De browsere er velkomne!

Insekterne er vores venner, de er uundværlige for naturen og dermed i vores have. Men i dag, den massive brug af pesticider og passion for upåklagelig haver dramatisk reducere mængden af ​​små dyr. Du tror på biodiversiteten? Du ønsker at gøre noget for planeten? Husk, at det er muligt at have en smuk have og indbydende både i forbindelse med vedtagelsen af ​​honning planter. For mere information, tog vi fordel af en solrig weekend at få os i en have i Loire-dalen, et par kilometer fra Angers, og der mødte vi Philippe, en entusiast, der arbejder udelukkende med kulturer økologiske og lokale.

Qu'Appelle gøre dig honning planter?

De honning planter er planter, der tiltrækker sommerfugle, bier og generelt alle former for browsere. Disse planter har den karakteristiske bestå af blomster, der tilbyder en smuk reserve pollen til bestøvende insekter.

timian
© Truffaut

Hvorfor er det så vigtigt at holde disse insekter?

Fordi disse insekter er afgørende for vores økosystem. Takket være bestøvning, planter blomstre igen hvert år, frugttræer har flere blomster og frugt, planter er mere tætte, etc. Under bi planter giver også mulighed insekter til foder og reproducere.

hjulkrone
© Fotolia

Hvilken slags planter vil du anbefale?

Vi skal vælge de honning planter, der vil trives i dit område og der vil passe din jord og sollys din have. For mig er det især vigtigt at skabe flere rum i haven. Foretrækker lyse farver i planter, der tiltrækker bestøvere og spille på højderne, så hver art har sin plads. Sørg for at have flere sorter af honning planter for hver sæson, at der er blomster i din have.

mynte
© Truffaut

Hvad er de mest almindelige honning planter?

Den mest kendte honning plante er lavendel. I modsætning til hvad mange tror, ​​kan du have hele Frankrig. Dette er ikke en eksklusiv provencalsk! På samme måde, kan du vælge dronningen-des-Prés, Agermåne, hjulkrone, Agastache eller Abelia. god mad elskere kan glæde sig, mange aromatiske planter hører til familien af ​​honning. Dette er tilfældet med oregano, timian eller mynte.

Abelia
© Jardiland

Hvilke fejl ikke at gøre med honning planter?

Hvis du vælger den honning planter med henblik på at tiltrække bestøvende insekter, forvise gødningen i din have. Generelt skal du vælge en ansvarlig holdning. Sats på naturlige produkter og efterlade en del af naturen ind i din have. Insekter har brug for husly og logi sådan et dødt træstamme, en bunke af træ eller ukrudt.