Daj življenje avokadu za proračun nič evrov

Na vrtu ali v vašem domu, namestite drevo ima dokaj visoko ceno. Toda ali ste pomislili, da bi prišlo do novega drevo iz sadja jamo? Ekonomsko in ekološko, lahko ta tehnika zmanjšanje odpadkov hrane in odpadke, medtem ko zagotavlja zelenje v vašem domu. Vse zastonj. Tukaj je korak za korakom, da raste tudi avokado vas.

Mi ne mislim nujno na prvi, ampak posadimo sadno jedro je zelo preprosta tehnika, da bi lepo rastlino. V žargonu pravimo tehnične odlagališč jedra, laminiranje. Poleg tega je ta metoda ne bi vrgel nekaj odpadke hrane, ampak za ponovno uporabo v nov obrat.

Kalijo jedro, ga morate postaviti na mesto v svojem loncu, ker je lahko zunaj preveč mrzlo za ta tropske rastline, pri čemer pazite, da ne bo čez vodo, drugače pa gnije. Kaj pa imajo sadno drevo v vaši dnevni sobi? In če so vam povedali, da je dostopen vsem (tudi tiste, ki nimajo zelene prste) in je brezplačna dejavnost, lahko to storite z otroki? Sledite navodilom!

težava: enostavno

stroški: null

potrebna orodja:

- Dobro izbrana-avokado pit

- Plastična skodelica ali majhno jogurt lonec stekla

- lonec

- zemljo za rože

- lesene palice zobotrebci tipa ali ujemanj

Odstranite in očistite avokadovo jamo

Najprej morate izbrati svojega odvetnika. To mora biti zrel, vendar ne preveč. Po jedo sadje, odstrani jedro, ne da bi ga pri tem poškodovali in ga očistite pod tekočo vodo. Odstranite rjavo kožo pred vpijejo za približno 30 minut v vroči vodi. Nato posušite na zraku (najbolje na soncu) urah.

drill jedro'avocat avec batonnets en bois
© Malicia Flore

Obrat palice v jedro

Postavite koničastim del avokada jame proti nebu in rastlin tri palice zobotrebci tipa ali se ujema do polovice, ne da bi preveč vožnje, in na približno enaki ravni, na obeh straneh.

Kalijo jedrca odvetnik z vodo staklenku
© Blog Delavnica Coquillettes

V jedru nad kozarec vode

Nato postavite palice maščevanje jedro nad kozarcem vode (ne da bi dotikanja sten) in se prepričajte, da je vedno napolnjena do dna jedro nenehno navlaženo. V idealnem primeru mora biti steklo namestiti v zelo vročem prostoru, v bližini okna, tako da je izkoristil sonca. Nekaj ​​tednov kasneje je jedro vzklila. To je razdeljen in razkriva bud pa koren je viden v vodi.

avokada'intérieur a partir d'un noyau d'avocat
© Blog Delavnica Coquillettes

Sajenje jedra v lonec

Ko bud zdelo, da je čas, da svoje zemlje jedro. Obrat je (odstranitev palice) v kakovosti tal v ne preveč velik lonec. Na vrhu jedra mora biti na prostem. redno zalivanje brez oreha in morda dajanje kroglice gline ali proda v lonec dno za zadrževanje vlage. Še enkrat, postavite lonec blizu odprtine, če je to mogoče, in avokado ščepec steblo z listi rastejo najboljše.

avokada'intérieur dans un pot
© Malicia Flore

Ohranite svojo avokado

Cenijo svoje avokado, vas bo nagradil! V začetku poletja, lahko pustite lonec na balkon ali teraso za sončenje, vendar ne pozabite, da gredo v zavetje pred vetrom in zamrznitev v zimskem času. Če je potrebno, dodamo malo gnojilo za zemljo in saksiju drevo, če izgine po dveh do treh letih.