Pomembno je, da zdravljenje svoj dom v primeru&# 039; napad

95% čipov niso na svojega ljubljenčka, vendar v vašem domu! Eno hitro razume pomen zdravljenja svojo hišo za okužbo: sicer je zagotovljeno, vsako ponovno kršitev!

Bolhe: zdravljenje njeno notranjost po svojih živali

Če je majhen, lahko čipi zdi ranljivi: pschitt strel in je konec! Razen, da je za ta majhen parazit skriva mogočna okupator. Sposobna proizvajati 50 jajc na dan za 3 tedne, lahko en sam čip je vir cele kolonije!

Zaznati s prostim očesom, čipi so še posebej prisotni od marca do novembra. Toda pozor: a ličinka more stati celo zimo, ki se skriva v breadbasket psa. pride le pomladi se bo preoblikovala.

Boste razumeli: Ker je hitrost predvajanja čipov in odpornost ličink, zdravljenje živali ni dovolj. Močnejši gospodinjstvo je potrebno, da se ukvarjajo z njimi. Ampak, da bi se izognili ponovni okužbi, zdravljenje notranjost, skupaj s svojimi živalmi!

1. korak: napadi tekstil!

Zbrati vse vrže, blazine, odeje in privezov za svojega ljubljenčka v. Pranje perila, idealno pri 60 ° C, da ubije ličinke. Po opravljenem stroj, uporabite bolha sprej za lokalno ukrepanje.

Vaša mačka ali pes pride (čeprav zelo redko), na postelji? Ne tvegati in umijte rjuhe in prevleke.

Korak 2 posesa in očiščena

ozadje vakuumsko pakiran v vašem domu. Odrasle bolhe in jajca dobro pripraviti. Ne oklevajte, da se vkrca večkrat na istem mestu.

Priporočljivo je, da gorijo vsebino vašega sesalnika. Vendar pa je za ljudi, ki nimajo niti vrt niti dimnik, lahko nalogo težko (in tvegano!). Lahko dajo nekaj kapljic eteričnega olja sivke v vrečki ali neposredno v rezervoar pred sesanje. takoj izprazniti sesalec po uporabi.

Očistite tla z zelo vročo vodo in malo eteričnega olja sivke. Če imate parni čistilec, je še boljši!

Če imajo lesena tla, vedeti, da lahko bolhe skriti v žlebove. V tem primeru, ko je zanič in očistiti, spray anti bolh spray na tleh. Obstajajo tudi kemični distributerji ubije bolhe. Vendar pa so na splošno strupene in zahtevajo številne varnostne ukrepe.

parket
© Eugénie BASTIN

3. korak: vprašanje preprogi

Udoben za moške, bo preproga preveč za jajca in bolh ličink, še posebej, če imajo dolge lase. Začnite s sesanjem strogo preproge, večkrat likanje.

Pokrijte si preproga s plastjo soli, ne oklevajte, da je zelo radodaren. Pustite, da sedi čez noč in nato praznino. Sol se posuši in ubil jajca in naslednjo leglo čipov. Z uporabo istega postopka za preprogo.

Zdravljenje preproga sol
© Eugénie BASTIN

Zdaj imate glavne tipke znebiti bolh. Želimo vam veliko sreče! Še zadnji nasvet za ceste: da se zmanjša tveganje ponovne okužbe, ne pozabite, da zdravljenje vaš avto!