Enostavna za gojenje, misli imajo vse, da prosim vrtnarji

Ti cvet naše vrtove, naše balkonov, teras naše trdne ali skoraj nobene vrt skozi vse leto. Misli ponujajo široko paleto barv, s skoraj 500 vrst rib! Enostavna za gojenje, da imajo vse, da prosim vrtnarji, začetnik ali izkušeni. Ne smemo zamenjevati z vijolice so res del iste družine, vendar njihovi cvetovi so drugačni. Letno, vsaki dve leti ali trajnice, so misli, da pomlad in poletje cvetenja in drugi jeseni in pozimi cvetoče. Misel je klasična naših vrtov, sajenje brez zmernost!

Široka izbira barv in vrst

Razmišljanje je del botaničnega rodu Viola, ki vključuje 500 vrst. Prvotno je Viola so trajnice, vendar misli, naše cvetoče vrtove, so vrtnarske sorte gojijo kot enoletnice ali bienalov. Med njimi moramo razlikovati Viola x wittrockiana (Thinking vrtovi), bolj znan pod imenom misli velikan cvetja viola cornuta (Na rogat vijolična), misel z majhnimi cvetovi, ampak velikodušno cvetenja.

Misel vrtov krasijo različnih barvah. Obstajajo misli Makula, torej ste opazili misli z različnih odtenkov v eni sami Latica. Obstajajo tudi viola wittrockiana cvet obrobljen rob bolj ali manj pomembno, ali samo v dveh ali več združenih misli.

Masivni in stopala grmičevje precej dobrodošli Viola x wittrockiana z velikimi cvetovi. Sajenje in lonci za okras Viola x wittrockiana srednje cvetja. Kot je za viola cornuta, lepa rastlina, se skriva popolnoma vse prazne prostore v: ob vznožju grmovnice v posodah, v skalnjak, ki mejijo ogromen.

Z barvno paleto, ki ponuja vse možnosti za dekoracijo in harmonije, izbira je velika in bo odgovoril na vse vaše želje. Če seznam ni popoln, tukaj je nekaj sort misli.

Švica Giant mišljenje : Serijska obilno cvetenje z zelo velikimi cvetovi. kultivarja "Chalon" ima rahlo valovite rože na robovih.

razmišljal omrežje : Več kot originalni sort rumene črtaste rjava in predvsem zelo dišeče.

Viola arvensis : "polje Peder". Letna divje vrste z belimi cvetovi rahlo vijolično spomladi in poleti.

Viola Tricolor : "Peder ali tricolor misel". To je divja trajnica, ki uspeva v skalnjake. Njeni cvetovi združujejo bela, rumena in vijolična.

Molly Sanderson : Cvetje temno vijolične, skoraj črne.

Penny Rumena : Golden rumenimi cvetovi.

dinamit Scarlet : Deep rdeče rože.

Columbine : Beli cvetovi obarvajo z vijolično.

Silver Samurai : Rdeče rože zelo svetlo, skoraj belo, progasta s temno vijolično.

beli grad : Bele rože.

Magnifico : Bele rože robovi s sivko ...

Sajenje misli

Kakšen je idealen čas, da posadimo misli?

Kupljene vedro ali pot lahko posadimo misli v jeseni ali zgodaj spomladi. Strokovnjaki pogosto menijo, da je bolje, da posadimo misli spomladi, tako, da uživajo v dan dolžino in močnejši sončni svetlobi, v zimskem času, da uspevajo. Vendar, če ste posadili misli v jeseni, ko je zemlja še vedno toplo, dobiš močne rastline, ki lahko zdrži hladne zime. Čeprav cvetenja je sramežljiv, bo dal lepe barve na vrtu, v zimskem času.

Kje jih posadili?

Mislil obrat lahko v posodah (lonec, korito), na balkone, terase in okna. Na vrtu v zemlji, misli krasijo postelje, meje, zidove, rockeries. So zelo lepa cvetlična preproga in odlično pritlehna. Misli se lahko namesti na robu masiva, ob vznožju grmičevje v vrsticah ali v skupinah, ki ga nameravate namestiti rastlina vsakih 20 cm. Izogibajte dodeljevanje preveč redno. Za bolj dramatičen in manj enotnim učinkom, različne barve in misliti ujemanje različnih barvah. Bodo vrstico nadvse dolgočasno kotičke vrta in prinašajo lepe barvne tipke. Vse misli pridejo skupaj prostovoljno k meni revnimi, narcise, hijacinte, tulipani ... in neopazno vrinjeni v kepe trajnic in grmovnic, da Razvedriti med slabe sezone.

Razstava in primeren razlog

Misel raje sonce do delnega izpostavljenosti senci. Za lepo cvetenja, raje sončni lokaciji, še posebej v zimskem času, ko je sonce manj močno, vendar v toplejših območjih, je priporočljivo, delna senca. Misli zlasti uspevajo v bogatih tal prednostno humusa. Raje dobro gojišče za ozemljitev v vašem vrtu, boste zagotovili svoje tudi veliko boljše cvetoče rastline. V lončkih in plantaž, zagotoviti mešanico vrhnja plast tal (1/3) in zemljo za rože škatle (2/3). Da bi dobili več in večje cvetove, lahko dodamo gnojilo za vse namene, ko sajenje, nato pa enkrat na mesec ali dva. Pred sajenjem je Dig globoka tla za odstranjevanje plevela in kamenčkov, dodamo zemljo in vpijejo lonci v vedro vode rehidraciji v divot pred sajenjem. Kopljemo luknjo dvakrat obseg vedro je 20 cm v vseh smereh. Položite root žogo, tako da sovpada s tlemi, nato pa se prepustite luknjo, paket rahlo in vodo. Potrebno je razmik 20-25 cm med vsak obrat.

setev misli

Za spomladi cvetoče in semena je treba posejana zgodaj v zimskem času. Za pozno cvetenje (jeseni in pozimi), posadimo sadike od pozne pomladi (običajno junij-julij-avgust) za izvajanje v jeseni. Razcvet bo trajala do začetka naslednjega poletja. Za setev misel, najenostavnejši je pripraviti pladenj sadik. ga napolnite z mešanico "Posebna sadike" trgovina na terenu in fino pokrivanje semena. Potlačimo površino substrata, tako da se popolnoma ravna. Pladenj se nahaja v mestu, ne preveč hladno in ne preveč vroče, ampak svetlo (brez neposrednega stika s sončno svetlobo). To bo treba redno zalivati ​​s škropilnico. Približno 4 tedne kasneje, presaditev sadik v posamezne lončke, ki vsebujejo zemljo za rože, jih postavite v senco in še naprej redno zalivati. Na koncu, je čas, da jih posadimo v zemljo ali korito z dodajanjem komposta z njim. To bo običajno posajene deset metrov na m2.

vzdrževanje misli

Ti cvetijo spomladi in poleti ali v jeseni in pozimi, misli trdijo, da je zelo malo nege in ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Misli ne marajo odvečno vodo, vendar cenijo hladno, vlažno zemljo. Zato moramo razmišljati o njih vodi redno. Izbrišite postopoma zbledela in poškodovane rože za podaljšanje cvetenja. Če misli ne bojijo preveč hladno, je zelo priporočljivo, da jih pred zmrzovanjem. V zimskem času, zaščititi korenine pred mrazom z mulčenje nogo.

Enostavna za gojenje in nezahtevna, ni dvoma, z mislimi, lahko začnete!

4 balkoni za navdih

Naši prakse videi deco balkon / teraso / vrt