Lepo zatočišče za ptice DIY kot prakso, ki&# 039; estetika!

In če smo namestili zatočišče za ptice v našem vrtu? Spomladi bodo gnezdo, saj lahko našli zatočišče v zimskem času. Dobro vgrajen birdhouse je treba zaščititi pred vremenskimi vplivi, kot tudi morebitnimi plenilci, divje živali, kot so mačke po soseski! To je razlog, zakaj različica "balkon" je odlična: balkon preprečiti mačka iz zdrsa svojo tačko v in onemogoča prehod podganah in polha. Vsak vdor je nemogoče in jajc ali nestlings ostati imun na pohlep. Balkon birdhouse je tudi lep model, ki bo našel svoje mesto preprosto na dvorišču ali vrtu.

oprema

- les 1,5 do 2 cm debele, reši v skladu s shemo najdete spodaj. Izberite masivnega lesa, kot so bor, da se prepreči, da nabrekne ali zvijanje. V prevlečeni-cons ni priporočljivo, ker ne vzdrži vlage

- 2 tečaje pokrova + 4 vijake

- 2 obroči ali skakalci na zaprite pokrov

- 1 žaga

- nohti in kladivo (ali morda vijaki in vijak pištole)

- 1. vaja

- 1 pomikanje videl, da tvori luknjo v sprednji

- 1 kos vrvice, da varujejo pokrov

- smirkovim papirjem

Birdhouse risba ptica balkon
© Flower Louis

proračun : 20 EUR

trajanje 1 uro

trik : Za bolj kmečko učinek, lahko uporabite recikliranega lesa. V tem primeru vidimo lahko povežete več kosov lesa, da se meritve podatkov.

koraki

1. Cut les v zgornji shemi.

Balkon ptica gnezda polje 1
© Flower Louis

2. Oblika luknjo na drugi strani z sestavljanke in pesek robovih odprtine s papirjem. Premer luknje na sprednji kabini se lahko razlikujejo od vrste lahko gnezdo. Modre joške, ruševec ali preprosto luknjo 2,8 cm, vendar veliki tit in Kobac potrebujejo večjo luknjo (3,2 cm). Če soseska je polna škorcev, off luknja 4 do 5 cm je še potrebno!

Lahko tudi luknjanje lesa, ki tvorijo ozadje za lažje prezračevanje. Nobene potrebe ni, da se pesek stene, bo hrapavost namesto pomagajo ptice oklepajo birdhouse.

Balkon ptica gnezda polje 2
© Flower Louis

3. Sestavite posamezne dele, ki so jih z žeblji, kot je prikazano, in pritrdite pokrov s tečaji.

Birdhouse ptica balkon 3
© Flower Louis

Balkon ptica birdhouse 4
© Flower Louis

Birdhouse ptica balkon 5
© Flower Louis

Birdhouse ptica balkon 8
© Flower Louis

4. Pritrdite obroči ali skakalce, da se zapre pokrov z vrvico.

Balkon ptica birdhouse 9
© Flower Louis

5. Olje se nato nekoliko izven škatle z lanenim oljem, da ga zaščiti pred vremenskimi vplivi. Izogibajte se laka ali barve, se lahko topila in kemikalije odvrača ptice in lahko celo strupena.

končno

To bo samo namestiti kabino, v mirnem, pokrita mestu. Raje izpostavljenosti jugovzhodni in višino najmanj 2,5 metra. Lahko priložite birdhouse na potopljeni leseno mesto v tla, na steno ali neposredno v drevo, izogibanje bližnjih vilice ali podpirajo orožje za lažjo vzpon plenilcev. Če se odločite, da ga obesite na drevo, se prepričajte, da je ne boli in prepletanje blok lesa med gnezdo in podporno roko za ne "zadavil" les.

Birdhouse ptice diy
© Flower Louis

Moraš počakati potnikov! Ne skrbite, če polje gnezdenje ostane prazen, za nekaj časa, je potreben čas za ptice, da se privadite na prisotnost novega elementa v njihovem okolju. Potem si lahko ogledate balet piščancev in otroke naučiti prepoznati različne vrste vrtu. Z varne razdalje, da se ne moti, tudi s pomočjo daljnogleda, in upreti skušnjavi, da bi dvignili pokrov za ogled jajca ali nestlings, tako da se lahko izognejo predčasno majhne potnikov ali njihovi starši!