Jul i Tyskland: told og traditioner

For os tyskere er julen årets vigtigste fest, når hele familien samles og fejrer. Og selvom
Det præcise forløb af denne kontemplative fest fra familie til familie
kan tydeligt skelne, der er nogle skikke og traditioner i
Juletid, der dyrkes og elskes i hele Tyskland:

Advent sæsonen

Jul i Tyskland er ikke begrænset til juleaften og de to juleferier. Startsignalet til juletiden falder allerede uger før, mere præcist fire søndage før juleaften, på den første advent. Så åbner julemarkederne deres døre, og det er på tide at dekorere lejligheden til jul. Fokus er på den adventskrans med fire lys, hvoraf den ene er fra nu af en mere tændt på hver søndag i advent, så den nyeste brændende juleaften alle lysene på kransen. Derudover er du finde dig selv i juletiden ofte med venner og familie sammen til at bage småkager til snack stollen og honningkager og drikke punch. Også på kontorerne og virksomheder Advent misser sit præg: Traditionelt boozy julefrokoster finde sted i løbet af de sidste par uger før jul.

Adventskalenderen

Adventkalenderen er kun til børn, men også for nogle voksne en absolut nødvendighed af Advent-sæsonen. Det er en 24-dørs kalender, hvorfra en ny kan åbnes hver dag fra 1. december til juleaften. Bag den lille dør er skjulte slik og andre små overraskelser, der sætter vores tid til jul.

Leder du efter en arkitekt?
Skriv os! Vi er glade for at hjælpe.

Få gratis råd

Nicholas

En vigtig dag i løbet af julen er St. Nicholas Day i Tyskland, hvor børnestøvler og sko er fyldt med små gaver og godbidder. Denne skikke går tilbage til den legendariske St. Nikolaus, der levede som biskop i den tyrkiske Myra i 340 AD og blev anset for at være barmhjertig. Han gav væk alt han besad og kunne bede om, våben og børn. Denne beskyttelseshelg af børn er traditionelt husket på dagen for hans død den 6. december. Imidlertid er kun gode børn belønnet af St. Nicholas, det onde truer Knecht Ruprecht, hans uhyrlige følgesvend.

julemarkeder

Som allerede nævnt spiller julemarkederne en stor rolle i før juletiden i Tyskland. Næsten hver by har mindst et julemarked. Disse traditionelle markeder åbnede det meste med den første advent deres døre og tilbyder en lang række festligt dekorerede boder og stande gløgg, kulinariske julespecialiteter, punch, Julepynt, stearinlys og meget mere. I øvrigt går traditionen for disse markeder tilbage til det 14. århundrede. Den mest berømte tyske julemarked er Nürnberg julemarked, men også mange andre byer, såsom Dresden eller Aachen, er kendt for deres smukke julemarkeder.

juleaften

Nu da vi har nu fire uger gefüttert os gennem Advent og julemarkeder, masser af gløgg nedskudte og tonsvis af bagt cookies, sikkert overlevet den årlige shopping mani og alle de julefrokoster og indhyllet lejligheden i kulørte lamper og lametta, er det endelig sket: Juleaften er her og dermed højdepunktet af den tyske julesæson. I øvrigt, selv om det er det vigtigste jul for os 24th December er ikke en officiel helligdag, hvilket betyder, at de fleste af butikkerne har åbent til klokken 14. Hvis du vil, kan du stadig købe gaver eller ingredienser i sidste øjeblik til den store julemiddag. Hvad sker der endnu den dag? I mange familier er træet nu pyntet og oprette en julekrybbe, mens i køkkenet syder af aktivitet.

I øvrigt er meninger og traditioner meget forskellige, hvad der står på bordet i julen. I mange familier er der en fest, der ofte består af stege gås og dumplings eller de traditionelle jul karper. I andre familier, er den store fest flyttet til den første eller anden juledag og juleaften er der kun én fastfood såsom pølser med kartoffelsalat, børnene derfor ikke behøver at vente så længe på det rod, der er kulminationen på julen for dem , Før udpakningen af ​​gaverne under juletræet, i mange familier, er julehistorien stadig læst eller sunget sammen.

Efter dåben går det - i det mindste for den katolske og troende del af befolkningen - ind i Christmette. Det er den vigtigste tjeneste i julen, hvor fødslen af ​​Jesus fejres ved midnat.

Juleferien

I de fleste lande, den 25. december, den faktiske fødselsdag for Kristus, er julen højdepunktet. Her i Tyskland fortsætter du bare med at fejre - uden gaver, men gerne med kirkeservice og absolut med endnu mere lækker mad. De to officielle helligdage bruges også til at besøge slægtninge og venner og forlade juletiden så hyggeligt og afslappet som muligt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

13 − 12 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: