S srce&# 039; ženska je breskev jama ... (Jules Renard)


Imenujejo se breskve, mandlji, slive, češnje ... in vsi so rojeni z jedrom, ki vsebuje mandljev. To je to jedro, ki bo kalijo roditi novo drevo.

V vrtnarstvu, je tehnika odlagališče jedra imenujemo razslojevanje. To vključuje dajanje semena in jedrca na različnih ležišči (stratume), ki jih ločuje lahka tla ali sveže pesek, za mehčanje svojo ovojnico in pospeši kalitev.

Kalitev jeder ali semena se izvaja na prostem, v kadi ali lončkih, ki se bo nato zakopljejo, da se prepreči predčasno segrevanje. V idealnem sever, za steno, da bi se izognili temperaturne spremembe, ki lahko povzročijo nepremišljene preporod. Toda to je mogoče doseči tudi v kleti, ki bi ohranili določeno vlago. Nasprotno pa se bo izogniti zunaj odvečno vodo, ki bi spodbujal gnitje. V ta namen bo izdelujemo umazanijo ali pesek kupolo na pot, da je voda v primeru močnega dežja tokov po stenah. Mi lahko dajo tudi plast slame ali listja v zimskem času, da bi se izognili globoko zamrznitev občutljivih temah. Nazadnje, dal mrežo zaščito proti glodalcem je lahko koristno, ker so v zimskem času, ne da dvakrat pogledati, preden skakanje na mandljevih jedrc.

Upoštevajte, da so drevesa, pridobljen z uporabo te reproduktivne tehnike ni nujno, da bo podedoval lastnosti (okus, precocity, donosi, ...) iz matičnega drevesa, razen če potem cepljeni. Ta tehnika je še posebej primerna za pridelavo podlag. Opazna izjema trta ribolov. Ugotovili smo, malo na policah trgovin, vendar je veliko na podeželju in celo nadmorske višine, kjer se njegova trdnost in edinstven okus bi bilo zelo priljubljen sadež sadovnjaki. Zakaj potem odvzeti reproducirati, tako da je tako enostavno in brez?

težava : lahka

stroški : null

potrebna orodja :

- Nekateri lepo zrelo sadje

- lonec

- nekateri pesek

- Etiketa (neobvezno)

Korak 1: zbirajo obroči

Kalijo sadež ima trdo jedro
© J-F. Mahe

Vse se začne, ko je riba pade na tla, postane prezrelo, razpade v duši travo pod njeno težo, kar je jedro priti v stik s tlemi, v spodbudnem in obogateno okolje pod vplivom mikroorganizmov iz iščejo preživljanje. Naslednjo pomlad, se je rodila nova drevesa.

Bury jedra v peščeni zemlji +
© J-F. Mahe

Da postanejo vaši turn rokodelci te čudovite zgodbe, zbirajo zrele breskve kamne. Napolnite posodo z mešanico peska in vrtna zemlja. Potisnite naprej jedra (glavo navzgor) in jih pokrijemo s peskom.

2. korak: Bury lonec

Označevanje vrsto jedra
© J-F. MahéUn dobra amaterski vrtnar mora vedeti, kaj rastlin, in če je rastlin. Vedoč, da je rojstvo mladih grmovnic bo le nekaj mesecev kasneje, spomladi, nalepka je dobrodošla za shranjevanje vsebine pot.

Bury lonec za zaščito podnebnih ciljev
© J-F. MahéOn pokopati pot ponuditi zaščito mandlji pred vremenskimi ekstremi: zgodaj spomladi segrevanje lahko vzklijejo prezgodaj naš predmet bi potem hvala za zadnje spomladanske pozebe. Idealen je pokrita položaj, po možnosti na severu. Tu zakopati pot proti steni severno od vrta in od okoliškega rastja. Pozor, pa prihaja pomlad, da ne monopolizira vsa sredstva (lahka in voda), ki potrebujejo vaše mladih breskev, da še naprej cveti.

Korak 3: Vzemite novi grmičevje

Kalijo sadež ima trdo jedro
© J-F. MahéNous so spomladi. Kakšno veselje, da odkrijejo nove poganjke!

'amande a donné naissance à un petit pêcher
© J-F. MahéLes jedra izbruhnil v okviru kombiniranega delovanja mraza in vlage, kar je jedro kalijo in oblikujejo novo temo.

4. korak: rastlin ali saksiju

Posadite ribe v najkrajšem možnem času
© J-F. Mahele mlado grm, ki jo držite v roki ne pričakuje več, da nadaljuje svojo rast. Če se bojite, da bi pozabili, zaradi svoje majhnosti, saksiju v večji lonec, dokler se razvija še naprej. Ampak nič ne preprečuje, da se vzpostavi neposredno na vrtu ali sadovnjaku, prepoznavanje svoj položaj s pomočjo mentorja ...

Kalijo sadež ima trdo jedro
© J-F. Mahe ... ali označiti, ali naj ostanejo v lonec.

Pobiranje breskve na greh 3 leta
© J-F. MahéLes breskve so hitro narašča. V dveh do treh letih, lahko že poskusili prve sadove! To je tudi priložnost, da se ponovno zažene, za svoj užitek in svojo okolico, saj se zavedajo, da je sadje (še posebej za tiste, ki so imeli možnost, da pred ceniti svoj okus) je zelo lepo darilo!

Slika: 1/9 |
Začni diaprojekcijo

 
 

 • Kalijo sadež ima trdo jedro
 • Bury jedra v peščeni zemlji +
 • Označevanje vrsto jedra
 • Bury lonec za zaščito podnebnih ciljev
 • Kalijo sadež ima trdo jedro
 • Almond rodila malo rib
 • Posadite ribe v najkrajšem možnem času
 • Kalijo sadež ima trdo jedro
 • Pobiranje breskve na greh 3 leta
 • Kalijo sadež ima trdo jedro

  J-F. Mahe

   

 • Bury jedra v peščeni zemlji +

  J-F. Mahe

   

 • Označevanje vrsto jedra

  J-F. Mahe

   

 • Bury lonec za zaščito podnebnih ciljev

  J-F. Mahe

   

 • Kalijo sadež ima trdo jedro

  J-F. Mahe

   

 • Almond rodila malo rib

  J-F. Mahe

   

 • Posadite ribe v najkrajšem možnem času

  J-F. Mahe

   

 • Kalijo sadež ima trdo jedro

  J-F. Mahe

   

 • Pobiranje breskve na greh 3 leta

  J-F. Mahe

   

Prejšnja
Naslednja

 
 
 

Skrb za breskve

Naše praktične vrtnarjenje videi