Lestenec ali svetilko? Oglejte si naše nasvete za izbiro in pass&# 039; razsvetljave v svoji sobi in ustvariti zapredek za&# 039; udobno in sproščujoče vzdušje.

V eni sobi osvetlitev je ključnega pomena. To določa vzdušje, da želimo dati prostor in s tem povezane tok energije. Za sobo, je na splošno raje sladko in mirno luči, ki sodelujejo pri ustvarjanju pravega prostora za sprostitev. Oglejte si naše nasvete za izbiranje lestenec ali svetilko in mimo osvetlitev v svoji sobi.

Izbira prave svetlobe za uspeh svojo sobo razsvetljavo

Izberite vrsto svetlobe se zdi čudno, da vas? Kljub temu, da je osnova, da se določi razpoloženje. Če želite izbrati svojo svetlobo, mora dva parametra je treba upoštevati: njeno intenzivnost in toplino barv.

Jakost svetlobe je usposobljen za vatnih žarnic in lumnov za svetlečimi diodami (pogosto imenovane LED). Za osvetlitev spalnico, izberite nežno intenzivnost, med 2,5 in 5 vatov na m² za energijsko varčnimi žarnicami in 25 do 50 lumnov na m² za LED.

Toplota barve bo igral tudi na celotno vzdušje, ki ga želite dati svojo sobo. Toplota se meri v kelvinih, in opredeljuje, če je vaša svetloba precej modra (tako kul) ali rumeno (tako vroče). Za sobo raje manjšo luč na 4000 kelvinov zato med mehke bele in rumene barve, barve bodo sodelovali v želenem udobnem učinek.

Izberite svetlobe ambient sobo
© La Redoute Interiors

V kombinaciji s senco, mora barva žarnice prinese toplo svetlobo.

Kaj svetilka osredotoči na osvetlitev sobo?

V eni sobi, spi ... ampak ne samo! da temelji na beremo, smo obleko .. zato spalnica ponavadi zahteva več vrst svetlobna telesa in tako. Ideja je, da bi našli uravnoteženo osvetlitev. Prostor mora biti niti kot razsvetljeni niti osvetljeni in za to je najboljši recept je, da se spreminja vire luči.

Osnovna izberite precej močan splošno razsvetljavo, ki vam bo služil vsak dan, da bi svojo posteljo, preliv, shramba. Najbolj primerna svetloba za prijetno difuzije svetlobe v prostoru je strop ali lestenec. Glede na želeno ambient in okrasitev slogu sobo, prilagodite vzmetenje: protja za udobno slog, kovine in geometrično do čistega skandinavski slog ali pravico odtenkov za modernem stilu. Malo ekstra, ki naredi razliko? Pomislite vključiti stikalo dimmer, ki vam omogoča, da enostavno prilagoditi svojo intenzivnost glede na vaše potrebe na dan ali zvečer.

Za knjižne molje, izberite drugo vrsto udobje razsvetljave za branje ponoči ne bo motil vašo posteljo soseda Da ne pomislim bralnih svetilke, stenske svetilke vrtenje enostavno artikulirano ali majhne svetilke.

Izberite vir svetlobe sobo
© Maisons du Monde

Pomnožite svetlobnih virov v prostoru za različna razpoloženja.

Kaj napak, da bi se izognili pri izbiri svojega prostora vzmetenje?

Zdaj veste, kako izbrati vrsto svetlobe in vaše Svetilke, vendar pazi, da je še vedno nekaj točk, da bi se izognili, da se doseže popolno osvetlitev v vaši spalnici.

Prvič, bodite pozorni na višino vaših luči, da bi se izognili, da je svetloba napačne usmeritve ali postanejo agresivni za oči. Na primer za svetilke, je nujno, da so v višini oči, da bi prijetno branje, bodisi z 1 meter nad tlemi v povprečju.

Da bi povečali sipanje svetlobe, se izogibajte ozkih senčnikov in majhna motno neprimerna za razpršeno svetlobo. Odločite se za senco ali valjasti boben, off premera, ki bo omogočila mehko in udobno sipanje svetlobe.

Končno, si privoščite in ne gledajo na splošno razpoloženje, ki ga želite dati svojo sobo. Vas prosimo, da dodate manjšo osvetlitev za udobno tipk: LED Garland, diskretno svetilka o oblačenju ... Cilj je, da se počutijo dobro v svoji sobi!

Izberite sobo luč vzmetenje
© La Redoute Interiors

Trik Deco? Združite dva ali tri luči različnih velikosti.