Vse vodne bilance zaradi bakterije

Kot hiši, mora življenjski prostor živali je treba redno vzdrževati, tako da lahko rastejo v zdravem okolju in prilagojena njihovim potrebam. Rib, akvarij je življenjski prostor zelo majhna v primerjavi z naravnim okoljem: je treba temeljito očistiti v letu, poleg tega, da je opremljen z dodatno opremo, ki so potrebni za dobro počutje živali. Preberite vse o servisiranje steklene umivalniki, bomo pritožili na Olivier Kenaip, vodja polmer akvarija Truffautom je in avtor številnih knjig o ribah.

Deco.fr: Najprej, kako akvarij?

Olivier Kenaip : Doba rib v akvarij narekuje bakterijske cikel, ki se namesti v 21 dneh. Vse vodne bilance zaradi bakterij, ki se uporabljajo za razgradnjo odpadkov, ki ga ribe. Mnogi lastniki akvarij izkušnje neuspeh v povojih, saj so preveč nestrpni čakati na start-up bakterijsko ravnovesje!

Deco.fr: Katere so različne ukrepe za vzpostavitev akvarij?

Olivier Kenaip Prva stvar, da se spomnimo: morate najprej namestiti strojno opremo za bakterijsko cikla je čas, da se izenači pred sprostitvijo ribe v akvariju. Ko je izbrano lokacijo za svoj ribnik, dana v prvi vodi, nato dekoracijo in končno vodno napravo, ki nevtralizira težke kovine in klora v vodi iz pipe. Počakamo dve uri, nato vstaviti v vodi bakteriološko sevu, ki se prodajajo v obliki prahu ali v tekoči obliki. Slednji bodo sejali vodnih bakterij, ki bo množijo pred dosego ravnovesja po 3 tednih. Truffaut ponuja tudi testiranje saldo storitev z vodo, da se preveri, ali je bakterijska cikel nameščen v vašem akvariju. Če se izkaže za uspešno, boste končno predstavil svojo ribo v svojem novem domu!

Tropica čiščenje akvarij
Tropica ©

Deco.fr: V tem primeru, kako pravilno očistiti akvarij, ne da bi uničili ravnovesje bakterij tako krhka?

Olivier Kenaip : Obstajata dve glavni napake ne zavezati: spremeniti vso vodo iz istega časa v akvariju, in očistite celotno filter na isti dan. Vedno imejte v mislih, da mora akvarij ohraniti najmanj bakterij, da ne "zadušila" ribe, ki jih vsebujejo. Da bi ohranili ravnovesje bakterij, je treba očistiti vode in filter izmenično. Ko ste poskrbeli za filtra (vsaka 2 ali 3 tedne), preprosto čisto pol. 15 dni pozneje, lahko izpraznite drugo polovico svojih odpadkov. Voda pa je treba zamenjati vsake 3 tedne v tretjem. To bo zahtevalo jasno, o 35% vsebine akvariju, ni več: ta rotacija čiščenje ne omogoča "preveč" motečih okolje, v katerem vaše ribe.

Deco.fr: Ali imate kakšne druge nasvete, še posebej za steklo, kamni ...?

Olivier Kenaip : Čiščenje oken se izvaja vsak teden s posebnim magnetom. Namesto kamnov, sem vedno zagovarjam, da dajejo prednost pesek, čeprav je manj estetski, ampak bolj primerna kot bakterijske podporo. Slednji ima to prednost, da ne past odpadkov, ki ostanejo na površini. Nato preprosto "zvonik" jim s posebno majhen sesalnik vsakih 1 do 2 tedna. Ta poteza je zelo pomembna za akvarij, saj lajša morebitno filtriranje odpadkov. Edina pomanjkljivost, pesek ima omejeno življenjsko dobo dveh let.

deco akvarij
© akvarij arhitektura

Deco.fr: Kakšne so razlike med vzdrževalnih sladkovodnih in morsko vodo?

Olivier Kenaip Spet, vse, kar je na ravni bakterij! Mehka voda potrebuje bakterijske podporo z filtracijo; za morsko vodo, je treba dati prednost mikroporozni živi kamen (približno 10 do 20 kg kamen na 100L vode), ki se sama naložen z bakterijami: da bo postala pljuča vašega akvarija! "