Delte haver skabe sociale bånd.

Haverne delte by eller i forstadsområder bliver stadig mere populære med byboere længsel natur. Laurence BAUDELET, leder af foreningen Seed Have, forklarer, hvordan man tilslutte sig eller oprette en fælles have.

Hvad er forskellen mellem delte haver og hjem haver eller arbejdstagere?

Målene er forskellige. Delte haver gør det en ære at have i den største respekt for miljøet. De er tæt på haver, som kan være i fødevarer tilsigtet eller ej. Grunden størrelse er mindre der, fordi haverne ofte er placeret i byen. Der er ingen begrænsning med hensyn til, hvad der kan plantes der, i modsætning til hjemmet haver. Hertil kommer, samfund haver har en socio-kulturelle dimension af nærhed. Når døren åbnes, de er tilgængelige for ikke-medlemmer. Det til tider afholder arrangementer er åbne for alle målgrupper: kvarter måltid, kor osv

Hvordan til at deltage i en fælles have?

Bedst at gå til en have, vi gerne mødes med gartnere og chatte med dem. Derefter kan du ansøge om at blive. Det er meget muligt at blive medlem uden at ville have, bare at gå rundt eller deltage i tilrettelæggelsen af ​​arrangementer. Dette skaber sociale bånd.

Er de enkelte parceller stadig i en fælles have?

Nej, de parceller er enten individuelt eller kollektivt. I delte kollektive haver, er plantager ofte organiseret af tematiske undergrupper: agurkeplanter, urter osv Kollektive plots kan integrere en gruppe af gartnere, selv om man ikke har kendskab til havearbejde eller lidt tid til haven regelmæssigt. Desuden skaber møder mellem mennesker.

Sådan opretter sig en fælles have?

Generelt folk interesseret i ideen om en fælles have plet et frit felt, som kan tilhøre en person (skal derefter blive enige), til kommunen, til et socialt udlejer eller andet. De mennesker skabte en forening og opfylder de valgte deres fælles støtte af grønne områder for at udtrykke deres projekt. Hvis projektet bliver godkendt, og investeringsomkostningerne budgetteres i byen, det tager omkring et år med montering at tale Neighborhood Rådet, rekruttere fremtidige gartnere og gøre udviklingsarbejdet på jorden.

Hvad med udgifterne til drift?

Omkostningerne ved at drive en fælles have er lav. Ansvarsforsikring koster mindre end € 100. Indkøb af værktøj, frø og blade er dækket af mængden af ​​medlemskaber. For udgifter til vand og tilrettelæggelse af arrangementer, er det muligt at søge om tilskud til kommunen.

Hvor organiseret deles haver i Frankrig?

Der er et nationalt netværk med de lokale og regionale korrespondenter, ligesom Seed Have i Ile-de-France, Green Garden i Storbritannien, Pass Gardens i Rhône-Alpes ... Disse korrespondenter kan informere, rådgive, og endda hjælpe dig i aftaler med folkevalgte.

For mere information:

www.jardins-partages.org

"Delt Have: Utopia, økologi, praktiske råd," Laurence BAUDELET Frédérique Basset, Alice Le Roy. Editions Terre Vivante.