Vrtnarjenje z luno v avgustu 2017

Že več kot stoletje, so generacije vrtnarji in kmetje našli vpliv lune na kakovost njihovih pridelkov. Primerjava opazovanj in eksperimentov, je bilo izpostavljenih več načel, ki so določena korespondence med lunine mene, njegova pot v nebo in rastlinskega razvoja. Če so najbolj kartezične vrtnarji skeptičen, ki temeljijo na lunarni koledar hitro našli prave koristi lune na rastline. Torej, kaj še čakaš, da uživajo to nebeško pomoč?

V avgustu je vrt poln okusnih zelenjave, bodo otroci praznik na hrustljavo paradižnika Zob, ki je iz marmelade, domače konzerve v zal kozarce in aromatov so zbrani. Lepe poletne cveti, da ste pozabili časovno kratki. Ampak, če se Škržati pojejo vse poletje, mravlje že pripravljajo na hladno sezono. In ja, ste že posadili padec žarnice, sajenje zimske zelenjave in obrezovanje sadja, ki skrbi za spoštovanje lunine mene pomagati naravi, da so bolj radodarni.

avgust 2017 Luna Vrsta kulture nasveti
torek 1 Pojemajoča Crescent leaf dan Če ste na dopustu doma, zakaj ne izkoristi priložnost, da posadimo zeliščni vrt na svojem dvorišču? Luna spodbuja sajenje zelišč in solate, uživajte!
sreda 2 Pojemajoča Crescent leaf dan Nocoj luna je na vrhuncu, zato ni priporočljivo, da vrt po 13.30. Pohitite in konča svoje aromatične nasade.
četrtek, 3. Pojemajoča Crescent leaf dan In če ste posadili zeliščni vrt na balkonu? Sorte z "listi" so citronke, meta, melisa, origano in žajbelj zdaj koristi od spodbudo lune!
petek 4 Naraščajoči krajec dan sadje Luna se nadaljuje svoje potovanje navzgor v nebo danes, in bo ugodno za setev in žetev zračne dele rastlin. V "sadja" konstelaciji, da je čas za žetev paradižnik!
sobota 5 Naraščajoči krajec dan sadje Lep poletni dan, da gredo žetev jagode, paradižnik, jajčevce, kumare ... Če nimate zelenjavni vrt, gre za vožnjo v kramp in si dal v kuhinji ta vikend !
nedelja 6 Naraščajoči krajec Dan sadje in korenine Plod pridelano včeraj in danes zjutraj so še posebej okusni zahvaljujoč bila luna "up" hranil. Zakaj ne bi izkoristili priložnost, da bi okusne marmelade? Po 15h, luna spremeni konstelacijo, setev korenovk.
ponedeljek, 7. Naraščajoči krajec koren dan Medtem ko je vrt preobremenjeni s svojo velikodušnost, vas bo morda zamikalo, da ustavi setev ... Vendar boste obžalovali to jesen! Tako hitro svinja čebula, repa, redkev in korenje.
torek 8 Naraščajoči krajec koren dan Luna ima počitnice dan vrtnarji. Naj narava opomore tiho lunarni vozlišče in izkoristili priložnost, da se sprostite preveč!
sreda 9 Naraščajoči krajec dan cvet Do jutri, luna vas vabi, da se poseje ali kramp cvetje. Pick nekaj nasturtium cvetje neobdelane, da bi svojo solato ali nekaj vejic sivke, da v sproščujočo kopel.
četrtek, 10. Naraščajoči krajec dan cvet Stranski sadike, pripravijo svoje postelje jutri setev danes begonije, cleomes, kozmos, dalije, Nigelles Rudbeckia, zinnias.
petek 11 Naraščajoči krajec leaf dan Teden se konča v znamenju listov, da je pravi čas, da posadimo in solate pridelka in zelišč.
sobota 12 Naraščajoči krajec leaf dan Ali ste vedeli, da so zelišča uporabljajo za izdelavo okusne ledene kocke, okusom soli, presenetljive sirupi, osvežilec zraka in tolažilne infuzije?
nedelja 13 Naraščajoči krajec leaf dan In če ste sami pripravljajo svoj šopek garni? Izberite timijan, rožmarin, lovorov list in žajbelj pred ponedeljek zjutraj, da majhne šopke in jih osušite za uporabo v zimskem obdobju v kuhinji.
ponedeljek 14 Naraščajoči krajec dan sadje To je najboljši dan v tednu za žetev paradižnik! Zakaj ne bi izkoristili priložnost za kuhanje coulis in omak, v kozarcih, ki jih lahko uživa vso zimo?
torek, 15. Naraščajoči krajec koren dan Do četrtka zvečer, luna narašča skozi ugodnih korenin ozvezdju in vas spodbuja, da napovedati prihodnosti, tako da svoje repo sadik.
sreda, 16. Naraščajoči krajec koren dan Svinja mlada čebula, redkev, repo, korenje in redkev.
četrtek, 17. Naraščajoči krajec koren dan Naredite svojo jesensko sajenje na vrtu.
petek 18 Pojemajoča Crescent dan cvet Luna v perigejem še vedno ponuja dobro zaslužen dan počitka, še posebej naj narava počitek.
sobota 19 Pojemajoča Crescent dan cvet Po cvetenju, mora zmanjšati sivke na dan, kot je danes.
nedelja 20 Pojemajoča Crescent leaf dan Vaši sadike zadnjih tednih so imeli, da bi dobili tudi, da je čas, da se pojasni, da le najlepše predmete.
ponedeljek 21 Pojemajoča Crescent dan sadje Še en dan obveznega počitka zaradi tega Lunar Node sredi popoldneva. Hvala za luno!
torek 22 Pojemajoča Crescent dan sadje Imajo pogled na sadovnjak in pregleda grmovja jagode. Vaši posegi se bo spodbujal luno.
sreda 23 Pojemajoča Crescent koren dan Luna spremeni konstelacijo ob 14:30: skrbijo za sadje zjutraj in popoldne spravilu redkev, pastinak in čebulo.
četrtek 24 Pojemajoča Crescent koren dan Sok pese je pakiran z vitamini s številnimi koristmi za zdravje. Izkoristite priložnost, da bi zdravilo s pese, pridelane pred soboto zvečer.
petek 25 Pojemajoča Crescent koren dan V zelenjavni vrt, rastline, kot rumene in rdeče čebule.
sobota 26 Pojemajoča Crescent koren dan Morda že imate rutabaga v vašem vrtu? To starodavno zelenjave ima veliko prednosti, zbira še danes, da uživajo bolj!
nedelja 27 Pojemajoča Crescent dan cvet Tu sta dve idealni dni, da dobiš v potaknjenci cvetenja sorte! Pojema luna daje prednost svoje potaknjenci.
ponedeljek 28 Pojemajoča Crescent dan cvet Če se vam ne zgleduje po potaknjenci, ki jih lahko posadimo tudi rože vse sorte danes, bo luna vam lahko pomaga, da začetek.
torek 29. Pojemajoča Crescent leaf dan Nazaj s počitnic, svoj zeliščni vrt utrpela malo zaradi pomanjkanja zalivanje? Posadite v lončkih nekaj loncih danes uživajo dalj časa do zime.
sreda 30 Pojemajoča Crescent leaf dan Danes prepoved vrt, luna je na vrhuncu (in mora ponovno pridobiti moč pred šolo).
četrtek 31 Pojemajoča Crescent dan sadje Če imate večkrat rodne maline, uživajte ta zadnji dan pojema luna za carving.