedsegrønne blade er nåleformede flad og mørkegrøn. I efteråret, frugten af ​​taks er lyse rødt, som indeholder en enkelt frø, meget giftig.

Robust, taks modstår alt, eller næsten: barske klimaer, dårlige jorder, skygge træer, kladder ... Og bedst af alt, det tilpasser sig alle typer af eksponering. Dette er en virkelig irriterende lille nåletræ! Ud over sin legendariske holdbarhed (op til næsten 2000 år!). Eneste ulempe: væksten i taks er forholdsvis langsom.

Det ideelle er at plante i foråret og efteråret (oktober eller marts). Dens rødder vil være i stand til at slå sig ned, før tørringen kold vinter eller varm sommerdage. Ved plantning, forlader i en hæk, 1 meter mellem fag. Isolerede træer nå 5-6 m bred eller mere, men vi må være tålmodige! Hvis du ønsker at klippe dit taks højde, vente, indtil den når den ønskede størrelse. Det bedste tidspunkt at beskære? I april til formatering og august for tweaking.

Juniper, ornamental

Enebær er en stor familie, og repræsenterer mange arter af træer eller buske nåletræ stedsegrønne løv grøn ærlig, til tider blålig eller gyldne afhængig af sorten. Det er faktisk en nåletræ i forskellige havne: kolonneformat, konisk eller afrundet bund og spredning, eller endda kravle. De krybende sorter er særligt værdsat som bunddækkeplanter. De grønne, guld eller sølv blade har skalaer, andre nåle.

Især værdsat for sin tætte løv og smukke bark, enebær passer både med jord, kultur bakke, på en terrasse eller balkon. Meget rustik, enebær tilpasser sig enhver jord, tåler skygge og frygter ikke kulden. Opstaldet i sol eller delvis skygge, vil den bruge fast, Stenhøjen, bunddække, isoleret eller bakke. Juniper er ikke en vanskelig plante. Rustik, det understøtter de fleste jorde, selv kalkholdig, sandet eller dårlige forudsat at jorden er godt drænet, og det er ikke for tung. Juniper understøtter spray, forurening og selv højden (op til 4500 m)!

Juniper er ideelt plante i efteråret for at lette rode og dermed opsvinget i foråret. Men du kan også plante den i foråret vanding lidt tidligt. Vedligeholdelsen af ​​enebær er meget let, fordi det kræver næsten ingen pleje. Størrelsen er ubrugelig på enebær. Hvis det er nødvendigt, vil det blive reduceret til det nødvendige minimum, pas på ikke topping træerne ville bære den forkerte, især da det er skønheden i enebær er dens smukke naturhavn, er det i kolonne eller spredning.

Cedar, statelige

Cedar er helt sikkert en af ​​de smukkeste nåletræer og en af ​​de mest majestætiske. Et konisk eller spredning krone er det bemærkelsesværdigt med sine grene vandret spredt og overlejret planer. Cedar vid udstrækning anvendes til udsmykning af parker.

Der er fire sorter af cedertræ: cedertræ af Libanon, som navnet antyder, en indfødt af Libanon, blålig grønne blade, Atlas cedertræ, indfødte til Nordafrika, deodar og cedertræ grædende hvis grene falde på gulvet. De cedertræer kan vokse til store størrelser (25 til 50 m høj), selv om meget mindre sorter er perfekt til små haver.

En plante på en almindelig, veldrænet jord og solrigt. Isoleret, vil cedertræ tage det roligt!

Cypress, legendariske

Den cypres er en del af familien Cupressaceae, som omfatter 24 arter af stedsegrønne nåletræer med oprindelse, for de fleste af dem, De Forenede Stater. Men de mest almindelige dyrkede arter er uden tvivl den almindelig cypres, den berømte italienske cypres, indfødte til det østlige Middelhav. Med sin slanke figur minder os om det toscanske landskab, og Provence ... Simpelthen legendarisk!

Trônant alene på en græsplæne eller hæk tilpasset vindbeskyttelse, denne nåletræ nåede 10 til 20 meters højde. Den elsker varme og meget tolerante over for tørke. Men sørg for at vande grundigt i sommeren i løbet af de første tre år. Vælge også et hjørne i læ for vinden og fortrinsvis sunny. De unge skud bør beskyttes mod frost. Blandt de hårdføre arter, den italienske cypres eller almindelig cypres kan tåle frost ned til -20 ° C.

Plant din cypres i sur jord eller veldrænet kalksten. Den cypres, når plantet, kræver ingen pleje. Det vil skære cypres hække to gange om året, i april og august til september.

Den fyr, den mest udbredte nåletræ

De mest almindelige nåletræer er fyrretræ. Der er hundrede arter, de mest kendte er den østrigske fyr, skovfyr til stede i mange franske skov, fyrretræ, der er karakteristisk for middelhavsområdet, og maritim fyr, typisk for Landes. Bladene af stiften (grøn, grå-grøn), persistente, grupperes i bundter af 2, 3 eller 5 nåle. Vi sætter pris på den fyr til lugt, ofte slank havn, dets stedsegrønne løv og farverige bark til rust toner, rød, brun eller orange. Dens dimensioner varierer afhængigt af arten, under 2 meter høj til dværg arter til mere end 40 meter høje. Fyr og altid finder sin plads i en lille have, en klippehave, i en park. Det kan også dyrkes som bonsai.

Meget rustik, fyrretræ værdsætte veldrænet jord og solrige eksponeringer. Det er fortrinsvis plantet i efteråret, tillader nok plads til at gøre det muligt at udvikle. Let at vedligeholde, kræver det ikke størrelse, hvis ikke en mulig beskæring af døde grene. Pine frygtede spindemider, uldlus, rust, processionary larve som der er silkebløde reder hvidlige og forårsager en hurtig gulfarvning af nåle.

Behandling af en bonsai

Vores praktiske havearbejde videoer