Vse o napoveduje pomlad cvet

Narava je nestrpen. Medtem ko se pomlad je še daleč, je na voljo že januarja občutljivih majhnih belih zvonov, ki ne oklevajte in pogumni mraz in mraz, da nam upanje. Simboli pričakovanju lepem vremenu, zvončki še vedno očara moških, ki so izumili številne legende, da pojasni, kako to malo cvet upal prečkati snegom v srcu zime ...

Solze Eve, ali dar angela

Z visoko 15 cm in njenih malih enobarvni oblikovanimi cvetovi mleka kapljic je zvonček ve kažejo, skromnost in ponižnost. Trebušasta rastlina iz družine Amaryllidaceae, Navadni mali zvonček cvetenja pozimi v gozdu in skalnjake, morda trate. Dovolj je reči, da mu ni nič vnaprej določen, da postane legendarna cvet. Toda v času, ko so bili hladni meseci grobo in težko nositi na podeželju, je ta mali cvet gracile mogli prečkati snežno podlago najprej dati ljudem upanje vrnitev pomladi.

V Genezi, na primer, je dejal, da sta Adam in Eva obupana, ki neizprosno zimo. V snegu, hladilniku, Eve začne jokati. Angel prikaže in jo tolažil, spremeni solze so zvončki in obljublja najsrečnejši dni nazaj. V krščanski tradiciji, je zvonček tudi praznuje 2. februarja, na dan praznik očiščenja vnebovzetja. To je bilo povezano z svečnice, ki mu je prinesla tudi vzdevke "Porillon Svečnično" in Svečnično Zvonovi v angleščini.

Snowdrop vrt
© DR

Zvončki lahko rastejo v plantaž, še posebej ne zamudite!

Dvoboj v spomladanskem Fairy in zimski Witch

V srednjeevropskih državah, je zvonček povezana s festivalom Martisor, ki se praznuje 1. marca v čast pomladi. Zima v ognju, je dejal, da je zima Witch ni želel dati na spomladanskem Fairy. V boju, ne hvala, je vila cut in kapljico krvi padel v sneg. Kri se je spremenila takoj v zvončki, ki simbolizira zmago pravljice ... V mnogih zgodbah Martisor je deviška belina cveta vedno povezana s krvjo rdeči, da strastna ljubezen. Prav tako je pogosta v vzhodnih državah, kot ljudje ponujajo svoje Dulcineas z zvončki 1. marca ...

Med številnimi zgodbami zvončki, prav tako kot romunski zgodba, da je Bog prosil Sneg pridobiti barvo iz cvetja. Roza, vijolična, sončnično in trava gladko zavrnil, in le naš pogumni Galanthus pristala na svojo belino. V zahvalo, sneg dovoljuje vsako leto prebili do cveta pred drugo ...

Snowdrop deco
© Pinterest

Zvončki, kot so mraz, da jih hitro na okensko polico, vendar jih ne pusti notri!

Kako rastejo zvončki na vrtu ali na balkonu?

Enostavna za gojenje je zvonček potrebuje svež, dobro prepustna tla, namesto kisle, humus in silicij. Obožuje gozd, kjer je lepo osvetljuje nogo velikega drevesa, in senčnih skalnjake. Za resnično spektakularen učinek v obdobju januar-februar, ne oklevajte, da posadimo trideset žarnice na travniku ustvariti učinek v oblaku ali ustvariti prednost na travnik robom. V vsakem primeru, je nasad opravljeno v oktobru, na globini okoli 10 cm, v skladu z minimalno razdaljo 5 cm.

Po cvetenju, počakajte, da se listi porumenel tudi pred košnjo, potem pa žarnice v mestu, pri tem pazimo, da ne dobijo preveč vroče poleti. Za to, jih pokrijemo z debelo zastirko vodnjaka in vode zemljišča v času suše ali vročinskega vala. Žarnice in cvet spet naslednje leto, in jih bodo razdelili le kepe, ko bodo zdi preveč gosto.

Na balkon ali okensko polico, zvončki rastejo tako hitro kot v drugih spomladanskih čebulic in vas bo z veseljem v februarju. Toda pozor, ni zvončki doma: ne samo vaši zvončki vihra v toploto, poleg tega pa bi to prinaša nesrečo ... Še enkrat je Witch Winter gotovo!