Pasivna hiša, manj kot 200 € / m², in graditi na le 4 dni, verjameš? Vendar je postala resničnost zaradi norih projekt arhitekturnega podjetja Marseilla, Multipod Studio.

Pop-up Hiša je v celoti izdelan iz doma izolacijskih blokov in lamel lesa, ki spadajo skupaj, kot Lego kock. Vsi strukturni elementi, bloki in plošče so na voljo do velikosti. Nato jih preprosto zbrati s pomočjo izvijača. Hiša je lahko vgrajen na lesena tla na mikro pilotov ali izolirani betonsko ploščo. Kombinacija blokov in lesa zagotavlja stavbe moč.

Sestavljanje stene pop-up domu
© Multipod Studio Sestavljanje stene pop-up domu
© Multipod Studio

Pokriva območje 150 m², Pop-up Hiša ima tri spalnice, dve kopalnici, velika dnevna kuhinjo in teraso 35 kvadratnih metrov. Vendar bo to dodelitev prostora biti prožna izraz, tudi prek spletne aplikacije, namenjeno določiti število in velikost različnih delov. Naslednja proračuna, je ta prototip stane 30.000 € (Zaključna dela ni vključena). Po ceni 200 € / m², tudi pod standardne gradbene lastnosti najbolj nizki obali (1000 € / m² za vstop ravni).

načrt'ensemble de la Pop-Up House
© Multipod Studio

ekološka stran, Pop-Up Hiša je pasivna (njegova ogrevanje potrebuje svojo manj kot 15 kWh / m² na leto) in je celotna struktura je odstranljiva, tako da so sestavni deli reciklirati ali ponovno uporabiti! Oblikovalci želijo ustvariti več krajev proizvodnje materialov za omejitev okoljskega vpliva proizvodnje.

zunanjost konča v pop-up domu
© Multipod Studio

Prilagodljiv in domiseln, koncept ustreza vsem projekte: klasično, sodobno arhitekturo, začasni dom razširitev ali objektov. Prepričan? Zgraditi svojo pojavno House, bo še vedno malo potrpežljivi, bo koncept na voljo v letu 2015 v nekaterih državah.

8522 001
© Multipod Studio Zunaj pop-up domu
© Multipod Studio

Zunaj pop-up domu
© Multipod Studio

Več v videu spodaj ali na spletni strani Pop-Up House.

Pop-Up House: pasivna hiša iz cenovno Multipod-Studio na Vimeo.