Oblačila, tkanine kavč ... Tukaj je nekaj nasvetov za čiščenje&# 039; mačka urina na tekstilu

Vsi lastniki mačk bi morali vedeti: za nedolžne in čudovit mačka včasih skriva pravi mali hudiček ... In ko se naša mačka se razbremeni kjerkoli hoče, sožitje ni tako lepo, kot je bilo pričakovano.

Za mene, to je moj mali hudiček: Gally. Ta mucka smo zbrali s združenja in imam skrbništvo, dokler ni našel posvojenega družino. Avtor različnih kaznivih dejanj, Gally mi je pomagal razviti svoje čiščenje nasvete.

Preden začnete za nohte vsak kotiček, je najbolje razumeti obnašanje vašega mačka. Mi ne laže: najboljša rešitev, da se znebite cat lulat je, da je vaša mačka čist. Zamazanosti mačke lahko razložimo z več razlogov: svojo izobrazbo, umazano legla polje ali napačno, stres, hormoni (za moške), prisotnost druge živali doma ...

Eno pravilo: ne uporabljajte belilo za čiščenje mačka urina!

To je bilo vse ljubitelj belilo okoli nas, ki pravijo: "Uporabil bom belilo za čiščenje, to in še več razkuževanje! "To je pravzaprav ravno nasprotno se bo zgodilo: mačke radi vonj belilo. In ko vaš čiščenje, bo vaše hišne vrnil in tveganje lajšanje točno isto mesto.

Namesto tega lahko dal nekaj kapljic belilo v svojem leglu, da bi jih pritegnili.

Kako očistiti mačka urina na oblačila in tekstil?

Opazili boste: Mačke raje sami lajšanje na dokaj vpojne površine. To ne bo pomagalo naše poslovanje! Po testiranju več rešitve, ti dam recept najljubša babica: zadnji mešanica sode bikarbone - kis - eterično olje.

Princip je preprost:

1 - Sperite enkrat tkivo v ogljikovim dioksidom.

2 - Pour velikodušno bikarbonata neposredno na madež. Masiranje nekoliko prodre v vlakna.

3 - nalijte kis na stroju (upoštevajte, da se je pena!).

4 - Pass celoten stroj, na urniku. Predlagam, da dodate malo eterično olje prave sivke vlijemo v mehčalca vonj.

5 - Suho in uživajte rezultate! Če pa je še vedno malo vonj, vas prosimo, da ponovite postopek.

Bistveno pranje olje
© Eugénie BASTIN

Potem ko je imel zapleteno obdobje z Gally, sem testiral to metodo na pernice in blazine, ki se pojavljajo brez vonja. Ne pozabite, bolj si umijte tekstil hitreje, lažje bo priti vonj ven. Ne čakajte!

Kako očistiti mačka urina na kavč tkanine ali vzmetnice?

Ko je kavč ali vzmetnice, ki je prizadet, je to še en boj! Na raztegljivim tkanine, ki je urin hitro absorbira. Odreči idejo stiskanje žimnico ali blazine stisniti, bo ta razširila le urin na širšem območju.

Še bolj kot za tekstil iz stroja, dlje ko čakate, bolj boste imeli težave za čiščenje. Za tkanine zofe, po preverjanju na skritem območju kavč ni nevarnosti razbarvanja:

1 - Pour gazirano vodo na kraju samem in absorbirajo s papirnato brisačo.

2 - Ponovite za izpiranje.

3 - Pour bikarbonat velikodušno absorbirajo preostalo tekočino in dezodoriranja. Pustite stati 15 minut in odstranimo približno peko.

gaziranih vodo bikarbonat
© Eugénie BASTIN

4 - Put skupaj naslednje zmesi: 3 delov vode, 1 del kis in deset kapljic sivke eteričnega olja.

5 - Mešanico na madež.

6 - Ponovite postopek, če je to potrebno.

eterično olje kis voda
© Eugénie BASTIN

Vodni izpiranje se lahko zahteva bikarbonata iz ostankov, ki puščajo belo mesto.

Poskušal sem več načinov in na žalost nisem našel rešitev čudež. Pogosto ostane majhen vonj zelo težko zapustiti. Če želite biti bolj tiho, sem se odločil za preprečevanje: a nadvložkom na posteljo in odejo na kavču!

Kaj, da se spomnimo: izberite preprečevanje!

Cat urina ima močan vonj in je težko očistiti, gre za preprečevanje. Zaščitite občutljive lokacije ali blokira dostop, ko vas ni doma. Vedno imejte peko, kis in eterično stekleničko olja doma. Lahko delajo čudeže!